Skip to main content

Bli med på strikkefestival i Skottland

På de britiske øyene har det blitt strikket gensere i hundrevis av år og ullspinneriene har ligget tett. Nå er imidlertid de fleste lagt ned mens strikketradisjonene fremdeles står veldig sterkt.

Bli med til Skottland og opplev The Scottish Yarn Festival som viser garnprodusenter, designere, spinning av garn, utstyr og tilbehør, og som hvert år samler besøkende fra mer enn 20 land. Festivalen arrangeres i Perth en liten by 1 times kjøring nord for Edinburgh. Turen inkluderer også besøk i et spinneri, et whiskydestilleri samt byen Edinburgh, Skottlands hovedstad.

Turen går 5. - 9. september 2024

 

Program for turen

Torsdag 5. september

Avreise med Norwegian fra Oslo Gardermoen til Edinburgh kl 09.40. Ankomst kl 10.30 lokal tid.

Kontakt oss for tilbud på tilslutningsfly fra andre byer til Oslo. Vi anbefaler at vi booker en gjennomgående flybillett for dere. 

I Oslo møter dere reiseleder og guide fra Reisegleder som vil være med under hele oppholdet i Skottland. 

Før vi kommer til Perth, den historiske hovedstaden i det gamle Skottland, blir det besøk på et spinneri i New Lanark, en gammel industrilandsby ved elven Clyde. Den ble grunnlagt i 1785 av David Dale. Han la byen sin til elven Clyde for å kunne forsyne seg med vannkraften til å drive spinnemaskinene. I 1820 var New Lanark Skottlands største senter for bomullsproduksjon.

Deretter går turen til Perth hvor dere skal bo de tre første nettene.

Fredag 6. september

En hel dag til egen disposisjon og tid til å utforske vakre Perth. St John kirken bygget omkring år 1448, Black Watch Castle & museum, Scone Palace og Branklyn Garden er bare noen av severdighetene. Byen har 50 000 innbyggere og ligger ved elven Tay med gode muligheter for shopping.

Lørdag 7. september

I dag besøker dere the Scottish Yarn Festival på Errol Showground. Dette er Skottlandsstørste garn-festival og viser utstillere fra 20 ulike land. Hit kommer besøkende fra hele Storbritannia og fra Europa. Buss tur/retur hotellet og festivalen.

Søndag 8. september

Fra Perth går turen sørover til Skottlands hovedstad Edinburgh. På veien mot Edinburg besøker vi i et whisky destilleri. Her blir det omvisning og informasjon om produksjon av skotsk whisky, etterfulgt av smaksprøver.

Før innsjekking på hotellet sentralt i Edinburgh blir det guidet rundtur i byen. Få hovedsteder ligger så vakkert til som Edinburgh. Byen er omgitt av flere høye vulkanske klipper. På en av klippene ruver Edinburgh Castle majestetisk over gamlebyen, med vertikale stup på tre kanter, og den berømte strekningen The Royal Mile som tar deg til Holyrood Castle. Innsjekking på hotellet sentralt i Edinburgh.

Vi avslutter turen til med Skotsk aften i Edinburgh. Middag og underholdning i ekste skotsk stil.

Mandag 9. september

Kl 11.10              Avreise med Norwegian fra Edinburgh til Oslo, Gardermoen. Ankomst kl 13.35. 

Evt tilslutning til andre byer

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
5/9Bergen lufthavn FleslandHotell i Perth og EdinburghMer enn 817 800,-Bestill
5/9Oslo GardermoenHotell i Perth og EdinburghMer enn 816 800,-Bestill

Hotell

Hotell i Perth og Edinburgh
Hotell i Perth og Edinburgh
Hotell i Perth Salutation Hotel er et 4 stjerners hotell med svært sentral beliggenhet midt i sentrum av Perth. Hotellet har flere barer og restaurant og delikate rom. Hotell i Edinburgh Travellodg...
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
c/o Business Jessheim, Storgata 6
N-2050 Jessheim