Skip to main content

Landbruksrelatert tur til Island

På denne turen besøker vi et litt utradisjonelt gårdsbruk som driver med for og landbruksmaskiner en totalentrepenør. Vi besøker et gartneri og tomatplantasje, som også har oppdrett av islandshester. Et sauebruk som også driver landbruk, turisme og udanning skal vi også besøke. Selvsagt skal vi til gården som ble hardest rammet da Eyjafjallajökull våknet til live i 2010. Vi bader i den "the Secret Lagoon" og vi opplever aktive geysirer og enorme fossefall, snorristofa og andre severdigheter.

Forbehold om små endringer i programmet

Turen går 17. - 21. mars 2024

Etter den siste tids jordskjelv og mulig vulkanutbrudd på Island har islandske myndigheter nå gått ut med følgende informasjon om at det nå er (se link) trygt å reise til Island (oppdatert 23. november 2023)

Program for turen

Søndag 17.mars

Kl 07:00        Avreise med SAS fra Oslo direkte til Keflavik.

Ankomst kl 09:00. Tilslutning til Oslo fra andre byer. Direktefly fra Bergen til Keflavik.

Etter ankomst Reykjavik møter vi guiden vår som snakker norsk og som vil være med på det meste av turen.

Turen går til Reykjavik hvor vi starter med sightseeing i bussen, deretter til fots for å bli godt orientert i denne pulserende byen.

Innsjekk på Raddisson Blue 1919, Et  4 stjerners hotell beliggende i sentrum av Reykjavik. Hotellet har egen restaurant og bar. Moderne rom med safe, strykejern, vannkoker og velutstyrte bad. Se Radisson Blu 1919

Mandag 18.mars 

Denne dagen byr på mange opplevelser som Thingvellir, Gullfoss og Geysir, Gartneri og Spa.

Islands største nasjonalpark, Thingvellir betraktes som det aller helligste stedet hvor islendingene holdt sitt første landting, Alltinget, omkring år 930. Her er man bokstavelig talt midt mellom det europeiske og amerikanske kontinent, der enorme naturkrefter sakte men sikkert kløyver Island i to.

Neste stopp er den varme kilders by, Kveragerdi, og et av de mange drivhus der. Her står jordvarmen så tett opp i jordskorpen at det ryker damp. Stedet er en oase for dyrking av bananer, tomater, all slags frukt og grønt. Her besøker vi grønnsaksbonden Knútur Rafn Ármann som dyrker tomater og noe agurk. De har også stall med Islandshester og vi bivåner en oppvisning av islandshestens ulike gangarter. Her får vi også lunsj med hjemmelaget tomatsuppe av tomater fra drivhuset.

Deretter besøker vi Gullfoss, det største av mer enn 10 000 fossefall på Island. Her får vi oppleve følelsene av de enorme naturkreftene i fossen på nært hold. Vi kan vandre langs fossejuvet, og synet av fossen og drønnet av vannmassene er noe enhver besøkende på Island må unne seg. Så går turen til Geysir, hvor vi vandrer mellom varme kilder og ser bl.a den imponerende geysiren Stokkur som ca. hvert 6. minutt spruter glovarmt vann 30-40 m opp i luften avhengig av dagens aktivitetsnivå.

Som er forfriskende avslutning før vi sjekker inn og spiser en utsøkt middag på Hotell Litli Geysir,  bader vi i thermalbadet  "The secret Lagoon" . Et av de mange undrene på Island hvor varme kilder ogjør underverker for kropp og sjel.

Tirsdag 19.Mars

Idag besøker vi Landstolpi.  Fra å starte med gårdsdrift og melkekyr har Landstolpi opp gjennom årene utviklet seg til å bli en stor og prisvinnende bedrift for sitt fremtidsrettede arbeid og utvikling. I tillegg til salg og utvikling av fòr og landbruksmaskiner er Landstolpi en global entreprenør og et ledende selskap innen landbruk, bygg og industri. Her blir det informasjon, omvisning og lunsj.

Turen går så til foten av vulkanen Eyjafjallajökull med besøk på gården Þorvaldseyri.

Her driver bonden Ólafur Egertsson med korn, kjøtt og melkeproduksjon. Ólafur har norsk mor og snakker så å si flytende norsk. Bruket har 65 melkekuer og 130 ungdyr. Gården ble hardt rammet da Eyjafjallajökull våknet til live i 2010, og på gården får vi se en film om livet før, under og etter utbruddet. De produserer også rapsolje og har flere finurlige oppfinnelser på gården. 

Deretter går turen tilbake og vi sjekker inn på Hotel  Hvolsvöllur for natten.

Onsdag 20.mars

Turen går nordvestover over og langs Hvalfjorden til familiegården Bjarteyjarsandur, som er et sauebruk med 600 sauer. Vi besøker en av Europas mest kraftfulle varme kilde, Deildartunguhver. Deretter spiser vi lunsj på Krauna. Spiser du raskt kan du ta et bad i «heitur pottur» på Krauma spa. Etter lunsj fortsetter reisen til fossene Hraunfossar og Barnafossar. Et helt unikt skue. Vi gjør et stopp på Reykholt som er hjemmet til selveste Snorri Sturlason. Deretter returnerer vi til Reykjavik.

Innsjekk på Hotel Reykjavik Saga et 4-stjerners hotell midt i sentrum.

Torsdag  21.mars

Hjemreisedag med god tid til shopping, museumsbesøk, en tur til Harpa e.l. 

Kl 18:25        Avreise med Norwegian direkte til Oslo.

                    Mulig å reise direkte til Bergen med Norwegian.

Kl 22:05       Ankomst Oslo, Gardermoen

Vi tar forbehold om små endringer i programmet. 

Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
c/o Business Jessheim, Storgata 6
N-2050 Jessheim