Skip to main content

Marokko med Marrakech og Essaouira

Bli med vår fantastiske reiseleder Nils E Aase til Marokko. I Marokko starter turen i den fargerike, eksotiske og tradisjonsrike millionbyen Marrakech også kalt den røde byen. Marrakech er en av Maroccos mest besøkte byer, og Afrikas svar på byen som aldri sover. Vi får oppleve en av verdens største souker, den godt bevarte gamlebyen Medina, moskeen Koutoubia, Menara hagene, det storslåtte Bahia palasset og mye mer. I tillegg drar vi på utflukt til Ourikadalen, inngangen til Atlasfjellene.

Så går ferden går ut til Atlanterhavskysten, til Essaouira. I tillegg til utforsking av denne festningsbyen som står på UNESCO's verdensarvliste er det her satt av mye tid til avslapping. 

PROGRAMMET FOR TUREN

Lørdag 9. mars

kl 13.00 Avreise med Norwegian direkte fra Oslo til Marrakech. Ankomst kl 17.50.

Innsjekking på hotell Labranda Rose, et 4 stjerners hotell beliggende i sentrum av Marrakech, i Hivernagedistriktet. Felles velkomstmiddag.

Søndag 10. mars

Sightseeing i Marrakech. 

I dag skal vi få oppleve denne sjarmerende byen datert tilbake til det 11. århundre. Marrakech også kalt den røde byen, er en av Maroccos mest besøkte byer, og Afrikas svar på byen som aldri sover. Vi får oppleve en av verdens største souker, den godt vedlikteholdte gamlebyen Medina, moskeen Koutoubia, Menara hagene, det storslåtte Bahia palasset og Dar El Bacha. Den berømte Djamaa El Fna plassen med dansere, akrobater, slangetemmere og underholdende aper. 

Mandag 11. mars

Hele dagen tilbringes på egenhånd i Marrakech. På kvelden blir det felles middag i en marokkansk restaurant utenfor hotellet. 

Tirsdag 12. mars

TILLEGGSARRANGEMENT

Utflukt til Ourikadalen

En times kjøretur sør for Marrakech ligger Ourikadalen som leder inn til fjellkjeden Atlas som strekker seg fra Atlanterhavet i vest og til den marokkansk - algeriske grensen i vest, med det høyste punktet høyatlasen ikke langt fra Ourikadalen. På denne turen får vi oppleve berbernes verden. Livsstil og levemåte til denne urbefolkningen som holder til i fjellene i Nord-Afrika. Vi får oppleve markedet i Ourika med sine magiske mineralsteiner og krystaller og sine legandariske og fargerike ourikatepper. Vi spiser lunsj i en lokal restaurant før retur til Marrakech. 

Pris pr pers kr 900,-

 

Onsdag 13. mars

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet i Marrakech og reiser vestover ut til kysten, til byen Essaouira. Turen dit tar ca 3 timer. Essaouria er opprinnelig en festningsby med 60 000 innbyggere. Byen står på UNESCOs verdensarvliste og står som et vitnesbyrd om en historie om handel og kulturell kontakt mellom Europa og byen, landet og dets oppland i Sahara, og om en hersker som initierte denne kontakten. Gamlebyen er komplett inntakt og herfra har man en fantastisk utsikt over bukta og havna.

Etter ankomst byen starter dere med guided rundtur i buss og lunsj før dere sjekker inn på Hotel Atlas Essaouria. Dette er et 5 stjerners hotell med sentral beliggenhet på en høyde over sentrum og med fantastisk utsikt over havna og Atlanterhavet. Felles middag på hotellet. 

 

Torsdag 14. mars

Dagen brukes på egenhånd i byen med gode muligheter til avslapping og shopping. Felles middag på hotellet om kvelden. 

 

Fredag 15. mars

Dagen brukes på egenhånd i byen med gode muligheter til avslapping og shopping. Felles avskjedsmiddag på hotellet om kvelden. 

Lørdag 16. mars

Tidlig utsjekking og transport til Marrakech for hjemreise. 

Kl 18.40 Avreise med Norwegian direkte til Oslo Gardermoen. Ankomst kl 23.40.

 

 

 

 


 

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
9/3OsloMarrakech og Essaouira mars 2024
Kontakt oss for tilbud på evt tilslutningsfly til Oslo
Mer enn 819 900,-Bestill

Hotell

Marrakech og Essaouira mars 2024
Marrakech og Essaouira mars 2024
Hotell i Marrakech 9. - 13. mars H otell Labranda Rose er et 4 stjerners hotell beliggende i sentrum av Marrakech, i Hivernagedistriktet. Hotellet er en egen resort i seg selv med flere restauranter o...
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
c/o Business Jessheim, Storgata 6
N-2050 Jessheim