Skip to main content

Setervandring i Sveits

Bli med og opplev de sveitsiske alpene! TIl fots vandrer vi i vakker natur i alpene i kantonen Schwyz i det sentrale Sveits. Med utgangspunkt i byen Einsiedeln hvor vi bor under hele oppholdet, drar vi på dagsutflukter opp i fjellene. På gode stier og seterveier vandrer vi fra seter til seter og får oppleve fantastisk natur, storslått utsikt, beitende dyr og lokal mat. Turen har ingen vanskelighetsgrad, men du må trives med å gå på tur i variert terreng. Dagsetappene er fra 5 - 8 timer. 

Guide og reiseleder er Paul Rief. Han er født og oppvokst i Sveits. Som voksen var det interessen for langrenn som først førte han til Norge. Nå har han bodd på Hadeland mer enn halve livet. Paul er svært stolt av hjemlandet sitt og har et genuint ønske om å vise fram det vakre landskapet i Sveits til turglade nordmenn.

 

Verdt å vite på setervandring i Sveits

TUREN PASSER FOR

Setervandringen passer for folk som er i alminnelig god fysisk form og som er vant til å gå i fjellet en hel dag. Dagsetappene er mellom 15-18 km med en god del opp og ned. Det er mulig å stå over enkelte dager dersom du føler for det. 

 

IKKE INKLUDERT I PRISEN

  • Matpakke.

Koster CHF 15.- på hotellet. Alternativ innkjøp av mat i den lokale dagligvarebutikken til matpakke, Koster ca CHF 5.- pr dag.

  • Transport med lokal buss t/r for å komme til startpunktet for dagsturene                       

Koster litt i underkant av kr 100 pr. dag.

 

I TILFELLE DÅRLIG VÆR

Avmarsj er hver dag mellom kl 8:00 – 9:00 alt ettersom når bussen går. Ved dårlig vær kan turen utsettes noe, evt avkortes. Ved dårlig vær er det mulighet for alternativ aktivitet: Shopping, utflukt til Rapperswil, Zürich eller Luzern, omvisning i hoppbakken i Einsiedeln, etc. Været er imidlertid svært stabilt på denne tiden i Einsiedeln og temperaturen pleier å ligge godt over 20 grader. Selv i høyden blir det ikke noe særlig kaldere fra Juni til September.

UTSTYR OG KLÆR

Dagstursekk, ca 30 liter
- Vanntett pose som passer nedi sekken (ev. regntrekk utenpå sekken)
- Gode fjellstøvler
- Regntøy (jakke og bukse)
- Tynn vindjakke og turbukse (med god fukttransport)
- Lett fleecegenser/tynn boblejakke
- 2 -3 par sokker med ull og god passform. Viktig å skifte underveis for å forebygge gnagsår
- Ullvanter eller andre vanter/votter som er varme selv når de er våte
- Shorts og t-skjorte
- Lette innesko/inneklær
- Lue / buff
- Solbriller
- Solkrem
- Drikkeflaske
- Termos
- Førstehjelpsutstyr; gnagsårplaster, sportstape
- Våtservietter/ noe toalettpapir
- Om ønskelig; gåstaver
- Sitteunderlag

 

 

 

PROGRAMMET FOR TUREN

Dag 1

Kl 14:00     Avreise med SAS fra Oslo til Zürich. Ankomst kl 16.25. Tilslutning til Oslo fra andre byer.

Fra flyplassen i Zürich blir vi hentet av to minibusser og kjørt sydover til Einsiedeln i kanton Schwyz hvor vi skal bo under hele oppholdet. Stedet ligger på 900 moh, har 13000 innbyggere med et koselig lite sentrum.

Innsjekking på Linde Hotel Einsiedeln Dette er et 3 stjerners familiedrevet hotell beliggende helt i sentrum. WLAN i alle rom. Hotellet har egen restaurant og en takterrasse med utsikt over byen. www.linde-einsiedeln.ch  

Velkomstmiddag på hotellet

Dag 2

Vi tar den lokale bussen til Brunni (v/ Alptahl) ca 10 km fra Einsiedeln. Herfra starter vi dagens vandring. Turen går på fine stier opp i fjellet. Første stopp er ved Zweckenhütte hvor vi nyter den fantastiske utsikten fra alpekafeen der. Videre går turen via Holzegg til Zwischen Mythen, et lite alpeparadis, også kjent som Heidiland for oss nordmenn. Også der kan vi forfriske oss med mat og drikke. På begge stedene har de selvprodusert seterost til salgs. Turen går nå videre nedover til Brunni, der vi tar rutebuss tilbake til Einsiedeln.  Hele turen tar ca 6 - 7 timer inklusiv stopp. Det blir en rolig tilvenningstur første dagen. Mulighet for shopping på ettermiddagen.

Dag 3

I dag prøver vi oss på en høydevandring fra  Willerzell via Guteregg som ligger over 1270 moh. Turen går helt fram til Stöcklichrütz, der utsikten er fantastisk over hele Zürichsee og helt til byen Zürich.  Fra Stöcklichrütz går turen nedover via Chörnlisegg hvor det er en liten Kaffe for forfriskninger. Derfra nedover mot stedet Egg, der vi tar den lokale rutebussen tilbake til Einsiedeln.  Dette er en dagstur i lett terreng, forbi setre, gjennom skog og fine høydedrag. Resten av dagen til fri disposisjon.  Turen er en heldagstur.

Dag 4

Dagen starter med togtur fra Einsiedeln til Sattel, ca 30 min. Derfra tar vi gondolbanen Sattel-Hochstuckli opp til 1175 moh. Så starter dagens eventyr. Først over en hengebru på 250 m lengde før ferden går via Herrenboden til dagens høyeste punkt Haggenegg som ligger på 1400 m. Her finnes det muligheter for lunch eller forfriskninger. Turen går videre langs lille Mythen 1800 moh og videre nedover igjen til Brunni. På turen passerer vi mange små aktive setre. Fra Brunni tilbake til Einsiedeln med rutebuss.

Dag 5

I dag tar vi rutebuss til Weglosen (Unteriberg) Med taubane blir vi fraktet opp til Spirstock ca 1800 moh. Derfra går turen som en høydevandring via Sternen. Videre går vi gjennom litt mer variert terreng til Alp Käseren.  Derfra går ture på skogsbilvei ned i dalen til taubanestasjonen. Rutebuss tilbake til Einsiedeln.  Turen er en heldagstur. Vi tilpasser tiden til rutebussen.

Dag 6

Siste dagsturmarsj går med rutebuss til Euthal ca 8 km fra Einsiedeln.  Vi starter på 900 m i Euthal og ender på på toppen av Kleiner Aubrig 1640 moh. Via Alp Wildegg tilbake går turen til Alp Weisstannen og tilbake til Euthal. Dette er turen med mest høydemeter opp og ned. I vakkert landskap går vi forbi flere setre med yrende dyreliv. Heldagstur. Vi tilpasser turen til rutebussen. Tilbake på hotellet er kvelden fri fram til siste fellesmiddag på hotellet.

Dag 7

Mulighet for shopping og evt utflukt til Luzern før avreise til flyplassen

Kl 19.20. Avreise med SAS direkte til Oslo. Ankomst kl 21.40. Evt tilslutning til andre byer.

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
2/7Oslo lufthavn GardermoenLinde Hotel Einsiedeln 616 900,-Bestill

Hotell

Linde Hotel Einsiedeln
Linde Hotel Einsiedeln
Linde Hotel Einsiedeln er et 3 stjerners familiedrevet hotell beliggende midt i sentrum av Einsiedeln. WLAN i alle rom. Hotellet har egen restaurant og en fantastisk takterasse med utsikt over byen og...
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
c/o Business Jessheim, Storgata 6
N-2050 Jessheim