Skip to main content

Setervandring i Sveits

Bli med og opplev de sveitsiske alpene! TIl fots vandrer vi i vakker natur i alpene i kantonen Schwyz i det sentrale Sveits. Med utgangspunkt i byen Einsiedeln hvor vi bor under hele oppholdet, drar vi på dagsutflukter opp i fjellene. På gode stier og seterveier vandrer vi fra seter til seter og får oppleve fantastisk natur, storslått utsikt, beitende dyr og lokal mat. Turen har ingen vanskelighetsgrad, men du må trives med å gå på tur i variert terreng. Dagsetappene er fra 5 - 8 timer. 

PROGRAMMET FOR TUREN

Tirsdag 13. august

Kl 10.45    Avreise med SAS fra Oslo til Zürich. Ankomst kl 13.00.. Tilslutning til Oslo fra andre byer.

Fra flyplassen i Zürich tar vi tog ca 1 ½ t sydover til Einsiedeln i kanton Schwyz hvor vi skal bo under hele oppholdet. Stedet ligger på 900 moh, har 13000 innbyggere og et koselig lite sentrum.

Innsjekking på Linde Hotel Einsiedeln Dette er et 4 stjerners familiedrevet hotell beliggende helt i sentrum. WLAN i alle rom. Hotellet har egen restaurant og en takterrasse med utsikt over byen. www.linde-einsiedeln.ch

Etter innsjekking tar Paul de som vil være med på omvisning rundt og i klosteret i Einsiedeln. Dette er et tradisjonsrikt benediktinerkloster hvor nærmere 50 munker har sitt tilholdssted. Klosterets historie går mer enn 1000 år tilbake i tid.  

Middag på hotellet


Onsdag 14. august

Vi tar den lokale bussen til Brunni (v/ Alptahl) ca 10 km fra Einsiedeln. Herfra starter vi dagens gåtur. Turen går på fine stier opp i fjellet. Første stopp er ved Zweckenhütte hvor vi nyter den fantastiske utsikten fra alpekafeen der. Videre går turen via Holzegg til Zwischen Mythen, et lite alpeparadis, også kjent som Heidiland for oss nordmenn. Også der kan vi forfriske oss med mat og drikke. På begge stedene har de selvprodusert seterost til salgs. Turen går nå videre nedover til Brunni, der vi tar rutebuss tilbake til Einsiedeln.  Hele turen tar ca 5 – 6 timer inklusiv stopp.

Det blir en rolig tilvenningstur første dagen. Mulighet for shopping på ettermiddagen.


Torsdag 15. august

I dag prøver vi oss på en høydevandring fra Willerzell via Sattelegg som ligger over 1400 m oh. Turen går helt fram til Stöcklichrütz, der utsikten er fantastisk over hele Zürichsee og helt til byen Zürich.  Fra Stöcklichrütz går turen nedover via Chörnlisegg hvor det er en liten Kaffe for forfriskninger. Derfra nedover mot stedet Egg, der vi tar den lokale rutebussen tilbake til Einsiedeln.  Det er en dagstur i lett terreng, forbi setre, gjennom skog og fine høydedrag. Resten av dagen til fri disposisjon.  

 

Fredag 16. augsut

I dag starter vi turen ved hotellet i Einsiedeln. Denne turen er også en høydevandringstur fra seter til seter. Først må vi imidlertid gå fra 900 m opp til ca 1400 m. Turen opp tar ca 1 ¾ time før vi kan starte vandringen på høydedraget.  Turen går via Alp Tritt, så videre til Alp Kleine Amsel, Alp Grosse Amsel og derfra til Alp Stock, der vi tar den vanlige vandreveien ned igjen. Turen er en heldagstur.

 

Lørdag 17. august

I dag tar vi rutebus til Weglosen (Unteriberg) Hjemstedet til Wendy Holdener som tok  gull, sølv og bronse i alpin i siste vinter olympiade.  Med taubane blir vi fraktet opp til Spirstock ca 1800 moh. (Restaurant).  Derfra går turen som en høydevandring via Sternen. (Restaurant).  Videre går vi gjennom litt mer variert terreng til Alp Käseren.  Derfra på veien ned i dalen til taubanestasjonen. Rutebuss tilbake til Einsiedeln.  Turen er en heldagstur med stopp. Vi tilpasser tiden til rutebussen.


Søndag 18. august

Siste dagsturmarsj går med rutebuss til Euthal ca 8 km fra Einsiedeln.  Vi starter på
900 m i Euthal og ender på toppen av Kleiner Aubrig 1640 moh. Via Alp Wildegg tilbake går turen til Alp Weisstannen og tilbake til Euthal. Dette er turen med mest høydemeter opp og ned. I vakkert landskap går vi forbi flere setre med yrende dyreliv. Heldagstur. Vi tilpasser turen til rutebussen. Tilbake på hotellet er kvelden fri fram til siste fellesmiddag på hotellet.

 

Mandag 19. august

Mulighet for shopping, utflukt til Rapperswil eller Zürich før avreise med tog til flyplassen.  

Kl 13.40. avreise med SAS direkte til Oslo. Ankomst kl 16.00

Evt tilslutning til andre byer.

 

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
2/7Oslo GardermoenLinde Hotel Einsiedeln Fullbooket, venteliste10 700,-Book på venteliste
UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
13/8Oslo GardermoenLinde Hotel Einsiedeln Mer enn 810 700,-Bestill

Hotell

Linde Hotel Einsiedeln
Linde Hotel Einsiedeln
Linde Hotel Einsiedeln er et 4 stjerners familiedrevet hotell beliggende midt i sentrum av Einsiedeln. WLAN i alle rom. Hotellet har egen restaurant og en fantastisk takterasse med utsikt over byen og...
Reisekalender
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
2022 Gjerdrum