Skip to main content

Landbruksfaglig tur til Færøyene

Bli med til Færøyene, denne gresskledde og forblåste øygruppen midt i Nordsjøen. På turen får vi oppleve øyene Vágar, Streymoy, Eysturoy, Sandoy og Bordoy. Vi besøker 2 gårdsbruk som driver med melk, sau, potet og grønnsaker. I tillegg besøker vi kongsgården på Kirkjubøur. Bli med til et samfunn som består av et folk som er kultivert, høyt utdannet og svært gjestfrie.

PROGRAMMET FOR TUREN

Dag 1

Kl 11.20       Avreise fra Oslo med Atlantic Airways direkte til Vagar, Torshavn,  Ankomst kl 11.55 Tilslutning til Oslo fra andre byer.

På flyplassen på Færøyene møtes vi av den norsktalende guiden.

Vi starter med en runde i buss i bygdene Bøur og Gàsadalur. Bøur er en liten bygd på det vestlige Vãgar som har beholdt de tradisjonelle færøyske husene med gresskledde tak. Fra Bøur er det flott utsikt mot Tindholmur. Så besøker vi Gásadalur, et lite samfunn vest på Vágar, adskilt fra havet med høye klipper, allikevel med fantastisk utsikt over havet og Mykines.

Sightseeing i Torshavn

Torshavn ligger på sørøstkysten av hovedøya Streymoy og er en av verdens minste hovedsteder. Byen vokste fra 1500-tallet opp som handelssted omkring Tinganes som hadde vært tingsted siden de norrøne landnåmsmennene kom dit på 800-tallet. Torshavn består av en unik trehusbebyggelse som stammer tilbake til 1500 tallet. Vi får informasjon om historien til byen og livet i Torshavn i dag.

Deretter går ferden til Torshavn for innsjekking på Hotell Hafnia. Dette er et 4 stjerners hotell beliggende midt i Torshavn sentrum.  Se www.hafnia.fo

Dag 2

KIRKJUBØUR

Ferden går til Kirkjubøur på sørvestkysten av Streymoyøya. På Kirkjubøur finnes historie som går helt tilbake til vikingtiden. Her finnes Magnuskatedralen, en gotisk katederal som landet har bedt om å få på UNESCOs verdensarvliste, Ólavskirkjan, landets eldste kirke som fremdeles er i bruk, og kongsgården Kirkjubøargarður, som regnes som et av verdens eldste fortsatt bebodde trehus. På Kirkjubøur får vi omvisning både i kirken og i røykstova i kongsgården. 

Deretter går ferden til Sandøy, øya som fram til helt nylig kun var tilgjengelig med ferge. Den 11 km lange tunnellen åpnet til jul i 2023, og er verdens lengste undersjøiske tunnell. På Sandøy besøker vi en svært produktiv og flink bonde som både driver med sauer, kuer, poteter og grønnsaker.  

Dag 3

Sightseeing på øyene Streymoy og Eysturoy og Bordoy

Færøyene består av totalt 18 øyer. De to største er Streymoy og Eysturoy. På Streymoy bor det 22000, omtrent halvparten av befolkningen på Færøyene. På Eysturoy bor det 10000 innbyggere.Vi starter med gamle fjellvei fra Torshavn til Kollafjørður. På veien passerer vi den gamle NATO stasjonen som i dag brukes som fengsel. Vi passerer også den gamle hvalstasjonen “við Áir” hvor man fremdeles kan se de gamle bygningene og maskineriet. Så forsetter ferden til Tjørnuvik, den vesle idylliske bygda på nordenden av Streymoy. Her ser vi også noen fantastiske fjellformasjoner ute i havet. Så går ferden til Eysturoy og den lille bygda Gjógv hvor vi også får se øygruppens høyeste fjell Slættartindur på 882 moh. Deretter går ferden til Gøtugjogv hvor vi besøker en av de aller største gårdsbrukene på Færøyene. Her har de nylig investert i nytt fjøs og driver med sau og melkekuer. Her spiser vi også lunsj. Så går ferden til Klaksvik på Bordoy. Klaksvik er Færøyenes neste største by og har en av de største fiskerihavnene. Før vi returnerer til Torshavn avlegger vi også den lille sjarmerende bygda Konoy et besøk, på øya med samme navn.   

Dag 4

TILLEGGSARRANGEMENT De fantastiske fuglefjellene ved Vestmanna                         a kr 900,-         

Fra Vestmanna drar vi på en to timers båttur langs de bratte klippene, gjennom smale smug og om været tillater det, inn i mørke grotter. Vær med og opplev lyden av hekkende fugler, sauer som beiter i stupbratt terreng og nærheten til de bratte klippene. Turen er væravhengig. Inkluderer 2 timers tur. Buss t/r. Krever min 15 deltakere.

 

Dag 5

Kl 13.15  Avreise med Atlantic Airways fra Vagar direkte til Oslo. Ankomst kl 15.50. Evt tilslutning til andre byer. 

 

Hotell

Hotel Hafnia
Hotel Hafnia
Hotell Hafnia er et 4 stjerners hotell beliggende midt i Torshavn sentrum. Fra hotellets toppetasje har man en fantastisk utsikt over havna og sjøen og hele Torshavn by. Se www.hafnia.fo ...
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
c/o Business Jessheim, Storgata 6
N-2050 Jessheim