Skip to main content

Marokko med Marrakech og Essaouira

Bli med vår fantastiske reiseleder Nils E Aase til Marokko. I Marokko starter turen i den fargerike, eksotiske og tradisjonsrike millionbyen Marrakech også kalt den røde byen. Marrakech er en av Maroccos mest besøkte byer, og Afrikas svar på byen som aldri sover. Vi får oppleve en av verdens største souker, den godt bevarte gamlebyen Medina, moskeen Koutoubia, Menara hagene, det storslåtte Bahia palasset og mye mer. I tillegg drar vi på utflukt til Ourikadalen, inngangen til Atlasfjellene.

Så går ferden går ut til Atlanterhavskysten, til Essaouira. I tillegg til utforsking av denne festningsbyen som står på UNESCO's verdensarvliste er det her satt av mye tid til avslapping. 

PROGRAMMET FOR TUREN

Lørdag 9. mars

kl 13.00 Avreise med Norwegian direkte fra Oslo til Marrakech. Ankomst kl 17.50.

Innsjekking på hotell Labranda Rose, et 4 stjerners hotell beliggende i sentrum av Marrakech, i Hivernagedistriktet. Felles velkomstmiddag.

Søndag 10. mars

Sightseeing i Marrakech. 

I dag skal vi få oppleve denne sjarmerende byen datert tilbake til det 11. århundre. Marrakech også kalt den røde byen, er en av Maroccos mest besøkte byer, og Afrikas svar på byen som aldri sover. Vi får oppleve en av verdens største souker, den godt vedlikteholdte gamlebyen Medina, moskeen Koutoubia, Menara hagene, det storslåtte Bahia palasset og Dar El Bacha. Den berømte Djamaa El Fna plassen med dansere, akrobater, slangetemmere og underholdende aper. 

Mandag 11. mars

Hele dagen tilbringes på egenhånd i Marrakech. På kvelden blir det felles middag i en marokkansk restaurant utenfor hotellet. 

Tirsdag 12. mars

TILLEGGSARRANGEMENT

Utflukt til Ourikadalen

En times kjøretur sør for Marrakech ligger Ourikadalen som leder inn til fjellkjeden Atlas som strekker seg fra Atlanterhavet i vest og til den marokkansk - algeriske grensen i vest, med det høyste punktet høyatlasen ikke langt fra Ourikadalen. På denne turen får vi oppleve berbernes verden. Livsstil og levemåte til denne urbefolkningen som holder til i fjellene i Nord-Afrika. Vi får oppleve markedet i Ourika med sine magiske mineralsteiner og krystaller og sine legandariske og fargerike ourikatepper. Vi spiser lunsj i en lokal restaurant før retur til Marrakech. 

Pris pr pers kr 900,-

 

Onsdag 13. mars

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet i Marrakech og reiser vestover ut til kysten, til byen Essaouira. Turen dit tar ca 3 timer. Essaouria er opprinnelig en festningsby med 60 000 innbyggere. Byen står på UNESCOs verdensarvliste og står som et vitnesbyrd om en historie om handel og kulturell kontakt mellom Europa og byen, landet og dets oppland i Sahara, og om en hersker som initierte denne kontakten. Gamlebyen er komplett inntakt og herfra har man en fantastisk utsikt over bukta og havna.

Etter ankomst byen starter dere med guided rundtur i buss og lunsj før dere sjekker inn på Hotel Atlas Essaouria. Dette er et 5 stjerners hotell med sentral beliggenhet på en høyde over sentrum og med fantastisk utsikt over havna og Atlanterhavet. Felles middag på hotellet. 

 

Torsdag 14. mars

Dagen brukes på egenhånd i byen med gode muligheter til avslapping og shopping. Felles middag på hotellet om kvelden. 

 

Fredag 15. mars

Dagen brukes på egenhånd i byen med gode muligheter til avslapping og shopping. Felles avskjedsmiddag på hotellet om kvelden. 

Lørdag 16. mars

Tidlig utsjekking og transport til Marrakech for hjemreise. 

Kl 12.25  Avreise med Norwegian direkte til København. Ankomst kl 16.50. Reise herfra til Bergen, Stavanger, Trondheim. Kl 19.10. Reise videre til Oslo Gardermoen. Ankomst kl 20.25.

 

 

 

 


 

VERDT Å VITE PÅ TUREN

VERDT Å VITE VED REISE TIL MAROKKO

Nødvendige innreisedokumenter  For reise til Marokko må passet være gyldig minimum 6 måneder etter hjemkomstdato. Vi anbefaler å laste ned appen reiseklar i App store eller Google play som UD har etablert.

Innsjekking på automat på flyplassen. Innsjekking med booking referanse nummer eller pass. Alternativt på www.norwegian.no fra 24 timer før avreise.

Bagasje Inkludert i prisen er ett kolli innsjekket bagasje med en vekt på 23 kg. Maks tillatt håndbagasje er et kolli samt en liten veske. Totalvekt 12 kg. Det er kun lov å ha med små mengder flytende væske i håndbagasjen. Mengde bestemmes av størrelse på beholderen, ikke væsken som er i den. Maks størrelse pr beholder er 100ml. Alle beholdere må pakkes i en gjennomsiktig lukkbar pose som du mottar ved sikkerhetskontrollen.

Forsikring   Reis aldri uten å tegne en helårs reiseforsikring som dekker avbestillingsbeskyttelse, reisegods, sykdom, ulykke, død, etc. Skulle uhellet være ute og du havner på sykehus så er det viktig så snart som mulig å kontakte ditt forsikringsselskap slik at de er i dialog med sykehuset.

Medisiner  Nødvendige medisiner må rekke til hele reisen. Ikke ta med for lite. Livsviktige medisiner bør du alltid ha i håndbagasjen når du reiser med fly. Medisinene bør oppbevares i originalemballasjen med apotekets etikett. Det er dokumentasjon på at medisinene tilhører deg. Legeerklæring eller kopi av papirresept er også dokumentasjon på at medisinene er dine. Husk myggspray!

Vaksiner  Folkehelseinstituttet anbefaler vaksine mot dTP-IPV og Hep A. Kontakt din lokale helsestasjon. Se folkehelseinstituttet oppdaterte anbefalinger.

Valuta i Marokko er marokkansk dihram  (MAD). 1 marokkansk dihram= 100 cintimes. 1 MAD er lik 1,05 norsk krone.

Penger Minibankene på Oslo Lufthavn har ikke MAD. Minibanker i alle større byer. Det blir mer og mer utbredt å bruke elektronisk betalingskort/kredittkort i Marokko, i  de fleste større butikker, hoteller og restauranter. De vanligste er Visa og Mastercard. Ta også med litt Euro til betaling av tips til sjåfør og lokale guider, bruk minibank på Oslo lufthavn Gardermoen

Språk Arabisk og Tamazigh er det offisielle språket i Marokko. Fransk og til dels spansk er utbredt.

Tidsforskjell   Marrakesh ligger i samme tidsone som Oslo. Man oppholder seg i samme tidssone under hel oppholdet

Drikkevann    Kjøpes på flaske. Vannet i kranene passer best til tannpuss.

Strømstyrke 220 Volt i stikkontaktene, og samme kontakter som i Norge, runde 2-bens stikk. Det anbefales å kjøpe strømadapter som kan fordele riktig volt, for ikke å skade utstyr.

Bruk av mobil Telefonnettet er godt utbygd, men utenfor urbane strøk kan dekningen variere veldig. Det finnes både 3G og 4G,Ta høyde for roaming-kostnader ved bruk av norsk telefon i Marokko. Husk derfor på å slå av dataroaming etter ankomst. Hoteller, restauranter og kaféer tilbyr i stadig større grad wifi-nettverk til sine gjester.

Tips Regn med ca 50 EUR totalt i tips til bussjåfør og lokale guider. Dette samles inn av reiseleder. Reiseleder samler inn tips og betaler tips tilde respektive. På hotellrommet er det vanlig med 1-2 euro pr dag til rengjøringspersonalet. På restauranter tipser man med ca 10%.

Sikkerhet Utvis stor aktsomhet i trafikken, spesielt ved rundkjøringer og kryssing av vei, selv i lyskryss. Det er generelt lite kriminalitet i Marokko, men vis aktsomhet etter mørkets frembrudd. Benytt safen på hotellet til pass, smykker og verdisaker. Reisende bør være oppmerksomme på risikoen for lommetyver og veskenappere. Det bør utvises diskresjon og aktsomhet ved bruk av minibank og pengeveksling. Det er ulovlig å ta bilder av politi/sikkerhetsstyrker i Marokko. Vi anbefaler å ta kopi av passet og ha dette på mobilen eller som papirkopi i veska. Originalpasset bør under oppholdet oppbevares i safen på hotellene.

Bruk av taxi Turister bør bestille taxi gjennom hotellet.

Klima: I Nordvest Marokko er det temperert middelhavsklima, med lange somre og korte vintre. Atlasfjellene danner en naturlig fjellgrense mellom den sydlige del av landet og Middelhavsområdene.Temperaturen i Marokko i mars ligger på ca 20-25 grader på dagtid og 7-10 på natten.

Klær: Ta med behagelig fritidstøy tilpasset temperaturen og gode, lette sko. Utenfor turistområdene anbefales det å dekke til knær og skuldre for å unngå oppmerksomhet, spesielt for kvinner. Husk at noen av hotellene har badebasseng.

Tollfri kvote: 1 l brennevin, 1,5 l vin (2 fl) og 2 l øl (6x 0,33l)) / eller 3 liter vin (4 fl) og 2 løl / eller 5 l (15x0,33l) øl. 100 sigaretter eller 125 gram tobakksvarer (f.eks snus) og 100 blad sigarettpapir

Norske borgere som oppholder seg i kortere eller lengre tid i Marokko oppfordres til å registrere seg på www.reiseregistrering.no/

Hotell

Marrakech og Essaouira mars 2024
Marrakech og Essaouira mars 2024
Hotell i Marrakech 9. - 13. mars H otell Labranda Rose er et 4 stjerners hotell beliggende i sentrum av Marrakech, i Hivernagedistriktet. Hotellet er en egen resort i seg selv med flere restauranter o...
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
c/o Business Jessheim, Storgata 6
N-2050 Jessheim