Skip to main content

Setervandring i Sveits

Bli med og opplev de sveitsiske alpene! TIl fots vandrer vi i vakker natur i alpene i kantonen Schwyz i det sentrale Sveits. Med utgangspunkt i byen Einsiedeln hvor vi bor under hele oppholdet, drar vi på dagsutflukter opp i fjellene. På gode stier og seterveier vandrer vi fra seter til seter og får oppleve fantastisk natur, storslått utsikt, beitende dyr og lokal mat. Turen har ingen vanskelighetsgrad, men du må trives med å gå på tur i variert terreng. Dagsetappene er fra 5 - 8 timer. 

Informer meg så snart reisetilbudet er klart

PROGRAMMET FOR TUREN

Dag 1

Kl 08.10        Avreise med SAS fra Oslo til Zürich. Ankomst kl 10.25. Tilslutning til Oslo fra andre byer.

Fra flyplassen i Zürich blir vi hentet av to minibusser og kjørt sydover til Einsiedeln i kanton Schwyz hvor vi skal bo under hele oppholdet. Stedet ligger på 900 moh, har 13000 innbyggere med et koselig lite sentrum.

Innsjekking på Linde Hotel Einsiedeln Dette er et 3 stjerners familiedrevet hotell beliggende helt i sentrum. WLAN i alle rom. Hotellet har egen restaurant og en takterrasse med utsikt over byen. www.linde-einsiedeln.ch

Etter innsjekking tar Paul de som vil være med på omvisning rundt og i klosteret i Einsiedeln. Dette er et tradisjonsrikt benediktinerkloster hvor nærmere 50 munker har sitt tilholdssted. Klosterets historie går mer enn 1000 år tilbake i tid.  

Velkomstmiddag på hotellet

Dag 2

Vi tar den lokale bussen til Brunni (v/ Alptahl) ca 10 km fra Einsiedeln. Herfra starter vi dagens vandring. Turen går på fine stier opp i fjellet. Første stopp er ved Zweckenhütte hvor vi nyter den fantastiske utsikten fra alpekafeen der. Videre går turen via Holzegg til Zwischen Mythen, et lite alpeparadis, også kjent som Heidiland for oss nordmenn. Også der kan vi forfriske oss med mat og drikke. På begge stedene har de selvprodusert seterost til salgs. Turen går nå videre nedover til Brunni, der vi tar rutebuss tilbake til Einsiedeln.  Hele turen tar ca 6 - 7 timer inklusiv stopp. Det blir en rolig tilvenningstur første dagen. Mulighet for shopping på ettermiddagen.

Dag 3

I dag prøver vi oss på en høydevandring fra  Willerzell via Guteregg som ligger over 1270 moh. Turen går helt fram til Stöcklichrütz, der utsikten er fantastisk over hele Zürichsee og helt til byen Zürich.  Fra Stöcklichrütz går turen nedover via Chörnlisegg hvor det er en liten Kaffe for forfriskninger. Derfra nedover mot stedet Egg, der vi tar den lokale rutebussen tilbake til Einsiedeln.  Dette er en dagstur i lett terreng, forbi setre, gjennom skog og fine høydedrag. Resten av dagen til fri disposisjon.  Turen er en heldagstur.

Dag 4

Dagen starter med togtur fra Einsiedeln til Sattel, ca 30 min. Derfra tar vi gondolbanen Sattel-Hochstuckli opp til 1175 moh. Så starter dagens eventyr. Først over en hengebru på 250 m lengde før ferden går via Herrenboden til dagens høyeste punkt Haggenegg som ligger på 1400 m. Her finnes det muligheter for lunch eller forfriskninger. Turen går videre langs lille Mythen 1800 moh og videre nedover igjen til Brunni. På turen passerer vi mange små aktive setre. Fra Brunni tilbake til Einsiedeln med rutebuss.

Dag 5

I dag tar vi rutebuss til Weglosen (Unteriberg) Med taubane blir vi fraktet opp til Spirstock ca 1800 moh. Derfra går turen som en høydevandring via Sternen. Videre går vi gjennom litt mer variert terreng til Alp Käseren.  Derfra går ture på skogsbilvei ned i dalen til taubanestasjonen. Rutebuss tilbake til Einsiedeln.  Turen er en heldagstur. Vi tilpasser tiden til rutebussen.

Dag 6

Siste dagsturmarsj går med rutebuss til Euthal ca 8 km fra Einsiedeln.  Vi starter på 900 m i Euthal og ender på på toppen av Kleiner Aubrig 1640 moh. Via Alp Wildegg tilbake går turen til Alp Weisstannen og tilbake til Euthal. Dette er turen med mest høydemeter opp og ned. I vakkert landskap går vi forbi flere setre med yrende dyreliv. Heldagstur. Vi tilpasser turen til rutebussen. Tilbake på hotellet er kvelden fri fram til siste fellesmiddag på hotellet.

Dag 7

Mulighet for shopping og evt utflukt til Luzern før avreise til flyplassen

Kl 19.20. Avreise med SAS direkte til Oslo. Ankomst kl 21.40. Evt tilslutning til andre byer.

 

Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
N-2022 Gjerdrum