Skip to main content

Varanger og Øst-Finnmark

Blant alle vakre fjorder i landet finner vi Varangerfjorden aller lengst nord. Vi får oppleve Grense Jakobselv, Pasvikdalen og grensa mot Russland. Deretter tar vi Hurtigruta fra Kirkenes til Vardø og kjører langs Varangerfjorden fra Vardø tilbake til Kirkenes. Kampene for Norge under 2. verdenskrig, historier om det kvenske folket i, samenes historie i landsdelen samt folk til folk samarbeidet i Barentsregionen, er temaer på turen. Kongekrabbesafari, nordlyset, de fredelige fiskelandsbyene og det yrende fuglelivet langst kysten kan ikke beskrives med ord, det må oppleves. Bli med på tur til Øst-Finnmark!

Turen går 7. - 11. august 2023

 

PROGRAMMET FOR TUREN

Dag 1

Oslo - Kirkenes

Kl.08:55                 Avgang med SAS direkte til Kirkenes. Ankomst kl 11.00

I Kirkenes blir vi møtt av en lokal guide og en buss som tar oss med på tur til Grense Jakobselv og Russegrensa. Det storslåtte landskapet bærer på mye historie fra kamper og angrep under andre verdenskrig.

På veien stopper vi hos Norges østligste melkeprodusent og den største i Sør-Varanger når det gjelder dyr og areal. Gården driver svært innovativt og har investert i kompoststall, isolert plasthall og no-fence virtuelt gjerdesystem.  

Vi sjekker inn på Thon hotell som ligger helt ytterst på Kirkenes-halvøyen, med Bøkfjorden rett nordover mot Varangerfjorden

Dag 2

Kirkenes- Pasvikdalen - Birk- Kirkenes                                      Frokost, lunsj, Middag

Guidet busstur innover Passvikdalen og videre til BIRK Husky hvor vi spiser lunsj i ett unikt viking langhus med utsikt over Pasvikelva. Grensen til Russland går der elva er dypest, kun få meter fra oss. De som ønsker kan besøke hundegården og hilse på huskyene. Etter besøket returnerer vi til hotellet for litt hvile. Senere på ettermiddagen drar vi på kongekrabbesafari. Vi nyter en utsøkt kongekrabbemiddag før vi returnerer til hotellet på kvelden.

Dag 3

Kirkenes - Vardø                                                                            Frokost, middag

Formiddagen benyttes på egenhånd i Kirkenes før vi setter kursen mot Vardø på selveste Hurtigruta MS Nordkapp. Turen tar ca 3, 5 timer og ombord er det flere muligheter for å få skaffe seg en god lunsj. Etter ankomst Vardø besøker vi Vardøhus festning og heksemonumentet. Deretter blir det innsjekking på Vardø hotell etterfulgt av felles middag med mat tilberedt av en av de beste kokkene nord for polarsirkelen.

Dag 4

Vardø - Vadsø - Varangerbotn - Bugøynes - Kirkenes                  Frokoat,lunsj

Fra Vardø går ferden langs kysten til Vadsø, ca 1 time å kjøre. Deretter fortsetter vi til Varangerfjorbotn hvor vi besøker et samisk museum. Ferden fortsetter kystveien, til den sjarmerende lille fiskelandsbyen Bugøynes. Her spiser vi lunsj på Bistroen før ferden fortsetter tilbake til Kirkenes. Ankomst ca kl 18. Resten av kvelden til fri disposisjon i Kirkenes. 

Dag 5

Kirkenes - Oslo                                                                                 frokost

Påvei fra hotellet til Kirkenes Lufthavn besøker vi Andersgrotta, et tilfluktsrom fra andre verdenskrig. Kirkenes var et av de strategisk viktigste stedene i Europa under andre verdenskrig, og en av de mest bombede byene i verden. Her ser vi film om livet til sivile i Finnmark under krigen.

kl.11:30 Avreise med SAS direkte til Oslo. Ankomst kl 13.35.

 

Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
c/o Business Jessheim, Storgata 6
N-2050 Jessheim