Skip to main content

Opplev Lofoten - Vilt, vakkert og hvite strender

Lofoten ligger som en vegg i det turbulente Norskehavet nord for polarsirkelen. Den ville utposten har majestetiske fjell, dype fjorder, skrikende sjøfuglkolonier og lange, hvite strender der bare de tøffeste bader. Turen inkluderer de 5 Lofotøyene som er forbundet med vei, «yttersia» med de fantastiske strendene, Henningsvær og Svolvær.

Jeg ønsker å få tilsendt reisetilbudet så snart dette er klart

PROGRAMMET FOR TUREN

Dag 1

OSLO – BODØ – SØRVÅGEN                                           middag 

Kl 08.30      Avreise med SAS direkte til Bodø. Ankomst kl 09.55

Buss fra Bodø Lufthavn til fergekaia i Bodø. Deretter båtforbindelse Bodø - Moskenes. Ankomst Moskenes kl 14.15. Transport til Lofoten Rorbuhotell i Sørvågen. Middag og overnatting.

Dag 2                                              

SØRVÅGEN – LOFOTØYENE - SVOLVÆR                     frokost, lunsj, middag

Vi sjekker ut og starter ferden over de 5 Lofotøyene som er forbundet med vei. På Moskenesøy besøker vi Å som er den siste bebyggelsen i Lofoten med veiforbindelse. Vi tar turen innom Reine, kåret til en av verdens vakreste steder med de majestetiske Lofotfjellene og Nordishavet som nærmeste nabo – for noen et av høydepunktene på besøk i Lofoten. Hamnøy er kjent for sine røde rorbuer som klamrer seg fast på bergene, Flakstadøy for middelalderkirken og de hvite sandstrendene. Vi besøker Nusfjord, et av Norges eldste og best bevarte fiskevær. Deretter går ferden til den flateste øya, Vestvågøy med sine jordbruksområder. Veien til Svolvær kjøres via Steine, og vi følger kysten mellom Leknes og Svolvær. På veien ser vi den lille perlen Stamsund.

Svolvær regnes som hovedstaden og det største handelssenteret i Lofoten og er kommunesenteret i Vågan kommune. Byen har 4500 innbyggere og i Fløyfjellet som omkranser byen ligger Svolværgeita med den karakteristiske fjellformasjonen. Rundt kaipromenaden ligger mange butikker, restauranter og barer. Innsjekking på Thon Hotel Lofoten i Svolvær.

Dag 3

SVOLVÆR – VESTVÅGØY – BALLSTAD                           frokost, lunsj

I dag går turen til Vestvågøy. Vi starter med besøk på Saupstad hos Lofoten Gårdsysteri. Her har de geiter og produserer hvite geitoster laget på dagsfersk melk. Driverne er fra Nederland og kom til Norge og så mulighetene for gård og ysteri, og driver i dag en moderne og fin gård. Omvisning, prøvesmaking og kaffe. Så går turen til Unstad, kyststripen som lokalt kalles «yttersia», på vestsiden av øya, viden kjent for sin fantastiske surfestrand. Så går ferden til Fagerlia Gård på Ballstad. Her får vi informasjon om Fiskarbonden. Fiskarbonden var selvforsynt med det naturen hadde å by på fra sjøen, jorda og utmarka og representerte husmannskulturen i denne delen av Lofoten. Lunsjen inntas hos Johnsen i Kremmarvika havn. På ettermiddagen går ferden til Hauklandstranda på nordsiden av Vestvågøy, tidligere kåret til Norges fineste strand. Herfra tar vi beina fatt og bestiger fjellet "Mannen", en times fjellvandring. Fjellet ligger midt mellom to av Lofotens vakreste strender og utsikten fra toppen gir oss panoramautsikt ut over Lofoten. For de som ikke ønsker å bestige fjellet, finnes en fin alternativ sti over passet som ikke er krevende, men som fremdeles gir en god opplevelse. Retur til hotellet.

Dag 4

SVOLVÆR – HENNINGSVÆR                                          frokost, middag

Formiddagen til fri disposisjon eller

TILLEGGSARRANGEMENT

Havfiske i Lofoten

Med den tradisjonelle fiskebåten MS Symra drar vi på en 4 timers fisketur på Lofothavet. Båten er en komfortabel båt konstruert for Lofotfisket og er sertifisert for 38 personer. Sammen med et erfarent mannskap får vi høre historier om Lofoten og fisket, mens vi fisker med juksahjul og havfiskestang. Hyse makrell og kysttorsk er det man håper å få på kroken. Pris kr 1000,- som inkluderer egnet fiskeredskap, flytedress og oljehyr samt kaffe.

På ettermiddagen blir det utflukt til Henningsvær, kun en halv time å kjøre fra Svolvær.  Henningsvær er det lille tettsted på de små, flate øyene Heimøy og Hellandsøy som bindes sammen av en molo. Øyene fikk veiforbindelse til Austvågøy i 1983 og har etter den tid fått betydelig turisme. Avskjedsmiddag på hotellet i Svolvær.

 

Dag 5

SVOLVÆR – HARSTAD / EVENES                                                  frokost

Vi forlater Svolvær og starter på ferden til Evenes som tar 2 ½ time effektiv kjøretid.

På turen gjør vi en avstikker til Livland Gård i Laukvik, fiaskoenes episenter. Lærerikt og humoristisk foredrag om hverdags humor og alvor som er driveren mot stadig nye fiaskoer og muligens suksess! Smaksprøver som avsluttes med selvprodusert iskrem og kaffe. Deretter går ferden til flyplassen for hjemreise.  

Kl 17.55      Avreise med SAS fra Evenes til Oslo, evt andre byer. Kl 19.35 ankomst Oslo, Gardermoen

 

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
5/8OsloOpplev Lofoten
Kontakt oss for tilbud på tilslutning til/fra Oslo
Mer enn 814 800,-Bestill

Hotell

Opplev Lofoten
Opplev Lofoten
Dag 1: Lofoten Rorbuhotell, Sørvågen Første natta bor vi i fiskeværet Sørvågen, ikke langt fra Å. Hotellet har både hotellrom og rorbuer, og er svært godt kjent for den nydelige maten i restauranten p...
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
c/o Business Jessheim, Storgata 6
N-2050 Jessheim