Skip to main content

Bli med til majestetiske Madrid

Med beliggenhet 667 moh er Madrid den høyest beliggende hovedstaden i Europa. Med 3,3 mill innbyggere kan Madrid by på alt fra flott arkitektur, noen av verdens flotteste kunstsamlinger, museer, parker, spennende mat og gode shoppingmuligheter. I tillegg til å bli godt kjent i byen inkluderer denne 5 dagers turen utflukt til middelalderbyene Toledo og Segovia.

Turen går 23. - 27. mai 2022

Regler for innreise til Spania:
Alle reisende inn til Spania må enten presentere
• Negativ koronatest (PCR-test ikke eldre enn 72 timer,  eventuelt antigen hurtigtest ikke eldre enn 24 timer.)
• Vaksinesertifikat som viser at du har blitt fullvaksinert tidligst 14 dager før avreise. 
• Sertifikat på gjennomgått Covid-19 sykdom. Sertifikatet er gyldig 11 dager etter første positive NAAT- test (PCR, TMA, LAMP o.l.) og 180 dager frem i tid regnet fra testtidspunktet. 

Før innreise til Spania er det obligatorisk å fylle ut et elektronisk helseskjema 48 timer før avreise. Skjemaet finnes på denne linken: www.spth.gob.es

3) Du kan ikke reise inn til Spania om du har symptomer på Covid-19, det være feber, hoste og pustevansker. Har du symptomer nå eller har startet  med symptomer de siste syv dagene, kan du ikke reise. Har du slått ut positivt på test de siste syv dagene, kan du altså ikke reise. Etter disse 7 dagene står man fritt til å reise, hvis man i følge norske smittevernregler har avsluttet karanteneperioden. (*)
4) De smittede reisende som har et gyldig vaksinesertifikat, trenger ikke i tillegg et bevis på at de er friskmeldt fra Covid-19 da  vaksinesertifikatet kan brukes ved innreise.  

PROGRAMMET FOR TUREN

Dag 1

Etter ankomst Madrid treffer vi guide og reiseleder Nils E Aase. Nils er 47 år fra Stavanger men bor halve året i Madrid. Han vil være guide og reiseleder på hele turen.

Innsjekking på Innside Hotel Madrid Gran Via, et 4 stjerners hotell beliggende midt i sentrum av Madrid på Gran Via. Hotellet har restaurant og bar og takterrasse. Gangavstand til restauranter, barer og butikker.

Felles velkomstmiddag på en restaurant i nærheten.

Dag 2

På formiddagen tar Nils oss med på sightseeing i sentrum av Madrid. Han vil fortelle mye om byens fascinerende historie og om spanjolenes hverdag. Ettermiddagen brukes på egenhånd til shopping, evt besøk i Reina Sofia. Museet som romer de mest berømte bildene av Picasso.

Dag 3

TOLEDO

7 mil sør for Madrid ligger Toledo, en av de viktigste byene i europeisk middelalderhistorie. Toledo var Spanias hovedstad helt frem til 1560, og er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Byen er kjent for festningsmurene som stammer helt fra romertiden da goterne slo seg ned her. Toledo er også kjent som «de tre kulturers by», takket være mange århundrers sameksistens mellom kristne, arabere og jøder. Innenfor bymurene har Toledo bevart en rik kunst- og kulturarv i form av kirker, palasser, festninger, moskeer og synagoger. Dette enorme mangfoldet av stilarter gjør gamlebyen til et sant friluftsmuseum.Vi får guidet omvisning til fots i Toledo og spiser en deilig lunsj før vi returnerer til Madrid på ettermiddagen.

Dag 4

SEGOVIA

I dag drar vi på utflukt 1 1/2 time nordover for Madrid til Segovia, provinshovedstad i regionen Castille y Leon.  Også en by på UNESCOs verdensarvliste. Byen har nærmere 60000 innbyggere. Navnet Segovia stammer angivelig fra keltisk, med betydningen «festning». Byen har en veldig berømt og vakker romersk akvedukt, en borg kalt Alcàzar og forskjellige andre kirker bygd i romersk stil. Byen er nærmest omringet av murer bygd i det åttende århundret, sannsynlig på romersk fundament. En svært vakker by. Overalt hvor du ser har du noe fint å hvile øynene på. Retur til Madrid ca kl 18.00. 

Dag 5

Avreise fra hotellet til flyplassen tidlig formiddag. 

Hotell

Ocean Design Madrid
Ocean Design Madrid
Ocean Design Madrid er et 4 stjerners, helt nytt hotell, beliggende svært sentralt i Madrid på Plaza de Isabel II. Hotellet har store flotte rom med lydisolerte vinduer og moderne, lyst interiør. Stor...
Reisekalender
17/11Akershus Bondelag til Sør-EnglandFra og med 13 500,-
17/11Studietur for Østfold Bondelag til NederlandFra og med 12 100,-
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
N-2050 Jessheim