Skip to main content

Medlemstur for Gammeltraktorens venner til Irland

For 56 gang i 2022 arrangeres Stradbally Steam Rally, den største utstillingen i Irland for vintage traktorer og utstyr.

Turen er nå fullbooket til kontraktspris. Kontakt oss på post@reisegleder.com om tilbud på individuelle plasser. 

PROGRAMMET FOR TUREN

Torsdag 28. juli

DUBLIN - BELFAST

Kl 07.45      Avreise med Norwegian fra Oslo direkte til Dublin. Ankomst kl 09.05.       (Tilslutning til Oslo fra andre byer dagen før. Kontakt oss for tilbud på overnatting)                                                                                                                         

På flyplassen i Dublin treffer dere den skandinavisktalende guiden som vil være med under store deler av oppholdet.

Turen starter nordover fra Dublin til Belfast. Litt i underkant av to timer å kjøre. På veien blir det besøk hos Hoey Collection i Castlebellingham. De har en samling på ca 100 traktorer av typen ford og MF.

BELFAST  Nord Irlands hovedstad har 350 000 innbyggere og har i de senere år blitt kraftig opprustet. Byen har verdens største tørrdokk, ved Harland and Wolff skipsverft, og det var dette verftet som i sin tid konstruerte RMS Titanic. Helt siden «The troubles» på slutten av 1960 årene har byen vært delt i katolske og protestantiske områder, og det har og eksisterer fortsatt fysiske sperringer mellom bydeler. Imidlertid har det siden IRA’s annonserte våpenhvilke i 1997 vært vestenlig roligere i Belfast, og byen er nå et trygt reisemål.

Innsjekking og middag på Holiday Inn Hotel Belfast. Et 4 stjerners hotell beliggende helt i sentrum av Belfast. 

Besøk på Titanic Museum Belfast. Titanic museet har vært med å forvandle Belfast til et svært attraktivt turistmål. Museet har hatt over fire millioner besøkende fra 145 land siden det åpnet i 2012, hundre år etter at Titanic gikk på et isfjell og sank i det kalde Atlanterhavet. Det var fra Southampton skipet la ut på sin skjebnesvangre jomfrutur til New York i 1912. Men det var i Belfast skipet «som ikke kunne synke» ble bygd. 

Fredag 29. juli

Besøk Ulster Folk & Transport Museum. Her blir dere tatt med tilbake i tid og vil bli presentert for en av de mest omfattende samlinger av kjøretøy i hele Europa. 

Fra Belfast går ferden sørover til Kilbeggan, rett nord for Tullamore, ca 2 1/2t å kjøre. Besøk i Kilbeggan Wiskey Destillery. Kilbeggan er et av Irlands eldste lisensierte destillerier og er fra 1757. Dere får høre om historien til destilleriet, oppleve prosessen samt prøvesmake de edle dråpene. 

Besøk hos den private samleren Joe Clancy i Tullamore. Joe er en ekte entusiast og har mer enn 50 traktorer og redskap av fra merket Ford til Massey Ferguson og alt i mellom.

Innsjekking på Tullamore Court Hotel i Tullamore. Hotellet er er 4 stjerners hotell beliggende kun 10 m å gå til sentrum av Tullamore. Hotellet har restaurant og bar samt innendørs badebasseng.   Middag på hotellet

Lørdag 30. juli

I dag går ferden vestover, ca 1 ½ time å kjøre til Hogan Tractors i Galway. Michael Hogan har samlet på traktorer og maskiner helt siden midten av 70 tallet og har en imponerende samling som er verdt å besøke.

På ettermiddagen har den irske foreningen for landbruksteknisk historie IVETA invitert gruppen til sammenkomst ved Swallow Quater Mill, Donaghmore Rathdowney Co i Laois litt sør for Tullamore. Her finnes en restaurert mølle med en gammel stasjonør motor som de ønsker å starte.

Middag på hotellet eller på en restaurant i sentrum av Tullamore.

Søndag 31. juli

Dere sjekker ut fra hotellet og drar til Laois, ca 45 min å kjøre. Dagen tilbringes på Stradbally Steam Rally, Laois. For 56 gang i 2020 arrangeres Stradbally Steam Rally, den største utstillingen i Irland for vintage traktorer og utstyr.

ALTERNATIVT PROGRAM

Om det er nok interesserte kan man som alternativ til Stradbally Steam Rally besøke Irish National Stud. det nasjonale stutteriet, kun 30 min å kjøre nord for Laois. Stutteriet ble grunnlagt i 1946 av den irske staten og huser noen av Irlands fineste hingster. Her driver de med oppstalling, trening, avl, etc. De forbereder også hester for konkurranser og salg. Det nasjonale stutteriet omgis av en hage verdt et besøk. Hagen ble designet på begynnelsen av 1900-tallet og skal symbolisere mannens liv. Den er kjent som den fineste japanske hagen i hele Europa.

På ettermiddagen går ferden fra Laois til Fitzpatrick, ca en time å kjøre ut til østkysten av Irland, rett sør for Dublin.

Innsjekking på Fitzpatrick Castle Hotel.

På kvelden blir det middag og kveldsunderholdning på Johnny Fox pub. Johnny Foxs Pub er kjent som Irlands eldste og høyest beliggende pub. Puben ligger i byen Glencullen 20 min å kjøre fra hotellet. Dere overværer The Hooley Experience show som er viden kjent for sin originalitet og unike atmosfære. Gjestene serveres en 3 retters middag som ledsages av live irsk musikk, alt fra tradisjonell folkemusikk til ballader og sing-along-songs. Musikken følges av et spektakulært danseprogram, omtalt som en av de beste kulturelle show i hele Irland.

Mandag 1. august

Transport til flyplassen ca 45 min å kjøre fra hotellet.

Kl 10.15      Avreise med Norwegian via København til Oslo. Ankomst kl 15.25  lokal tid. Evt tilslutning til andre byer

 

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
28/7OsloGTV til IrlandFullt13 800,-Fullt

Hotell

GTV til Irland
GTV til Irland
Fra 28. - 29. juli bor dere på Holiday Inn Hotel Belfast Et 4 stjerners hotell beliggende helt i sentrum av Belfast Fra 29. - 31. juli bor dere på Tullamore Court Hotel. Et 4 stjerners hotell beligge...
Reisekalender
5/7Setervandring i SveitsFra og med 13 400,-
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
N-2050 Jessheim