Skip to main content

Majestetiske Madrid

Bli med til majestetiske Madrid, den høyest beliggende hovedstaden i Europa. Madrid kan by på alt fra flott arkitektur, noen av verdens flotteste kunstsamlinger, museer, parker, spennende mat og gode shoppingmuligheter. Turen inkluderer utflukt til middelalderbyene Toledo og Segovia.

Jeg ønsker å stå på liste for å få tilsendt reisetilbudet så snart dette er klart

PROGRAMMET FOR TUREN

Dag 1

Kl 14.10        Avreise fra Oslo og Stavanger med KLM via Amsterdam til Madrid. Ankomst kl 19.30

Etter ankomst Madrid treffer vi guide og reiseleder Nils E Aase. Nils er 45 år fra Stavanger men bor halve året i Madrid. Han vil være guide og reiseleder på hele turen.

Innsjekking på Hotel Atocha, et 4 stjerners hotell beliggende midt i sentrum av Madrid, nær Paseo del Prado. Hotellet har restaurant og bar og takterrasse med jacuzzi. Se Hotel Atocha. Gangavstand til restauranter, barer og butikker.

Dag 2

På formiddagen tar Nils oss med på sightseeing i sentrum av Madrid. Han vil fortelle mye om byens fascinerende historie og om spanjolenes hverdag. Ettermiddagen brukes på egenhånd til shopping, evt besøk i Reina Sofia. Museet som romer de mest berømte bildene av Picasso.

Dag 3

TOLEDO

7 mil sør for Madrid ligger Toledo, en av de viktigste byene i europeisk middelalderhistorie. Toledo var Spanias hovedstad helt frem til 1560, og er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Byen er kjent for festningsmurene som stammer helt fra romertiden da goterne slo seg ned her. Toledo er også kjent som «de tre kulturers by», takket være mange århundrers sameksistens mellom kristne, arabere og jøder. Innenfor bymurene har Toledo bevart en rik kunst- og kulturarv i form av kirker, palasser, festninger, moskeer og synagoger. Dette enorme mangfoldet av stilarter gjør gamlebyen til et sant friluftsmuseum.Vi får guidet omvisning til fots i Toledo og spiser en deilig lunsj før vi returnerer til Madrid på ettermiddagen

Dag 4

MADRID

Dagen brukes på egenhånd i Madrid. De som vil kan bli med Nils og utforske enda mer av denne flotte byen.

Dag 5

AVILA OG SEGOVIA

I dag drar vi på utflukt nordvestover for Madrid til byen Avila, hovedstad i provinsen av samme navn i regionen Castille y Leon. Den gamle byen er romersk by beliggende 1100 moh, på et langt smalt berg. Byen er kjent for sin svært spesielle bymur, katedralen og forskjellige andre kirker bygd i romersk stil.

Deretter går ferden til en annen provinshovedstad i regionen Castille y Leon, til byen Segovia, en time å kjøre østover fra Avila. Også en by på UNESCOs verdensarvliste. Byen har nærmere 60000 innbyggere. Navnet Segovia stammer angivelig fra keltisk, med betydningen «festning». Byen har en veldig berømt og vakker romersk akvedukt, en borg kalt Alcàzar og forskjellige andre kirker bygd i romersk stil. Byen er nærmest omringet av vegger bydg i det åttende århundret, sannsynlig på romersk fundament. En svært vakker by. Overalt hvor du ser har du noe fint å hvile øynene på. Retur til Madrid ca kl 18.00. Avskjedsmiddag.

Dag 6

Kl 10.20        Avreise med KLM via Amsterdam til Oslo og Stavanger. Ankomst kl 16.20 og 17.45. Direkte tilslutning fra Amsterdam til andre byer.

Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
N-2022 Gjerdrum