Skip to main content

Island

På denne studieturen besøker vi et litt utradisjonelt gårdsbruk som driver med for og landbruksmaskiner. Vi besøker et gartneri samt et sauebruk. Vi får innblikk i lakseturismenæringen og vi besøker gården som ble hardest rammet da Eyjafjallajökull våknet til live i 2010. Vi bader i den blå lagune og vi opplever aktive geysirer og enorme fossefall.

Turen går 12. - 16. oktober 2020

PROGRAMMET FOR TUREN

Mandag 12. oktober

Kl 09:45        Avreise med SAS fra Oslo direkte til Keflavik. Ankomst kl 10.35. Tilslutning til Oslo fra andre byer. Direktefly fra Bergen til Keflavik.

Etter ankomst Reykjavik møter vi guiden vår som snakker norsk og som vil være med på det meste av turen.

På vei fra flyplassen og til sentrum stopper vi ved den Blå Lagune. Dette er verdens eneste naturlige spasenter, og et av naturens mange undre på Island. Vannet, som er oppvarmet sjøvann fra 2km dyp, gir en helt spesiell opplevelse for kropp og sinn.

 Lunsj på egenhånd i den Blå Lagune

Etter det oppkvikkende badet går turen til Reykjavik hvor vi starter med sightseeing.

Innsjekk på Raddisson Blue 1919, Et  4 stjerners hotell beliggende i sentrum av Reykjavik. Hotellet har egen restaurant og bar. Moderne rom med safe, strykejern, vannkoker og velutstyrte bad. Se Radisson Blu 1919

Tirsdag 13. oktober

2 dagers utflukt

Denne dagen byr på mange opplevelser som Thingvellir, Gullfoss og Geysir, Gartneri og Kyr.

Islands største nasjonalpark, Thingvellir betraktes som det aller helligste stedet hvor islendingene holdt sitt første landting, Alltinget, omkring år 930. Her er man bokstavelig talt midt mellom det europeiske og amerikanske kontinent, der enorme naturkrefter sakte men sikkert kløyver Island i to.

Neste stopp er den varme kilders by, Kveragerdi, og et av de mange drivhus der. Her står jordvarmen så tett opp i jordskorpen at det ryker damp. Stedet er en oase for dyrking av bananer, tomater, all slags frukt og grønt. Her besøker vi grønnsaksbonden Knútur Rafn Ármann som dyrker tomater og noe agurk. De har også stall med Islandshester og vi bivåner en oppvisning av islandshestens ulike gangarter. Her får vi også lunsj med hjemmelaget tomatsuppe av tomater fra drivhuset.

Etter lunsj fortsetter turen til Landstolpi.  Fra å starte med gårdsdrift og melkekyr har Landstolpi opp gjennom årene utviklet seg til å bli en stor og prisvinnende bedrift for sitt fremtidsrettede arbeid og utvikling. I tillegg til salg og utvikling av fòr og landbruksmaskiner er Landstolpi en global entreprenør og et ledende selskap innen landbruk, bygg og industri.

Deretter besøker vi Gullfoss, det største av mer enn 10 000 fossefall på Island. Her får vi oppleve følelsene av de enorme naturkreftene i fossen på nært hold. Vi vandrer langs fossejuvet, og synet av fossen og drønnet av vannmassene er noe enhver besøkende på Island må unne seg. Så går turen til Geysir, hvor vi vandrer mellom varme kilder og ser bl.a den imponerende geysiren Stokkur som hvert 6. minutt spruter glovarmt vann 30-40 m opp i luften

Innsjekking på Hotell Litli Geysir og middag på hotellet

Onsdag 14. oktober

I dag besøkes sørlandskysten av Island. Elven Rangà er en av Islands mest kjente lakseelver. Vi stopper ved Lax-a sitt “East Rangà lodge” og får se lakseturisme som næring på Island. Etter besøket spiser vi lunsj på koselige Hotell Anna.

Turen går så til foten av vulkanen Eyjafjallajökull med besøk på gården Þorvaldseyri. 

Her driver bonden Ólafur Egertsson med korn, kjøtt og melkeproduksjon. Ólafur har norsk mor og snakker så å si flytende norsk. Bruket har 65 melkekuer og 130 ungdyr. Gården ble hardt rammet da Eyjafjallajökull våknet til live i 2010, og på gården får vi se en film om livet før, under og etter utbruddet.     

Deretter går turen tilbake til Reykjavik. Kvelden til egen disposisjon med middag på egenhånd.

Torsdag 15. oktober

Dagen til egen disposisjon i Reykjavik eller

TILLEGGSARRANGEMENT

Dagsutflukt

Turen går nordvestover over og langs Hvalfjorden til familiegården Bjarteyjarsandur, som er et sauebruk med 600 sauer. Vi besøker et av Europas mest kraftfulle varme kilde, Deildartunguhver. Lunsj på Krauna. Spiser du raskt kan du ta et bad i «heitur pottur» på Krauma spa. Etter lunsj fortsetter reisen til fossene Hraunfossar og Barnafossar. Hvis tiden tillater det stopper vi på Reykholt som er hjemmet til selveste Snorri Sturlason. Retur til Reykjavik ca kl 1700.

Fredag 16. oktober

Kl 09:00.       Avreise fra hotellet til flyplassen. 

Kl 11:40        Avreise med SAS direkte til Oslo. Mulig å reise direkte til Bergen med Norwegian. Kl 16:20 Ankomst Oslo, Gardermoen

 

 

Hotell

The Radisson Blu 1919 Hotel
The Radisson Blu 1919 Hotel
Radisson Blu Reykjavik 1919 er et 4 stjerners hotell beliggende midt i Reykjavik med kort avstand til butikker og restauranter/barer. Se Radisson Blu 1919 Hotell...
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
N-2022 Gjerdrum