Landbrukstur til Island

På denne studieturen besøker vi et litt utradisjonelt gårdsbruk som driver med for og landbruksmaskiner. Vi besøker et gartneri samt et sauebruk. Vi får innblikk i lakseturismenæringen og vi besøker gården som ble hardest rammet da Eyjafjallajökull våknet til live i 2010. Vi bader i den blå lagune og vi opplever aktive geysirer og enorme fossefall.

Turen går 4. -8. april 2022

Innreise til Island krever forhåndsregistrering. Informasjon om registrering og restriksjoner finnes på denne linken: https://visit.covid.is

PROGRAMMET FOR TUREN

4. april

Kl 09:45        Avreise med SAS fra Oslo direkte til Keflavik. Ankomst kl 10.35. Tilslutning til Oslo fra andre byer. Direktefly fra Bergen til Keflavik.

Etter ankomst Reykjavik møter vi guiden vår som snakker norsk og som vil være med på det meste av turen.

På vei fra flyplassen og til sentrum stopper vi ved den Blå Lagune. Dette er verdens eneste naturlige spasenter, og et av naturens mange undre på Island. Vannet, som er oppvarmet sjøvann fra 2km dyp, gir en helt spesiell opplevelse for kropp og sinn.

 Lunsj på egenhånd i den Blå Lagune

Etter det oppkvikkende badet går turen til Reykjavik for innsjekking på hotellet

Hotel Reykjavik Centrum, et  4 stjerners hotell beliggende i sentrum av Reykjavik. Hotellet har egen restaurant og bar. Moderne rom med safe, strykejern, vannkoker og velutstyrte bad. 

5. april

2 dagers utflukt

Denne dagen byr på mange opplevelser som Thingvellir, Gullfoss og Geysir.

Islands første nasjonalpark, Thingvellir betraktes som det aller helligste stedet hvor islendingene holdt sitt første landting, Alltinget, omkring år 930. Her er man bokstavelig talt midt mellom det europeiske og amerikanske kontinent, der enorme naturkrefter sakte men sikkert kløyver Island i to.

Neste stopp er den varme kilders by, Hveragerði, og et av de mange drivhus der. Her står jordvarmen så tett opp i jordskorpen at det ryker damp. Stedet er en oase for dyrking av bananer, tomater, all slags frukt og grønt. Her besøker vi en grønnsaksbonde som dyrker tomater og noe agurk. Vi får omvisning og spiser lunsj her.

Etter lunsj fortsetter turen til en bedrift som driver med fòr og landbruksmaskiner. Fra starten med gårdsdrift og melkekyr har stedet opp gjennom årene utviklet seg til å bli en stor og prisvinnende bedrift for sitt fremtidsrettede arbeid og utvikling. I tillegg til salg og utvikling av fòr og landbruksmaskiner er bedriften en global entreprenør og et ledende selskap innen landbruk, bygg og industri.

Deretter besøker vi Gullfoss, det største av mer enn 10 000 fossefall på Island. Her får vi oppleve følelsene av de enorme naturkreftene i fossen på nært hold. Vi vandrer langs fossejuvet, og synet av fossen og drønnet av vannmassene er noe enhver besøkende på Island må unne seg. Så går turen til Geysir, hvor vi vandrer mellom varme kilder og ser bl.a den imponerende geysiren Stokkur som hvert 6. minutt spruter glovarmt vann 30-40 m opp i luften

Innsjekking på Hotell Litli Geysir og middag på hotellet

6. april

I dag går turen til Sørlandet på Island. Vi besøker en av Islands mest kjente lakseelver og får se og oppleve lakseturisme som næring. Etter besøket spiser vi lunsj på koselige Hotell Anna.

Turen går så til foten av vulkanen Eyjafjallajökull med besøk på gården som ble hardest rammet da vulkanen våknet til live i 2010. Dette er et svært innovativt melkebruk med egen rapsoljeproduksjon. Bonden har mor fra Valdres og snakker perfekt norsk. 

Deretter går turen tilbake til Reykjavik. Kvelden til egen disposisjon med middag på egenhånd.

7. april 

Sightseeing i buss i Reykjavik. Deretter brukes tiden på egenhånd i byen. 

8. april

Tidlig avreise fra hotellet til flyplassen. 

Kl 11:40        Avreise med SAS direkte til Oslo. Ankomst Oslo, Gardermoen kl 16.20.

 

 

Hotell

Hotel Reykjavik Centrum
Hotel Reykjavik Centrum
Hotel Reykjavik Centrum er et 4 stjerners hotell, beliggende på torget Austurvöllur i sentrum av Reykjavik. Delikat interiør i en historisk bygning. Hotellet har egen restaurant og bar samt konferanse...