Skip to main content

Opplev Vestkysten USA

Bli med på rundreise vest i USA, i delstatene California, Nevada og Arizona. Her får vi oppleve små og store byer, en fantastisk natur og en rekke attraksjoner. Vår tur inkluderer den vakre byen San Francisco, stillehavskysten med Carmel, Hearst Castle, Solvang, Santa Barbara, Santa Monica og Los Angeles, samt Las Vegas. I tillegg får vi oppleve USAs største turistattraksjon, Grand Canyon!

PROGRAMMET FOR TUREN

Lørdag 2.mars

OSLO – SAN FRANCISCO

Avreise fra Oslo kl 13:25 med SAS via København til San Francisco. Ankomst San Francisco kl 14:35 lokal tid. Reisetid København – San Francisco er 11 timer og 20 min. Etter tollklarering treffer vi guiden vår Nils E Aase. Nils bor halve året i USA og er svært godt kjent i området.

Innsjekking på hotellet som ligger nær Fishermans Wharf i San Fransisco. Resten av dagen til fri disposisjon for å venne oss til tidsforskjellen på

Søndag 3.mars

SAN FRANCISCO – SAUSALITO

Sightseeing I San Francisco. Rundturen omfatter alle viktige severdigheter som Golden Gate bridge, Chinatown, den veldig bratte og svingete gaten Lombard Street og Civic Centre, rådhuset, sjømannskirken og mye, mye mer. Vi krysser the Golden Gate bridge og besøker den billedskjønne havnebyen Sausalito. Her vandrer vi langs marinaen. Retur til hotellet på ettermiddagen. Felles velkomstmiddag på kvelden.

 

Mandag 4.mars

SAN FRANCISCO

I dag tar vi båten over til den berømte fangeøya Alcatraz. Omvisningen her er en sterk opplevelse. Alcatraz ble brukt som høysikkerhetsfengsel i perioden 1939 til 1963. Kun 3 personer er bekreftet rømt fra dette fengselet, men ingen har sett disse siden… Se http://www.alcatrazcruises.com Etter lunsj brukes resten av dagen på egenhånd i den store attraksjonen Pier 39. Se www.pier39.com  En tur med kabel trikken hører også med i programmet denne dagen.

 

Tirsdag 5.mars

SAN FRANCISCO – MONTEREY – SAN SIMEON – SANTA MARIA

Etter frokost og utsjekking kjører vi inn på Highway 1. Vår første stopp i dag er i den sjarmerende byen Monterey. http://www.monterey.org. Vi opplever berømte Cannery Road og det originale Fishermans Wharf. Vi fortsetter med en sakte kjøretur langs ”the seventeen mile drive”. Dette er en helt unik og vakker strekning. Langs kysten ligger kjendisenes strandhus og en golfbane midt ute i klippene. Se opp for forspiste, men søte ekorn.. Vi fortsetter til den lille byen San Simeon. Her besøker vi det fantastiske slottet Hearst Castle, www.hearstcastle.org. Slottet er i dag et museum hvor turister kan studere den overdådige luksusen som datidens kjendiser omga seg med. Vårt mål for dagen er Santa Maria, midt mellom San Francisco og Los Angeles.

 

Onsdag 6.mars

SANTA MARIA – SOLVANG – LOS ANGELES

Vi starter dagen i et lite stykke Danmark i USA, Solvang. Solvang ble grunnlagt i 1911 av noen danske lærere som reiste vestover for å komme seg unna vinteren i midt-vesten. Arkitekturen følger tradisjonell dansk stil, og her finner vi den lille havfrue og en byste av HC Andersen. www.solvangusa.com Deretter går ferden til Paso Robles området med sine mange og flotte vingårder. Her prøvesmaker vi på hjemmelaget California vin på Eberle Winery. www.eberlewinery.com Deretter tilbringes ettermiddagen på den amerikanske rivieraen på Santa Monica beach før vi kjører til Los Angeles, og sjekker inn på hotellet i utkanten av byen.

 

Tordag 7.mars

LOS ANGELES

Vi starter dagen med sightseeing i Los Angeles. Vi besøker Hollywood og prøvegår Walk of Fame på Hollywood Boulevard. Vi opplever Sunset Boulevard, La brea og Beverly Hill. Resten av dagen tilbringes på Santa Monica Beach.

 

Fredag 8.mars

LOS ANGELES

Dagen tilbringes på egenhånd i Los Angeles. Mulighet for å besøke Universal Studios hvor alle de store amerikanske filmene spilles inn. Vi blir tatt med inn i kulissenes verden, og får oppleve hvordan vi blir lurt på film…. Her er det mye å se. De som vil, spaserer på egenhånd. Se www.universalstudioshollywood.com

 

Lørdag 9.mars 

LOS ANGELES – LAS VEGAS

Vi forlater Los Angeles og California og kjører nordøstover til storbyen Las Vegas i Nevada. Stopp underveis på Barstow outlets og Calico Ghost Town. Etter en 4 timers kjøretur ankommer vi Las Vegas og sjekker inn på hotellet der.

 

Søndag 10.mars

LAS VEGAS

Las Vegas er helt spesiell. Den ligger midt i ørkenen, og er den byen i USA som vokser raskest. Byen er kjent for sine mange kasinoer, lettkledde damer, velkjente monumenter, neonlys og fargerike vannshow. Formiddagen brukes til sightseeing. Resten av dagen tilbringes på egenhånd i denne helt spesielle byen. Mulighet for å oppleve et ekte Las Vegas show.

 

Mandag 11.mars

LAS VEGAS – GRAND CANYON WEST RIM – LAS VEGAS

I dag går turen til Grand Canyon, USAs største turistattraksjon. Grand Canyon er en enorm kløft i det nordlige Arizona, skapt av Coloradoelven. Canyonen er omtrent 446 km lang, fra 0,5 til 29 km bred, og når et dyp på over 1600 m fra topp til bunn. Turen inkluderer billett til Grand Canyon sky walk, inngang til Hualapai indian reservation, fotomuligheter og lunsj. Stopp ved Hooverdammen, en av verdens største demninger før retur til Las Vegas.

 

Tirsdag 12.mars

LAS VEGAS – NEW YORK

Kl 10:50       Avreise med SAS fra Las Vegas til New York City. Ankomst kl 18:30. Flytid: 4t 50min.

Kl 19:55     Videre reise til Oslo 

Onsdag 13.mars

OSLO

Kl 08:30        Ankomst Oslo Gardermoen. Flytid: 7t 20min

Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
c/o Business Jessheim, Storgata 6
N-2050 Jessheim