Skip to main content

New York City

Skyskraperne på Manhattan er kanskje ikke det første man forbinder med julestemning. Men når storbyen over alle storbyer tenner julelysene og snøfnuggene daler utenfor butikkvinduene på 5th avenue, føles New York faktisk varm og intim – og definitivt veldig julete.

Bli med til New York og gjør julehandelen din der! På denne turen bor vi midt på Manhattan med alle de store attraksjonene og severdighetene i umiddelbar nærhet. I gangavstand fra hotellet ligger Carnegie Hall, Central Park, Broadway, Fifth Avenue, Rockefeller Center, Radio City Music Hall, Lincoln Center og Times Square.

Dagene er lagt opp uten spesielt program, men Nils, som halve året bor i New York og kjenner byen ut og inn, vil i løpet av uken ta dere med rundt og vise dere byens utallige severdigheter.

BESKRIVELSE AV TUREN

Bli med vår fantastiske guide og reiseleder Nils E Aase til New York.

På denne turen bor vi midt på Manhattan med alle de store attraksjonene og severdighetene i umiddelbar nærhet. I gangavstand fra hotellet ligger Carnegie Hall, Central Park, Broadway, Fifth Avenue, Madison Square Garden, Radio City Music Hall, Lincoln Center, Grand Central, Empire state building og Times Square.

Dagene er lagt opp uten spesielt program, men Nils, som halve året bor i New York og kjenner byen ut og inn, vil i løpet av uken ta dere med rundt og vise dere byens utallige severdigheter. Med ukespass på t-bane fraktes dere enkelt rundt.

Buss fra flyplassen til hotellet ved ankomst og avreise.

Verdt å vite på reise til USA

Nødvendige innreisedokumenter

Maskinlesbare pass. For ytterligere informasjon kontakt den amerikanske ambassaden eller politiet. NB! Nødpass utstedes ikke for reise til USA. Passet må være gyldig i minium 6 måneder etter hjemkomst. Visum er ikke nødvendig men alle trenger innreisetillatelse. Dette søkes via ESTA.

ESTA Elektronisk system for reiseautorisasjon

Turister trenger ikke visum for å reise til USA men må registrere seg elektronisk på forhånd via ESTA. Registreres på Internet på https://esta.cbp.dhs.gov/esta Reisende uten gyldig ESTA kommer ikke inn i USA. ESTA er gyldig i 2 år men må oppdateres med oppholdssted. Ved registrering brukes adresse til hotellet hvor gruppen bor første natta som kontaktpunkt i USA. Spør oss dersom du trenger hjem med utfyllingen. 

Forsikring

Reis aldri til USA uten en helårs reiseforsikring som dekker avbestillingsbeskyttelse, reisegods, sykdom, ulykke, død, etc. Legebehandling og sykehusopphold i USA er svært dyrt. Reiseforsikring, med dekning opp til USD 500.000, anbefales på det sterkeste. Kun øyeblikkelig hjelp behandles uten forsikringsgaranti, og videre behandling kan nektes uten forsikringsgaranti eller depositum. Skulle uhellet være ute og du havner på sykehus så er det viktig så snart som mulig å kontakte ditt forsikringsselskap slik at de er i dialog med sykehuset. Alle private sykehus i USA skal ha en liste over godkjente forsikringsselskap. Dersom, mot formodning, ditt selskap ikke står på denne listen, må du gjøre opp med sykehuset og få tilbake pengene når du kommer hjem.

Medisiner

Nødvendige medisiner må rekke til hele reisen. Ikke ta med for lite. Livsviktige medisiner bør du alltid ha i håndbagasjen når du reiser med fly. Medisinene bør oppbevares i originalemballasjen med apotekets etikett. Det er dokumentasjon på at medisinene tilhører deg. Legeerklæring eller kopi av papirresept er også dokumentasjon på at medisinene er dine.

Valuta Myntenheten er US Dollar $. 1 $ er for tiden ca NOK 9.

Penger Ta med et lite beløp i dollar fra Norge. Minibanker ATM (Automatic Teller Machines) finnes overalt i USA. Kredittkort er svært utbredt. De vanligste er Mastercard, American Express og Visa

Drikkevann Det er ikke helsefarlig å drikke vann fra springen, men drikkevannet er tilsatt klor og smaker mange steder ikke spesielt godt. Hygiene på restauranter og hoteller er som på nivå med Norge.

Strømstyrke 110-120 Volt AC, 60Hz. Elektronisk utstyr kjøpt i Norge krever adapter. Både spenning, frekvens og støpselet er forskjellig fra norsk standard. Amerikansk støpsel er to-punkt. HUSK ADAPTER!

Bruk av mobil / Internett GSM mobildekning er god. Husk å skru av dataroaming etter ankomst USA. Det er dyrt å bruke 4G der! Enkelt å koble seg til WIFI på de fleste steder og mye mer utbredt enn i Norge. For å ringe til Norge mens du er i USA, tast: 011-47 foran det 6-siffrede nummeret. Om du planlegger å bruke mobilen din hyppig mens du er i USA så foreslår vi å vurdere å kjøpe et amerikansk SIM-kort (kontantkort).

Reisedokumentene som består av det endelige programmet for turen, flybilletter, deltakerliste, verdt å vite på reise i USA sendes som vedlegg til e-post eller pr post 10 dager før avreise.

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
21/11Oslo lufthavn Gardermoen Hyatt Place New York / ChelseaMer enn 818 300,-Bestill

Hotell

 Hyatt Place New York / Chelsea
Hyatt Place New York / Chelsea
Hyatt Place New York / Chelsea er et flott 4-stjerners hotell midt på Manhatten i hjertet av Chelsea. Bare en kort spasertur fra Madison Square Garden, Hudson Yards, den berømte Macy's i Herald Square...
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
c/o Business Jessheim, Storgata 6
N-2050 Jessheim