Skip to main content

Opplev Vestkysten USA

Bli med på rundreise vest i USA, i delstatene California, Nevada og Arizona. Her får vi oppleve små og store byer, en fantastisk natur og en rekke attraksjoner. Vår tur inkluderer den vakre byen San Francisco, stillehavskysten med Carmel, Hearst Castle, Solvang, Santa Barbara, Santa Monica og Los Angeles, samt Las Vegas. I tillegg får vi oppleve USAs største turistattraksjon, Grand Canyon!

PROGRAMMET FOR TUREN

Tirsdag 10. mars

OSLO – SAN FRANCISCO

Avreise fra Oslo kl 10.00 med SAS via København til San Francisco. Ankomst San Francisco kl 15.45 lokal tid. Reisetid København – San Francisco er 11 timer og 20 min. Etter tollklarering treffer vi guiden vår Nils E Aase. Nils bor halve året i USA og er svært godt kjent i området.

Innsjekking på hotellet som ligger nær Fishermans Wharf i San Fransisco. Resten av dagen til fri disposisjon for å venne oss til tidsforskjellen på

Onsdag 11. mars

SAN FRANCISCO – SAUSALITO

Sightseeing I San Francisco. Rundturen omfatter alle viktige severdigheter som Golden Gate bridge, Chinatown, den veldig bratte og svingete gaten Lombard Street og Civic Centre, rådhuset, sjømannskirken og mye, mye mer. Vi krysser the Golden Gate bridge og besøker den billedskjønne havnebyen Sausalito. Her vandrer vi langs marinaen. Retur til hotellet på ettermiddagen. Felles velkomstmiddag på kvelden.

 

Torsdag 12. mars

SAN FRANCISCO

I dag tar vi båten over til den berømte fangeøya Alcatraz. Omvisningen her er en sterk opplevelse. Alcatraz ble brukt som høysikkerhetsfengsel i perioden 1939 til 1963. Kun 3 personer er bekreftet rømt fra dette fengselet, men ingen har sett disse siden… Se http://www.alcatrazcruises.com Etter lunsj brukes resten av dagen på egenhånd i den store attraksjonen Pier 39. Se www.pier39.com  En tur med kabel trikken hører også med i programmet denne dagen.

 

Fredag 13. mars

SAN FRANCISCO – MONTEREY – SAN SIMEON – SANTA MARIA

Etter frokost og utsjekking kjører vi inn på Highway 1. Vår første stopp i dag er i den sjarmerende byen Monterey. http://www.monterey.org. Vi opplever berømte Cannery Road og det originale Fishermans Wharf. Vi fortsetter med en sakte kjøretur langs ”the seventeen mile drive”. Dette er en helt unik og vakker strekning. Langs kysten ligger kjendisenes strandhus og en golfbane midt ute i klippene. Se opp for forspiste, men søte ekorn.. Vi fortsetter til den lille byen San Simeon. Her besøker vi det fantastiske slottet Hearst Castle, www.hearstcastle.org. Slottet er i dag et museum hvor turister kan studere den overdådige luksusen som datidens kjendiser omga seg med. Vårt mål for dagen er Santa Maria, midt mellom San Francisco og Los Angeles.

 

Lørdag 14. mars

SANTA MARIA – SOLVANG – LOS ANGELES

Vi starter dagen i et lite stykke Danmark i USA, Solvang. Solvang ble grunnlagt i 1911 av noen danske lærere som reiste vestover for å komme seg unna vinteren i midt-vesten. Arkitekturen følger tradisjonell dansk stil, og her finner vi den lille havfrue og en byste av HC Andersen. www.solvangusa.com Deretter går ferden til Paso Robles området med sine mange og flotte vingårder. Her prøvesmaker vi på hjemmelaget California vin på Eberle Winery. www.eberlewinery.com Deretter tilbringes ettermiddagen på den amerikanske rivieraen på Santa Monica beach før vi kjører til Los Angeles, og sjekker inn på hotellet i utkanten av byen.

 

Søndag 15. mars

LOS ANGELES

Vi starter dagen med sightseeing i Los Angeles. Vi besøker Hollywood og prøvegår Walk of Fame på Hollywood Boulevard. Vi opplever Sunset Boulevard, La brea og Beverly Hill. Resten av dagen tilbringes på Santa Monica Beach.

 

Mandag 16. mars

LOS ANGELES

Dagen tilbringes på egenhånd i Los Angeles. Mulighet for å besøke Universal Studios hvor alle de store amerikanske filmene spilles inn. Vi blir tatt med inn i kulissenes verden, og får oppleve hvordan vi blir lurt på film…. Her er det mye å se. De som vil, spaserer på egenhånd. Se www.universalstudioshollywood.com

 

Tirsdag 17. mars

LOS ANGELES – LAS VEGAS

Vi forlater Los Angeles og California og kjører nordøstover til storbyen Las Vegas i Nevada. Stopp underveis på Barstow outlets og Calico Ghost Town. Etter en 4 timers kjøretur ankommer vi Las Vegas og sjekker inn på hotellet der.

 

Onsdag 18. mars

LAS VEGAS

Las Vegas er helt spesiell. Den ligger midt i ørkenen, og er den byen i USA som vokser raskest. Byen er kjent for sine mange kasinoer, lettkledde damer, velkjente monumenter, neonlys og fargerike vannshow. Formiddagen brukes til sightseeing. Resten av dagen tilbringes på egenhånd i denne helt spesielle byen. Mulighet for å oppleve et ekte Las Vegas show.

 

Torsdag 19. mars

LAS VEGAS – GRAND CANYON WEST RIM – LAS VEGAS

I dag går turen til Grand Canyon, USAs største turistattraksjon. Grand Canyon er en enorm kløft i det nordlige Arizona, skapt av Coloradoelven. Canyonen er omtrent 446 km lang, fra 0,5 til 29 km bred, og når et dyp på over 1600 m fra topp til bunn. Turen inkluderer billett til Grand Canyon sky walk, inngang til Hualapai indian reservation, fotomuligheter og lunsj. Stopp ved Hooverdammen, en av verdens største demninger før retur til Las Vegas.

 

Fredag 20. mars

LAS VEGAS – NEW YORK

Kl 09.20        Avreise med SAS fra Las Vegas til New York City. Ankomst kl 17.45. Flytid: 4t 50min.

Kl 19.05      Videre reise til Oslo 

Lørdag 21. mars

OSLO

Kl 08.15        Ankomst Oslo Gardermoen. Flytid: 7t 20min

Verdt å vite på reise til USA

Nødvendige innreisedokumenter

Maskinlesbare pass. For ytterligere informasjon kontakt den amerikanske ambassaden eller politiet. NB! Nødpass utstedes ikke for reise til USA. Passet må være gyldig i minium 6 måneder etter hjemkomst. Visum er ikke nødvendig men alle trenger innreisetillatelse. Dette søkes via ESTA.

ESTA Elektronisk system for reiseautorisasjon

Turister trenger ikke visum for å reise til USA men må registrere seg elektronisk på forhånd via ESTA. Registreres på Internet på https://esta.cbp.dhs.gov/esta Reisende uten gyldig ESTA kommer ikke inn i USA. ESTA er gyldig i 2 år men må oppdateres med oppholdssted. Ved registrering brukes adresse til hotellet hvor gruppen bor første natta som kontaktpunkt i USA. Spør oss dersom du trenger hjem med utfyllingen. 

Forsikring

Reis aldri til USA uten en helårs reiseforsikring som dekker avbestillingsbeskyttelse, reisegods, sykdom, ulykke, død, etc. Legebehandling og sykehusopphold i USA er svært dyrt. Reiseforsikring, med dekning opp til USD 500.000, anbefales på det sterkeste. Kun øyeblikkelig hjelp behandles uten forsikringsgaranti, og videre behandling kan nektes uten forsikringsgaranti eller depositum. Skulle uhellet være ute og du havner på sykehus så er det viktig så snart som mulig å kontakte ditt forsikringsselskap slik at de er i dialog med sykehuset. Alle private sykehus i USA skal ha en liste over godkjente forsikringsselskap. Dersom, mot formodning, ditt selskap ikke står på denne listen, må du gjøre opp med sykehuset og få tilbake pengene når du kommer hjem.

Medisiner

Nødvendige medisiner må rekke til hele reisen. Ikke ta med for lite. Livsviktige medisiner bør du alltid ha i håndbagasjen når du reiser med fly. Medisinene bør oppbevares i originalemballasjen med apotekets etikett. Det er dokumentasjon på at medisinene tilhører deg. Legeerklæring eller kopi av papirresept er også dokumentasjon på at medisinene er dine.

Valuta Myntenheten er US Dollar $. 1 $ er for tiden ca NOK 9.

Penger Ta med et lite beløp i dollar fra Norge. Minibanker ATM (Automatic Teller Machines) finnes overalt i USA. Kredittkort er svært utbredt. De vanligste er Mastercard, American Express og Visa

Drikkevann Det er ikke helsefarlig å drikke vann fra springen, men drikkevannet er tilsatt klor og smaker mange steder ikke spesielt godt. Hygiene på restauranter og hoteller er som på nivå med Norge.

Strømstyrke 110-120 Volt AC, 60Hz. Elektronisk utstyr kjøpt i Norge krever adapter. Både spenning, frekvens og støpselet er forskjellig fra norsk standard. Amerikansk støpsel er to-punkt. HUSK ADAPTER!

Bruk av mobil / Internett GSM mobildekning er god. Husk å skru av dataroaming etter ankomst USA. Det er dyrt å bruke 4G der! Enkelt å koble seg til WIFI på de fleste steder og mye mer utbredt enn i Norge. For å ringe til Norge mens du er i USA, tast: 011-47 foran det 6-siffrede nummeret. Om du planlegger å bruke mobilen din hyppig mens du er i USA så foreslår vi å vurdere å kjøpe et amerikansk SIM-kort (kontantkort).

Reisedokumentene som består av det endelige programmet for turen, flybilletter, deltakerliste, verdt å vite på reise i USA sendes som vedlegg til e-post eller pr post 10 dager før avreise.

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
10/3OsloComfort In By the Bay, 2775 Van Ness Ave, San Francisco, CA, 94107 1497, Mer enn 832 900,-Bestill

Hotell

Comfort In By the Bay, 2775 Van Ness Ave,  San Francisco,  CA, 94107 1497,
Comfort In By the Bay, 2775 Van Ness Ave, San Francisco, CA, 94107 1497,
På hele turen bor vi på gode 3 og 4 stjerners hotell med sentral beliggenhet: 10. - 13. mars i San Francisco: Comfort Inn By the Bay (Bruk denne adresse når dere registrerer ESTA søknaden: Comfort In...
Reisekalender
10/3Bli med til KrakowFra og med 11 100,-
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
N-2022 Gjerdrum