Skip to main content

Landbruksfaglig tur til Romania

Turen starter i Bucuresti før ferden går til Transylvania, dette frodige landskapet nord for hovedstaden. Her står landbruket sterkt. Vi får oppleve høyfjellet i Karpatene, Draculaborgen, den tysktalende byen Sibiu og vi får innblikk i romfolkets kultur og tradisjoner. 

Turen går 6. - 13. Oktober 2023

PROGRAMMET FOR TUREN

Dag 1 Ankomst Bucharest

Avreise fra Oslo kl 07.00 med Norwegian direkte til Bucharest. Ankomst kl 11.15.

Kort rundtur i sentrum av Bucharest. Vi får se Athenaeum, Bucarests Triumpbue, Uniri kvartalet og universitetskvartalet, og mye, mye mer. Besøk i Parlamentspalasset, som var verdens nest største byggning etter Pentagon. Det var en av de mest overdådige og kostbare bygninger som noensinne var bygget, og det i en tid hvor landet var midt i en økonomisk krise. Det opprinnelige navnet var Folkets hus, men det ble på folkemunne kalt Ceasescus hus etter den stormansgale diktatoren som sto for byggingen av det som I dag huser blant annet Romanias parlament.

  

Parlamentspalasset                               Athenaeum, konserthuset i Bucuresti 

Innsjekking på hotellet og felles velskomstmiddag. 

Dag 2 Bucharest – Sibiu (270 km)

Frokost og utsjekking. Transfer til Sibiu. Vi stopper i Calimanesti for lunsj.

Besøk av Cozia kloster, et flere hundre år gammelt munkekloster og pilegrimsmål, hvor vi får et innblikk i den ortodokse kirkens betydning i dagens Romania. Vi ankommer Sibiu sen ettermiddag og sjekker inn på hotellet, hvor vi skal bo i to netter, før vi tar en liten byrunde til fots i det pittoreske, historiske sentrum.

Sibiu er en svært vakker middelalderby og Romanias store turistmagnet. Byen ble etablert av tyskere på 1200 tallet og i gamlebyen føler man at man vandrer rundt i et levende museum. Byen er et kulturelt senter for sigøynere i Romania, romfolket. 

Middag spiser vi på en tradisjonsrik restaurant i det historiske sentrum.

Dag 3 Gårdsbesøk  

Frokost på hotellet før transfer til Marpod. Her besøker vi et stort gårdsbruk hvor vi skal lære om drift og avl av storfe (Angus storfe) Vi har lunsj på gården og får  smake på kjøtt fra Angus storfe.

På ettrmiddagen forflytter vi oss ca. 30 km for å besøke en annen gård som driver med grønnsaksproduksjon 

Middag hos en rumensk familie inkludert folkloreaften.

Overnatting i Sibiu.

Dag 4. Sibiu- Sighisoara (90 km)

Etter frokost og utsjekk fra hotellet, fortsetter vi reisen mot Sighisoara. På veien stopper vi i Brateiu og besøker den største gården i området som driver med grønnsaker og highland kuer. De har 300 kuer og 10 000 landareal med kornproduksjon, grønnsaker og sukkerbete. Deretter besøker vi et familiebruk som driver økologisk. Omvisning og lunsj på gården før vi fortsetter mot Sighisoara.

På ettermiddagen ankommer vi hotellet hvor vi skal bo en natt. Deretter besøker vi citadellet i byen som står på Unescos verdensarvliste før vi inntar en blodrik middag på Dracula restaurant.

Omgitt av et frodig bakkelandskap fremstår Sighisoara som en svært vakker middelalderby, oppført på UNESCOs verdensarvliste. Byen omtales som Draculas fødested og har mange flotte attraksjoner. 

Dag 5. Sighisoara – Brasov (117 km)

Etter frokost og utsjekk kjører vi mot Brasov. Vi gjør et gårdsbesøk på en nystartet bøffelgård, hvor vi skal se og lære om drift av bøffel I småskalaDeretter fortsetter vi mot landsbyen Viscri.

Ved ankomst Viscri bytter vi fremkomstmiddel og lar hest og kjerre ta oss med på en rundtur i denne pittoreske landsbyen hvor også prins Charles har latt seg sjarmere og invistert i bevaringsprosjekter hos den lokale rombefolkningen. Vi spiser lunsj hos en lokal familie som lager utsøkt mat på lokale råvarer. Etter lunsj besøker vi den gamle festningskirken i landsbyen, som også har plass på Unesco sin verdensarvsliste. Deretter går turen videre til Brasov hvor vi sjekker inn på et flott høyfjellshotell.

Dag 6 Brasov

Vi begynner morgenen med et besøk i borgen Bran. Det kalles også Draculas slott etter at den virkelige Dracula. Etter en rundtur i denne dramatiske borgen, forflytter vi oss til Azuga for lunsj ved grotten Rhein, hvor de tidligere produserte musserende vin til kongefamilien Vi prøvesmaker stedets viner før vi fortsetter ferden til Sinaia hvor vi besøker Peles palasset, sommerresidensen til den tidligere rumenske kongefamilien, og et av de vakreste palassene i Europa.

Vi fortsetter deretter til byen Brasov hvor vi skal se det gamle historiske sentrum og få fritid til å vandre rundt før transfer tilbake til hotellet og middag.

 Branborgen - Draculas slott

Dag 7 Brasov – Bucharest (184 km)

Etter frokost og utsjekking besøker vi et gårdsbruk som driver med kjøttdyr og sau. En tradisjonell gård som drives av 3 brødre. Lunsj på gården. 

Deretter fortsetter vi mot Bucharest. Innsjekking på hotellet og middag på en restaurant i nærheten. 

 Peles palasset

Dag 8 - Avreise

Etter frokost og utsjekking fra hotellet kjører vi direkte til flyplassen for hjemreisereise.

Kl 11.55  Avreise med Norwegian direkte til Oslo. Ankomst kl 14.10

  

 

Romania – Der øst møter vest

Romania er et sammensatt land med en unik historie. Et lappeteppe av ulike folkeslag, kulturer og religioner. Et land med tilhørighet både til orienten og Europa. Et land der øst møter vest. I dag er Romania et fullverdig medlem av både EU og NATO, men forholdet til naboene i både nordøst og sørøst i Svartehavet har preget landets historie siden grunnleggelsen av det moderne Romania i 1859. Landet har måttet balansere mellom det russiske imperiet, og senere Sovjetunionen, og det osmanske riket, dagens Tyrkia på den ene siden, og europeiske stormakters gunst på den andre siden. Det var viktig å få franske arkitekter til å bygge opp hovedstaden Bucuresti, og den rumenske kongefamilien hentet man inn fra Tyskland. Trusselen fra stormaktene i øst har hele tiden vært reell og man har derfor vendt seg mot vest for beskyttelse, samtidig som man har beholdt innflytelsen fra øst gjennom ortodoks tro, mattradisjoner fra det tyrkiske kjøkken og orientalskinspirert dans og musikk. Dette ser vi også i dagens situasjon med krigen i Ukraina. Landet tar i mot flyktninger fra nabolandet Ukraina fordi man selv ønsket seg bort fra den klamme hånden til det tidligere kommunistpartiet som styrte under den kalde krigen.

Romania ønsker å bli et fullverdig medlem av Europa, og derfor er støtten til NATO og dets tilstedeværelse viktig for at landet nå kjenner seg trygge på å ta i mot ukrainske flyktninger samtidig som de ønsker at turismen fortsatt skal blomstre. 

Hotell

Landbruksfaglig tur til Romania
Landbruksfaglig tur til Romania
Under hele oppholdet bor vi på flotte 4 stjerners hoteller: Dag 1 - 2 i Bucuresti Novotel Dag 2 - 4 i Sibiu Continental Forum Sibiu Dag 4 - 5 i Sighisoara Hotel Korona Dag 5 - 7 i Brasov Ana Hotel Dag...
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
c/o Business Jessheim, Storgata 6
N-2050 Jessheim