Skip to main content

Rundtur i det skotske høylandet

Det er ingen steder i hele Storbritannia hvor du kan oppleve naturen så autentisk som i det skotske høylandet. Her finnes middelalderborger spredt i det grønnkledde landskapet hvor høylandsfe og sau holder landskapet i hevd. Det skotske høylandet er en av de mest sparsommelig befolkede områdene i hele Europa.

Turen starter i hovedstanden Edinburgh, byen som er omgitt av vulkanske klipper og med Edinburgh Castle på en av klippene majestetisk ruvende over gamlebyen. I Edinburgh får vi oppleve The Royal Highland Show, Skottlands største landbruksutstilling. Deretter går turen nordvestover. Vi kjører gjennom Glencoe dalen til Loch Lomond. Vi besøker Glenfinnan og den sagnomsuste innsjøen Loch Ness. Urquhart castle og byen Inverness. Storbritannias største nasjonalpark Cairngorms og byene Perth og Sterling. Det blir besøk på gårder og slott og borger i dette grønnkledde naturen hvor høylandsfe og sau holder landskapet i hevd. 

PROGRAMMET FOR TUREN

Fredag 21. Juni

Kl 11.30     Avreise med Norwegian fra Oslo til Edinburgh. Ankomst kl 12.20

Før innsjekking på hotellet i sentrum av Edinburgh blir det guidet rundtur med norsk guide i Edinburgh. Velkomstmiddag på hotellet.

 

Lørdag 22. juni

Besøk på The Royal Highland Show

The Royal Highland Show er det skotske landbrukets viktigste møteplass og samler hvert år i juni mer enn 160 000 besøkende. Se www.royalhighlandshow.org De som ikke ønsker å besøke landbruksutstillingen kan bruke dagen på egenhånd i Edinburgh. Retur til hotellet og felles middag. 

 

Søndag 23. juni

Frokost og utsjekking

Fra Edinburgh går ferden vestover. Første stopp er i Glengoyne hvor vi besøker det lokale destilleriet. Her produseres single malt whisky og vi får lære om de kraftige og komplekse smakene som her modnes på de fineste fatene. Deretter går ferden langs Loch Lomond, Storbritannias største innsjø, før vi fortsetter inn i Glencoe dalen, en av de mest spektakulære og vakreste dalene i Skottland, omgitt av ville og høye fjell. Sen ettermiddag stopper vi ved Glenfinnan viaduct, berømt fra Harry Potter filmene. Her får vi mulighetens se damptoget som går forbi, og fra Aonach Mor cable car station kan vi ta gondolen opp på fjellet for å nyte utsikten til Storbritannias høyeste fjell, Ben Nevis, 1455 moh. Overnatting i Fort William, en kjent turistdestinasjon vest i høylandet.

 

Mandag 24. juni

Frokost og utsjekking

Fra Fort William går turen nordover gjennom en vakker grønn dal i retning Inverness. Dagens første stopp er ved Loch Ness. Her blir vi med på båttur på denne verdensberømte innsjøen, som er kjent for spesielt en ting; det sagnomsuste monsteret Nessie. Det heter seg at det alltid har bodd et monster i denne innsjøen, noe som fører til at turister fra hele verden kommer til Loch Ness hvert år. Neste stopp er ved Urquhart castle, en av Skottlands største borgruiner. I kampene for uavhengighet mellom engelskmenn og skotter i middelalderen var kampene om denne borgen svært viktig. På ettermiddagen besøker vi et gårdsbruk som driver regenerativt med storfe av typen Shorthorn. De har en besetning på over 100 dyr som produserer kalver av svært god kvalitet. De har også en besetning på 50 Luing cattle som er idelle for beiting på lavkvalitetsgresset som finnes langs kysten her. Overnatting i Kingussie i utkanten av Cairngorms nasjonalpark. Middag i restauranten på hotellet. 

 

Tirsdag 25. juni

Frokost og utsjekking.

I dag skal vi besøke en privateid eiendom i Straspay inne i nasjonalparken. Området rundt godset omfatter eldgamle skoger, jordbruksland, fiskerier og et dyrereservat. Jordbruksarealet er både naturlig beite og dyrkbart lavland. Godset driver med høylandsfe i tillegg til kronhjort. Hvert år høster de også 200 tonn maltbygg. Vi får omvisning på gården og i gårdsbutikken hvor de også har egne slaktere og selger kortreist mat. Deretter besøker vi Blair Castle, et av Skottlands flotteste med sitt omkringliggende parkanlegg. Så ankommer vi den lille byen Pitlochry hvor vi skal bo de to siste nettene. 

 

Onsdag 26. juni

Frokost på hotellet

Dagen starter med et besøk hos en melkeprodusent med over 5000 mål landareal og 800 holstein kuer. Kuene melkes 3 ganger om dagen. Gården har ca 4000 dyrbar mark og resten er beiteområder. Omvisning og informasjon. Deretter får vi oppleve Stirling Auction Markt, Skottlands ledende livdyrauksjon. Onsdag er auksjonsdag og vi får oppleve stemningen og se på dyrene. Retur til hotellet i Perth. Avskjedsmiddag.

 

Torsdag 27. juni

Tidlig frokost og utsjekking før turen går til Edinburgh for hjemreise.

Kl 13.00      Avreise med Norwegian til Oslo, Gardermoen. Ankomst kl 15.45.

 

 

Hotell

Det skotske høylandet - 4 hotell
Det skotske høylandet - 4 hotell
På rundtur i det skotske høylandet bor vi på 4 ulike hotell: 21. - 23. juni - 2 netter Hampton By Hilton Edinburgh Et 3 stjerners hotell beliggende i sentrum sørvest for Edinburgh Castle rett ved Gra...
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
c/o Business Jessheim, Storgata 6
N-2050 Jessheim