Skip to main content

Kultur og landbruk i Nord-Trøndelag – inkludert Stiklestadspelet

Image: Gangstad Gårdsysteri
Image: Inderøy akevitt produsert på Berg Gård
Image: Spelet om Heilag Olav på Stiklestad
Image: Spelet om Heilag Olav på Stiklestad
Image: Kulturgården Bjerkem
Image: Bunadsutstilling på Bjerkem
Image: Falstadsenteret inkluderer Falstad fangeleir og massegravene i Falstadskogen
Image: Klosterruinene på Tautra
Image: Frostatinget
Image: Logtun Kirke på Frosta
Image: Nidarosdomen

Trøndelag er landet vårt på sitt rikeste, reneste, villeste og vakreste. Her finnes de beste forutsetningene for å produsere verdens fineste råvarer, og det har det blitt gjort i tusenvis av år. I Trøndelag er vi midt i Norges matfat, men her er vi også midt i Norges tidlige historie som er nedtegnet her fra år 400.

Fra Værnes går turen til Steinkjer med By gård og kulturgården Bjerkem. Vi opplever Innerøy, med Vinje Bruk og attraksjoner langs den Den gylne Omvei. Frosta, landbrukskommunen med sin rikholdige kulturhistorie, og Stiklestad med Spelet om Den hellige Olav. I Trondheim er det Olavsdager med Trøndersk Matfestival.

Turen går 23. - 27. juli 2024

PROGRAMMET FOR TUREN

Dag 1

OSLO – VÆRNES - STEINKJER - INDERØY           lunsj, middag

Kl 08.00      Avreise fra Oslo Lufthaven Gardermoen. Ankomst Trondheim Værnes kl 08.55

Tilslutning fra andre byer til Oslo, evt kan turen starte på Værnes.Fra Værnes går turen på E6 til Steinkjer, litt over 1 time å kjøre. Her møtes vi av en lokalkjent guide som tar oss med på en runde i Steinkjer og omegn og forteller om landbrukskommunen og om historien til byen. Deretter besøker vi By gård som er en historisk storgård i Steinkjer De driver med dyreproduksjon og korn, med de driver også sitt eget brenneri. Vi smaker på de edle dråpene og spiser lunsj her. Dertter går turen til kulturgården Bjerkem i Henning. Her besøker vi bunadsburet som har en flott utstilling av bunader. Informasjon om bunadstradisjon i Nord-Trøndeleg.

Innsjekking på Jægtvolden Fjordhotell. Hotellet er et 4 stjerners hotell på Inderøy med idyllisk beliggenhet helt ned til, og med utsikt over Trondheimsfjorden. Hotellet er kjent for god mat og gode viner, og mange av rommene har utsikt mot sjøen og hagen. Her skal vi bo de to neste nettene.

Dag 2

INDERØY – FOSEN - STIKLESTAD              frokost, lunsj

Dagen starter i Mosvika på den erverdige storgården Vinje Bruk. Gården har Norges største privateide skogeiendom nord for Dovre. Dyr og jordbruksproduksjon og  en herskaplig hovedbygning. Deretter går turen til Framverran hvor vi besøker familiegården til bygdas store sønn, Petter Northug. Deretter tar vi en rundtur på Inderøy. Sen lunsj på Øyna Kulturlandskapshotell, dette svært spesielle hotellet med fantastisk beliggenhet med utsikt over Trondheimsfjorden. Retur til hotellet tidlig ettermiddag.

På kvelden går turen til Stiklestad hvor Olsokdagene er godt i gang og vi får oppleve Spelet om Heilag Olav

Dag 3

INDERØY – FALSTAD - FROSTA – TRONDHEIM    frokost, lunsj, middag

Vi sjekker ut fra hotellet og vender nesa sørvestover langs Trondheimsfjorden i retning Frosta. Ved Ekne i Levanger besøker vi Falstadsenteret. Senteret ligger i det som en gang var fangeleiren Falstad, og under omvisning her får vi høre om fangehistorier fra andre verdenskrig, men også om demokrati, menneskerettigheter og dagsaktuelle samfunnsspørsmål. Omvisningen omfatter også besøk i Falstadskogen.

Så går ferden til vakre og fruktbare Frosta kommune. Med sitt milde kystklima og næringsrike jordsmonn er Frosta et av de stedene i Norge med størst utvalg av grønnsaker samlet i en og samme kommune. Vi starter besøket er på Tautra, den lille øya med klosterruiner helt tilbake til år 1207. Her spiser vi lunsj på Klostergården. Så går ferden til Logtun Kirke og Frostatinget, Norges eldste tingsted fra før år 600. Logtun kirke er en steinkirke fra 1200 tallet. Omvisning og informasjon. Deretter besøker vi en av grønnsaksprodusentene her ute. Sen ettermiddag fortsetter ferden til Trondheim for innsjekking på Comfort Hotell Trondheim. Felles middag på kvelden. 

Dag 4

TRONDHEIM                             frokost

Omvisning i Nidarosdomen, verdens nordligste gotiske middelalderkatedral og Norges nasjonale helligdom. Bygget er fra 1070 og gravstedet til St Olav – skytshelgen for Norge og vikingkongen som brakte kristendommen til Norge. Deretter byvandring i Trondheim med lokalkjent guide. Resten av dagen til fri disposisjon. I Trondheim er det Olavdagene denne helgen med bl a Trøndersk matfestival. Her samles nærmere 200 utstillere fra hele Trøndelag for å presentere trøndersk mat- og drikkeopplevelser. 

Dag 5

TRONDHEIM                              frokost

Formiddagen brukes på egenhånd i Trondheim. Deretter buss til flyplassen for hjemreise. 

Kl 14.25. Avreise med SAS direkte til Oslo. Ankomst kl 15.20.

 

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
23/7OsloVakre Trøndelag - 2 ulike hoteller
Mulig å møte gruppen på Værnes
Mer enn 814 400,-Bestill
23/7Vakre Trøndelag - 2 ulike hotellerMer enn 811 900,-Bestill

Hotell

Vakre Trøndelag - 2 ulike hoteller
Vakre Trøndelag - 2 ulike hoteller
Dag 1 og 2 Jegtvolden Hotell, Inderøy Jegtvolden Fjorhotell har en svært idyllisk beliggenhet med stort grøntanlegg og egen strandlinje ned mot Trondheimsfjorden. Hotellet har bar og treningsrom Dag...
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
c/o Business Jessheim, Storgata 6
N-2050 Jessheim