Skip to main content

Bli med til majestetiske Madrid

Med beliggenhet 667 moh er Madrid den høyest beliggende hovedstaden i Europa. Med 3,3 mill innbyggere kan Madrid by på alt fra flott arkitektur, noen av verdens flotteste kunstsamlinger, museer, parker, spennende mat og gode shoppingmuligheter. I tillegg til å bli godt kjent i byen inkluderer denne 5 dagers turen utflukt til middelalderbyene Toledo og Segovia.

Turen går 23. - 27. mai 2022

PROGRAMMET FOR TUREN

Dag 1

Etter ankomst Madrid treffer vi guide og reiseleder Nils E Aase. Nils er 47 år fra Stavanger men bor halve året i Madrid. Han vil være guide og reiseleder på hele turen.

Innsjekking på Innside Hotel Madrid Gran Via, et 4 stjerners hotell beliggende midt i sentrum av Madrid på Gran Via. Hotellet har restaurant og bar og takterrasse. Gangavstand til restauranter, barer og butikker.

Felles velkomstmiddag på en restaurant i nærheten.

Dag 2

På formiddagen tar Nils oss med på sightseeing i sentrum av Madrid. Han vil fortelle mye om byens fascinerende historie og om spanjolenes hverdag. Ettermiddagen brukes på egenhånd til shopping, evt besøk i Reina Sofia. Museet som romer de mest berømte bildene av Picasso.

Dag 3

TOLEDO

7 mil sør for Madrid ligger Toledo, en av de viktigste byene i europeisk middelalderhistorie. Toledo var Spanias hovedstad helt frem til 1560, og er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Byen er kjent for festningsmurene som stammer helt fra romertiden da goterne slo seg ned her. Toledo er også kjent som «de tre kulturers by», takket være mange århundrers sameksistens mellom kristne, arabere og jøder. Innenfor bymurene har Toledo bevart en rik kunst- og kulturarv i form av kirker, palasser, festninger, moskeer og synagoger. Dette enorme mangfoldet av stilarter gjør gamlebyen til et sant friluftsmuseum.Vi får guidet omvisning til fots i Toledo og spiser en deilig lunsj før vi returnerer til Madrid på ettermiddagen.

Dag 4

SEGOVIA

I dag drar vi på utflukt 1 1/2 time nordover for Madrid til Segovia, provinshovedstad i regionen Castille y Leon.  Også en by på UNESCOs verdensarvliste. Byen har nærmere 60000 innbyggere. Navnet Segovia stammer angivelig fra keltisk, med betydningen «festning». Byen har en veldig berømt og vakker romersk akvedukt, en borg kalt Alcàzar og forskjellige andre kirker bygd i romersk stil. Byen er nærmest omringet av murer bygd i det åttende århundret, sannsynlig på romersk fundament. En svært vakker by. Overalt hvor du ser har du noe fint å hvile øynene på. Retur til Madrid ca kl 18.00. 

Dag 5

Avreise fra hotellet til flyplassen tidlig formiddag. 

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
23/5OsloHotel Innside Madrid Gran ViaMer enn 811 500,-Bestill
23/5StavangerHotel Innside Madrid Gran ViaMer enn 812 050,-Bestill

Hotell

Hotel Innside Madrid Gran Via
Hotel Innside Madrid Gran Via
Hotel Innside Madrid Gran Via , et 4 stjerners hotell beliggende midt i Madrid, på Gran Via og med gangavstand til tapasbarer, restauranter og butikker...
Reisekalender
29/3Fensterbau i NürnbergFra og med 7 950,-
4/4Landbrukstur til IslandFra og med 13 500,-
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
N-2022 Gjerdrum