Skip to main content

Opplev Lofoten - Vilt, vakkert og hvite strender

Lofoten ligger som en vegg i det turbulente Norskehavet nord for polarsirkelen. Den ville utposten har majestetiske fjell, dype fjorder, skrikende sjøfuglkolonier og lange, hvite strender der bare de tøffeste bader.

Turen går 31. juli - 4. august.

PROGRAMMET FOR TUREN

Fredag 31. juli

OSLO – HARSTAD/NARVIK - SVOLVÆR                                            

Kl 08.55      Avreise med Norwegian direkte til Harstad/Narvik. Ankomst kl 10.35. Direktefly fra Bergen til Evenes. 

Buss fra Narvik til Svolvær. Turen dit tar 2½ time. Vi tar en avstikker til Livland Gård i Laukvik og spiser lunsj og får informasjon om gården før vi ankommer Svolvær hvor vi sjekker inn på Thon Hotel Svolvær. Felles middag på hotellet.

Svolvær regnes som hovedstaden og det største handelssenteret i Lofoten og er kommunesenteret i Vågan kommune. Byen har 4500 innbyggere og i Fløyfjellet som omkranser byen ligger Svolværgeita med den karakteristiske fjellformasjonen. Rundt kaipromenaden ligger mange butikker, restauranter og barer.

 

Lørdag 1. august

SVOLVÆR – VESTVÅGØY - BALLSTAD

I dag går turen til Vestvågøy. Vi starter med besøk på Saupstad hos Lofoten Gårdsysteri. Her har de geiter og produserer hvite geitoster laget på dagsfersk melk. Familien er fra Nederland og kom til Norge og så mulighetene for gård og ysteri, og driver i dag en moderne og fin gård. Omvisning, prøvesmaking og kaffe. Så går turen til Unstad, kyststripen som lokalt kalles «yttersia», på vestsiden av øya, viden kjent for sin fantastiske surfestrand. Ferden fortsetter så til Fagerlia Gård på Ballstad. Her får vi informasjon om Fiskarbonden. Fiskarbonden var selvforsynt med det naturen hadde å by på fra sjøen, jorda og utmarka og representerte husmannskulturen i denne delen av Lofoten. Lunsjen inntas hos Johnsen i Kremmarvika havn. På ettermiddagen går ferden til Hauklandstranda på nordsiden av Vestvågøy, tidligere kåret til Norges fineste strand. Herfra tar vi beina fatt og bestiger fjellet "Mannen", en times fjellvandring. Fjellet ligger midt mellom to av Lofotens vakreste strender og utsikten fra toppen gir oss panoramautsikt ut over Lofoten. For de som ikke ønsker å bestige fjellet, finnes en fin alternativ sti over passet som ikke er krevende, men som fremdeles gir en god opplevelse. 

 

Søndag 2. august

SVOLVÆR – HENNINGSVÆR

TILLEGGSARRANGEMENT

Havfiske i Lofoten

Med den tradisjonelle fiskebåten MS Symra drar vi på en 4 timers fisketur på Lofothavet. Båten er en komfortabel båt konstruert for Lofotfisket og er sertifisert for 38 personer. Sammen med et erfarent mannskap får vi høre historier om Lofoten og fisket, mens vi fisker med juksahjul og havfiskestang. Hyse makrell og kysttorsk er det man håper å få på kroken. Pris kr 1000,- som inkluderer egnet fiskeredskap, flytedress og oljehyr samt kaffe.

På ettermiddagen blir det utflukt til Henningsvær, kun en halv time å kjøre fra Svolvær.  Henningsvær er det lille tettsted på de små, relativt flate øyene Heimøy og Hellandsøy som bindes sammen av en molo. Øyene fikk veiforbindelse til Austvågøy i 1983 og har etter den tid fått betydelig turisme.

 

Mandag 3. august

SVOLVÆR – NUSFJORD - REINE – SVOLVÆR

I dag drar vi på heldagsutflukt over alle de 5 største Lofotøyene som er forbundet med vei. Vi starter i Austvågøy, over til Gimsøy, opplever det flate jordbrukslandskapet i Vestvågøy, før vi reiser videre til Flakstadøy. Deretter kommer vi til Moskenesøya den ytterste av de store Lofotøyene. Første stopp er Nusfjord, en av Norges eldste og best bevarte fiskevær. Her har det vært drevet fiske siden midten av 1800-tallet. Nusfjord er gjennom de siste årene rustet betydelig opp, og de fleste bygningene er i bruk i dag, og her finnes landhandleri, kro og restaurant. Så går ferden videre til Hamnøy og Sakrisøy før vi ankommer Reine, administrasjonssenteret i Moskenes kommune med 312 innbyggere. I Reine er de majestetiske Lofotfjellene og Nordishavet de nærmeste naboene og kjennemerket er de karakteristiske tørrfiskhjellene. Veien tilbake til Svolvær kjøres via Valberg og Steine. Vi tar av fra E10 og følger kysten mellom Leknes og Svolvær. Avskjedsmiddag på hotellet

 

Tirsdag 4. august

SVOLVÆR - EVENES

Formiddagen brukes på egenhånd i Svolvær, før vi tidlig ettermiddag tar buss til Evenes.

Kl 15.40      Avreise med Norwegian fra Evenes til Oslo, evt andre byer. Ankomst Gardermoen kl 17.25

 

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
31/7OsloThon Hotel Svolvær814 460,-Bestill

Hotell

Thon Hotel Svolvær
Thon Hotel Svolvær
Vi bor på Thon Hotel, et 4 stjerners hotell beliggende midt i Svolvær sentrum
Reisekalender
21/6FjordNorge og HardangerFra og med 9 200,-
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
N-2022 Gjerdrum