Skip to main content

Island inkludert Vestmannaeyjar

Island gir assosiasjoner om vill og vakker natur, aktive vulkaner og varme kilder. På denne turen kjører vi med amfibiekjøretøy på bresjøen Jökulsàrlòn, vi besøker Thorvaldseyri, gården som ble hardest rammet da Eyjafjallajökull våknet til live i 2010, vi bader i den blå lagune , og besøker Vestmannaeyjar denne vulkanske øygruppen rett utenfor sørkysten av Island.

 

PROGRAMMET FOR TUREN

Søndag 18.september

KEFLAVIK - BLÅ LAGUNE - REYKJAVIK

Kl 08:15          Avreise fra Oslo med Norwegian direkte til Keflavik. Ankomst kl 09.05.

Fra Bergen er det mulig å fly direkte til Keflavik. Tilslutning til Oslo fra andre byer.   

På vei fra flyplassen og til sentrum stopper vi ved den Blå Lagune. Dette er verdens eneste naturlige spasenter, og et av naturens mange undre på Island. Vannet, som er oppvarmet sjøvann fra 2km dyp, gir en helt spesiell opplevelse for kropp og sinn. Se www.bluelagoon.com Lunsj på egenhånd i lagoonen. Etter det oppkvikkende badet går turen til Reykjavik hvor vi starter med bysightseeing.

Innsjekking på Grandi by center hotels  Et helt nytt 3 stjerners hotell beliggende i sentrum av Reykjavik, ved den gamle havnen. Hotellet har egen restaurant, bar og wifi.  Resten av dagen tilbringes på egenhånd i Reykjavik.

Mandag 19.september

REYKJAVIK - THINGVELLIR - KIKUBÆJARKLAUSTUR 

Frokost og utsjekking 

Islands største nasjonalpark, Thingvellir betraktes som det aller helligste stedet hvor islendingene holdt sitt første landting, Alltinget, omkring år 930. Her er man bokstavelig talt midt mellom det europeiske og amerikanske kontinent, der enorme naturkrefter sakte men sikkert kløyver Island i to. Neste stopp er den varme kilders by, Kveragerdi, og et av de mange drivhus der. Her står jordvarmen så tett opp i jordskorpen at det ryker damp. Stedet er en oase for dyrking av bananer, tomater, all slags frukt og grønt. Her besøker vi en grønnsaksbonde som dyrker tomater og noe agurk. De har også stall med Islandshester og vi bivåner en oppvisning av islandshestens ulike gangarter. Her får vi også lunsj med hjemmelaget tomatsuppe av tomater fra drivhuset. Etter lunsj går turen til foten av vulkanen Eyjafjallajökull med besøk på gården gården som ble svært hardest rammet da vulkanen våknet til live i 2010. Here driver de med korn og melkeproduksjon og bonden snakker perfekt norsk. 

Deretter kjører vi videre østover i det flotte landskapet langs Sørlandskysten til vi kommer til Kikubæjarklaustur. Her sjekker vi inn på Hotel Klaustur. Middag på hotellet. 

Tirsdag 20.september

KIRKUBÆJARKLAUSTUR - JÖKULSARLON - HVOLSVÖLLUR 

Frokost og utsjekking 

Vi fortsetter turen videre langs sørlandskysten til vi kommer til Jökulsàrlòn som er en bresjø fylt med isfjell. Denne bresjøen har blitt en av Islands mest populære attraksjoner på grunn av sin slående skjønnhet hvor isblokker ligger som diamanter i vannet. Jökulsárlón ligger sør for Vatnajökull, Europas største isbre. Vatnajökull, inkludert Jökulsárlón utgjør Islands største nasjonalpark og den nest største nasjonalparken i Europa. Vi drar med amfibiekjøretøy ut blant isblokkene og får se både sel og isfjell seile forbi på den flotte båtturen. Etter denne unike opplevelsen snur vi og kjører mot Hvolsvöllur. Det blir en god busstur med mange synsinntrykk langs kysten før vi kommer frem og sjekker inn på Hvolsvöllur hotel.  Kvelden tilbringes på egenhånd med mulighet for å besøke Lava senteret som ligger i gangavstand fra hotellet. 

Onsdag 21. september

HVOLSVÖLLUR - VESTMANNAEYJAR - KEFLAVIK

Frokost og utsjekking

I dag får vi oppleve Vestmannaeyjar, den vulkanske øygruppen på sørkysten av Island. En 40 min fergetur frakter oss over til Heimaey, den største og den eneste bebodde av de 15 små øyene. Vi fraktes i buss rundt på øya også museet Eldheim. Her får høre om historien til øygruppen og om utbruddet i vulkanen Eldfell i 1973, som krevde rask evakuering av nesten alle de 5000 fastboende på øya. Etter besøket på Eldheim tar vi ferjen tilbake og kjører til byen Keflavik hvor vi overnatter på Berg Hotel Avskjedsmiddag på hotellet. 

Torsdag 22.september

Frokost og utsjekking

Kl 08.35 Avreise med Norwegian direkte til Oslo. Ankomst kl 13.15. Tilslutning til andre byer. Mulig å fly direkte til Bergen fra Keflavik.

 

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
18/9GardermoenIsland - 4 hotellerMer enn 815 300,-Bestill

Hotell

Island - 4 hoteller
Island - 4 hoteller
Dag 1 Grandi by center hotels Sentrumsnært hotell i pulserende Reykjavik Dag 2 Hotel Klaustur Hotell med god utsikt i flott landskap syd på øya Dag 3 Hotel Hvolsvöllur Koselig hotell i Hvolsvöllur m...
Reisekalender
18/9Island inkludert VestmannaeyjarFra og med 15 300,-
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
N-2050 Jessheim