Skip to main content

Mat- og landbruksfaglig tur til vakre Trøndelag - inkludert Spelet om Heilag Olav på Stiklestad

Image: Med utsikt over Inderøy
Image: Gangstad Gårdsysteri
Image: Inderøy akevitt produsert på Berg Gård
Image: Spelet om Heilag Olav på Stiklestad
Image: Spelet om Heilag Olav på Stiklestad
Image: Kulturgården Bjerkem
Image: Bunadsutstilling på Bjerkem
Image: Falstadsenteret inkluderer Falstad fangeleir og massegravene i Falstadskogen
Image: Klosterruinene på Tautra
Image: Frostatinget
Image: Logtun Kirke på Frosta
Image: Nidarosdomen

Trøndelag er landet vårt på sitt rikeste, reneste, villeste og vakreste. Her finnes de beste forutsetningene for å produsere verdens fineste råvarer, og det har det blitt gjort i tusenvis av år. I Trøndelag er vi midt i Norges matfat, men her er vi også midt i Norges tidlige historie som er nedtegnet her fra allerede år 400.

PROGRAMMET FOR TUREN

Dag 1

OSLO – VÆRNES - INDERØY                                                    lunsj, middag

Kl 08.30      Avreise fra Oslo Lufthaven Gardermoen. Ankomst Trondheim Værnes kl 09.25.

Tilslutning fra andre byer til Oslo, evt kan turen starte på Værnes.

Fra Værnes starter turen langs E6 til Inderøy, litt over 1 time å kjøre. Her kommer vi inn på den Den Gylne Omveg. Først besøker vi Gangstad Gårdsysteri, det velkjente gårdsysteriet som produserer ost og iskrem. Deretter går turn til Berg Gård som driver med gårdsturisme, sau, frilandsgris og birøkt. Alle produkter foredles på gården og av kornet som dyrkes lager de her sin egen Inderøy Akevitt. Omvisning, lunsj og akevittsmaking. Så går turen videre til Øyna kulturlandskapshotell før vi besøker Husfrua. Her får vi høre om historien til trønderlåna Husfrua spesielt og våningshusene trønderlån generelt.

Innsjekking på Jægtvolden Fjordhotell. Hotellet er et 4 stjerners hotell på Inderøy med idyllisk beliggenhet helt ned til og med utsikt over Trondheimsfjorden. Hotellet er kjent for god mat og gode viner, og mange av rommene har utsikt mot sjøen og hagen. Her skal vi bo de to neste nettene.

 

Dag 2

INDERØY – SNÅSA – STEINKJER - STIKLESTAD                      frokost, lunsj, middag

I dag går ferden nordover for Inderøy gjennom Steinkjer langs Snåsavannet og til Snåsa. Vi besøker Almo som driver litt utradisjonelt med hjorteoppdrett og som har et eget viltbehandlingsanlegg tilrettelagt for jegere. Så går ferden tilbake til Steinkjer hvor vi besøker kulturgården Bjerkem. Her har 5 gårder slått seg sammen for å drive med urkorn. Det vil si gamle kornsorter som ikke har vært utsatt for moderne foredling. På Bjerkem får vi også oppleve Bunadsburet med utstilling og bunadsproduksjon. Retur til hotellet tidlig ettermiddag.

På kvelden går turen til Stiklestad hvor Olsokdagene er godt i gang. Vi starter med middag før vi får oppleve Spelet om Heilag Olav.

 

Dag 3

INDERØY – FALSTAD - FROSTA – TRONDHEIM

Vi sjekker ut fra hotellet og vender nesa sørvestover langs Trondheimsfjorden i retning Frosta. Ved Ekne i Levanger besøker vi Falstadsenteret. Senteret ligger i det som en gang var fangeleiren Falstad, og under omvisning her får vi høre om fangehistorier fra andre verdenskrig, men også om demokrati, menneskerettigheter og dagsaktuelle samfunnsspørsmål. Omvisningen omfatter også besøk i Falstadskogen.

Så går ferden til vakre og fruktbare Frosta kommune. Med sitt milde kystklima og næringsrike jordsmonn er Frosta et av de stedene i Norge med størst utvalg av grønnsaker samlet i en og samme kommune. Vi starter besøket på Viken Gartneri som produserer salat og urter i veksthus og på friland. Deretter fortsetter turen til Viken Midtre som produserer poteter og grønnsaker på friland. Med store gårder på begge sider av veien, og med en imponerende utsikt over fjord og åker, fortsetter ferden videre utover halvøya. Til slutt kommer vi til brua som fører oss over til Tautra, den lille øya med klosterruiner helt tilbake til år 1207. Vel fremme på Tautra starter vi med lunsj på Klostergården. Deretter bruker vi litt tid på dette idylliske stedet før vi får omvisning i de gamle klosterruinene. Så besøker vi det nye og moderne Mariaklosteret. Dette er et aktivt kloster hvor nonnene livnærer seg bl a på salg av urtesåper og hudkremer. Etter omvisning her er det mulig for de som ønsker å være med på en tidebønn i klosteret. Sen ettermiddag fortsetter ferden til Trondheim for innsjekking på hotellet der. Kvelden til fri disposisjon.

Dag 4

TRØNDERSK MATFESTIVAL I TRONDHEIM

Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim er to av Europas største mat- og drikkefestivaler og arrangeres samtidig i hjertet av Trondheim sentrum i år. Normalt samles mer enn 200 000 matglade mennesker og nærmere 200 utstillere for å feire trøndersk mat- og drikkeopplevelser under festivalen. Dagen og kvelden brukes på egenhånd i Trondheim.

Dag 5

TRONDHEIM

Omvisning i Nidarosdomen, verdens nordligste gotiske middelalderkatedral og Norges nasjonale helligdom. Bygget er fra 1070 og gravstedet til St Olav – skytshelgen for Norge og vikingkongen som brakte kristendommen til Norge.

Transport til flyplassen for hjemreise.

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
28/7OsloVakre Trøndelag - 2 ulike hotellerMer enn 810 400,-Bestill

Hotell

Vakre Trøndelag - 2 ulike hoteller
Vakre Trøndelag - 2 ulike hoteller
Dag 1 og 2 Jegtvolden Hotell, Inderøy Dag 3 og 4 Thon Hotel Nidaros, Trondheim...
Reisekalender
4/7FjordNorge og HardangerFra og med 10 700,-
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
N-2022 Gjerdrum