Skip to main content

Landbruksfaglig tur til Romania

Turen starter i Bucuresti før ferden går til Transylvania, dette frodige landskapet nord for hovedstaden. Her står landbruket sterkt. Vi får oppleve høyfjellet i Karpatene, Draculaborgen, den tysktalende byen Sibiu og vi får innblikk i romfolkets kultur og tradisjoner. 

Turen går 4. - 11. oktober 2022

PROGRAMMET FOR TUREN

Dag 1 Ankomst Bucharest

Vi ankommer Buchuresti sent og sjekker inn på et hotell i nærheten av flyplassen. 

Dag 2 Bucharest – Sibiu (270 km)

Frokost og utsjekking. Transfer til Sibiu. Vi stopper i Calimanesti for lunsj.

Besøk av Cozia kloster, et flere hundre år gammelt munkekloster og pilegrimsmål, hvor vi får et innblikk i den ortodokse kirkens betydning i dagens Romania. Vi ankommer Sibiu sen ettermiddag og sjekker inn på hotellet, hvor vi skal bo i to netter, før vi tar en liten byrunde til fots i det pittoreske, historiske sentrum.

Sibiu er en svært vakker middelalderby og Romanias store turistmagnet. Byen ble etablert av tyskere på 1200 tallet og i gamlebyen føler man at man vandrer rundt i et levende museum. Byen er et kulturelt senter for sigøynere i Romania, romfolket. 

Middag spiser vi på en tradisjonsrik restaurant i det historiske sentrum.

Dag 3 Gårdsbesøk  

Frokost på hotellet før transfer til Marpod. Her besøker vi et stort gårdsbruk hvor vi skal lære om drift og avl av storfe (Angus storfe) Vi har lunsj på gården og får  smake på kjøtt fra Angus storfe.

På ettrmiddagen forflytter vi oss ca. 30 km for å besøke en annen gård som driver med grønnsaksproduksjon 

Middag og overnatting i Sibiu.

Dag 4. Sibiu- Sighisoara (90 km)

Etter frokost og utsjekk fra hotellet, fortsetter vi reisen mot Sighisoara. På veien stopper vi i landsbyen Hoghilag hvor vi besøker en økologisk drevet gård med produksjon av grønnsaker og kylling. Vi får etter omvisning spise lunsj på gården før vi fortsetter mot Sighisoara.

På ettermiddagen ankommer vi hotellet hvor vi skal bo en natt. Deretter besøker vi citadellet i byen som står på Unescos verdensarvliste før vi inntar en blodrik middag på Dracula restaurant.

Omgitt av et frodig bakkelandskap fremstår Sighisoara som en svært vakker middelalderby, oppført på UNESCOs verdensarvliste. Byen omtales som Draculas fødested og har mange flotte attraksjoner. 

Dag 5. Sighisoara – Brasov (117 km)

Etter frokost og utsjekk kjører vi mot Brasov. Vi gjør et gårdsbesøk på en nystartet bøffelgård, hvor vi skal se og lære om drift av bøffel I småskalaDeretter fortsetter vi mot landsbyen Viscri.

Ved ankomst Viscri bytter vi fremkomstmiddel og lar hest og kjerre ta oss med på en rundtur i denne pittoreske landsbyen hvor også prins Charles har latt seg sjarmere og invistert i bevaringsprosjekter hos den lokale rombefolkningen. Vi spiser lunsj hos en lokal familie som lager utsøkt mat på lokale råvarer. Etter lunsj besøker vi den gamle festningskirken i landsbyen, som også har plass på Unesco sin verdensarvsliste. Deretter går turen videre til Brasov hvor vi sjekker inn på et flott høyfjellshotell.

Dag 6 Brasov

Vi begynner morgenen med et besøk i borgen Bran. Det kalles også Draculas slott etter at den virkelige Dracula, Vlad Tepes en gang skal ha vært der. Etter en rundtur i denne dramatiske borgen, forflytter vi oss til en landsby i nærheten hvor vi skal spise lunsj hos en lokal produsent (Moeciu de sus). Vi fortsetter deretter til byen Brasov hvor vi skal se det gamle historiske sentrum og få fritid til å vandre rundt før transfer tilbake til hotellet og middag.

 Branborgen - Draculas slott

Dag 7 Brasov – Bucharest (184 km)

Etter frokost og utsjekk, setter vi kursen tilbake til Bucharest.

På veien stopper vi blant annet ved Peles palasset, et av de vakreste palassene i Europa, som tidligere var sommerresidensen til den rumenske kongefamilien. Etter kongelig besøk, skal vi spise lunsj ved grotten Rhein, hvor de tidligere produserte musserende vin til kongefamilien Vi får smake de ulike varianter av vin som blir lagret og produsert på stedet til vår siste lunsj på turen. Deretter fortsetter vi mot Bucharest hvor vi tar en kort byrunde i buss hvor vi passerer de viktigste monumentene før innsjekking på hotellet og middag på en restaurant i nærheten. 

 Peles palasset

Dag 8 - Avreise

Etter frokost og utsjekk fra hotellet, skal vi besøke Parlamentspalasset, som var verdens nest største byggning etter Pentagon. Det var en av de mest overdådige og kostbare bygninger noensinne bygget, og det i en tid hvor landet var midt i en økonomisk krise. Det opprinnelige navnet var Folkets hus, men det ble på folkemunne kalt Ceasescus hus etter den stormansgale diktatoren som sto for byggingen av det som I dag huser blant annet Romanias parlament. Etter omvisning kjører vi til flyplassen for avreise.

  

Athenaeum, konserthuset i Bucuresti  Parlamentspalasset

Romania – Der øst møter vest

Romania er et sammensatt land med en unik historie. Et lappeteppe av ulike folkeslag, kulturer og religioner. Et land med tilhørighet både til orienten og Europa. Et land der øst møter vest. I dag er Romania et fullverdig medlem av både EU og NATO, men forholdet til naboene i både nordøst og sørøst i Svartehavet har preget landets historie siden grunnleggelsen av det moderne Romania i 1859. Landet har måttet balansere mellom det russiske imperiet, og senere Sovjetunionen, og det osmanske riket, dagens Tyrkia på den ene siden, og europeiske stormakters gunst på den andre siden. Det var viktig å få franske arkitekter til å bygge opp hovedstaden Bucuresti, og den rumenske kongefamilien hentet man inn fra Tyskland. Trusselen fra stormaktene i øst har hele tiden vært reell og man har derfor vendt seg mot vest for beskyttelse, samtidig som man har beholdt innflytelsen fra øst gjennom ortodoks tro, mattradisjoner fra det tyrkiske kjøkken og orientalskinspirert dans og musikk. Dette ser vi også i dagens situasjon med krigen i Ukraina. Landet tar i mot flyktninger fra nabolandet Ukraina fordi man selv ønsket seg bort fra den klamme hånden til det tidligere kommunistpartiet som styrte under den kalde krigen.

Romania ønsker å bli et fullverdig medlem av Europa, og derfor er støtten til NATO og dets tilstedeværelse viktig for at landet nå kjenner seg trygge på å ta i mot ukrainske flyktninger samtidig som de ønsker at turismen fortsatt skal blomstre. 

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
4/10OsloLandbruksfaglig tur til Romania714 700,-Bestill

Hotell

Landbruksfaglig tur til Romania
Landbruksfaglig tur til Romania
Under hele oppholdet bor vi på flotte 4 stjerners hoteller: Dag 1 - 2 i Bucuresti Capitol Hotel Bucuresti Dag 2 - 4 i Sibiu Continental Forum Sibiu Dag 4 - 5 i Sighisoara Hotel Korona Dag 5 - 7 i Bras...
Reisekalender
18/9Island inkludert VestmannaeyjarFra og med 15 300,-
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
N-2050 Jessheim