Skip to main content

Majestetiske Madrid

Bli med til majestetiske Madrid, den høyest beliggende hovedstaden i Europa. Madrid kan by på alt fra flott arkitektur, noen av verdens flotteste kunstsamlinger, museer, parker, spennende mat og gode shoppingmuligheter. Turen inkluderer utflukt til middelalderbyene Toledo og Segovia.

PROGRAMMET FOR TUREN

Fredag 1. mai

Kl 14.10        Avreise fra Oslo og Stavanger med KLM via Amsterdam til Madrid. Ankomst kl 19.30

Etter ankomst Madrid treffer vi guide og reiseleder Nils E Aase. Nils er 45 år fra Stavanger men bor halve året i Madrid. Han vil være guide og reiseleder på hele turen.

Innsjekking på Hotel Atocha, et 4 stjerners hotell beliggende midt i sentrum av Madrid, nær Paseo del Prado. Hotellet har restaurant og bar og takterrasse med jacuzzi. Se Hotel Atocha. Gangavstand til restauranter, barer og butikker.

Lørdag 2. mai

På formiddagen tar Nils oss med på sightseeing i sentrum av Madrid. Han vil fortelle mye om byens fascinerende historie og om spanjolenes hverdag. Ettermiddagen brukes på egenhånd til shopping, evt besøk i Reina Sofia. Museet som romer de mest berømte bildene av Picasso.

Søndag 3. mai

TOLEDO

7 mil sør for Madrid ligger Toledo, en av de viktigste byene i europeisk middelalderhistorie. Toledo var Spanias hovedstad helt frem til 1560, og er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Byen er kjent for festningsmurene som stammer helt fra romertiden da goterne slo seg ned her. Toledo er også kjent som «de tre kulturers by», takket være mange århundrers sameksistens mellom kristne, arabere og jøder. Innenfor bymurene har Toledo bevart en rik kunst- og kulturarv i form av kirker, palasser, festninger, moskeer og synagoger. Dette enorme mangfoldet av stilarter gjør gamlebyen til et sant friluftsmuseum.Vi får guidet omvisning til fots i Toledo og spiser en deilig lunsj før vi returnerer til Madrid på ettermiddagen

Mandag 4. mai

MADRID

Dagen brukes på egenhånd i Madrid. De som vil kan bli med Nils og utforske enda mer av denne flotte byen.

Tirsdag 5. mai

AVILA OG SEGOVIA

I dag drar vi på utflukt nordvestover for Madrid til byen Avila, hovedstad i provinsen av samme navn i regionen Castille y Leon. Den gamle byen er romersk by beliggende 1100 moh, på et langt smalt berg. Byen er kjent for sin svært spesielle bymur, katedralen og forskjellige andre kirker bygd i romersk stil.

Deretter går ferden til en annen provinshovedstad i regionen Castille y Leon, til byen Segovia, en time å kjøre østover fra Avila. Også en by på UNESCOs verdensarvliste. Byen har nærmere 60000 innbyggere. Navnet Segovia stammer angivelig fra keltisk, med betydningen «festning». Byen har en veldig berømt og vakker romersk akvedukt, en borg kalt Alcàzar og forskjellige andre kirker bygd i romersk stil. Byen er nærmest omringet av vegger bydg i det åttende århundret, sannsynlig på romersk fundament. En svært vakker by. Overalt hvor du ser har du noe fint å hvile øynene på. Retur til Madrid ca kl 18.00. Avskjedsmiddag.

Onsdag 6. mai

Kl 10.20        Avreise med KLM via Amsterdam til Oslo og Stavanger. Ankomst kl 16.20 og 17.45. Direkte tilslutning fra Amsterdam til andre byer.

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
1/5OsloHotel Atocha813 800,-Bestill
1/5ÅlesundHotel Atocha213 800,-Bestill
1/5StavangerHotel Atocha613 800,-Bestill

Hotell

Hotel Atocha
Hotel Atocha
Hotel Atocha Madrid er et 4 stjerners hotell beliggende midt i sentrum, nær Paseo del Prado. Hotellet har restaurant, bar og takterrasse med jacuzzi. Gangavstand til restauranter, barer og butikker...
Reisekalender
10/3Bli med til KrakowFra og med 11 100,-
10/3Bli med til KrakowFra og med 11 850,-
10/3Opplev Vestkysten USAFra og med 32 900,-
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
N-2022 Gjerdrum