Skip to main content

Bli med til Nord-Italia! Opplev Verona, Dolomittene og Venezia

Bli med på denne fantastiske turen til Nord-Italia. Turen starter i Verona, før ferden går innover Adigedalen langs elva med samme navn og inn i Dolomittene hvor vi bor i det kjente vintersportsstedet Val di Fiemme. Turen inkluderer utflukt i buss i disse fantastiske fjellformasjonene, før turen forsetter til de fruktbare områdene i Veneto regionen. Vi besøker Valpolicella, Nord- Italias største vindistrikt og i Veneto drikker vi prosecco. Turen avsluttes i Venezia, denne unike byen med 176 kanaler og 435 broer.  

Turen går 30. september - 5. oktober.

Jeg ønsker å få tilsendt reisetilbudet så snart dette er klart

PROGRAMMET FOR TUREN

Mandag 30. september

OSLO – MILANO

På Gardermoen møtes dere av vår reiseleder som vil være med på hele turen.

Kl 10.40. Avreise fra Oslo med Norwegian direkte til Milano. Ankomst kl 13.20.

På flyplassen i Milano treffer vi den svenske guiden som vil være med på hele turen. Fra Malpensa flyplassen kjører vi østover mot Gardasjøen og til Verona. Bussturen dit tar litt i overkant av to timer.

VERONA er en av de vakreste byene i Veneto regionen. Verona har sitt velkjente amfiteater Arena som er eldre enn teatret i Roma, og Shakespears drama Romeo og Julie utspilte seg her. Innsjekking på hotellet i sentrum av Verona. Velkomstmiddag.

Tirsdag 1. oktober

Vi sjekker ut og plasserer bagasjen på hotellet før guiden tar oss med på en to timers byvandring.

Deretter forlater vi Verona og kjører nordover i det bølgete åslandskapet til eventyrlige Valpolicella. Et velkjent vindistrikt for oss nordmenn som liker italienske viner. Her besøker vi en lokal vinprodusent som også driver med agroturisme.  Her blir det vinsmaking og lunsj.

Så fortsetter ferden oppover i Adigedalen langs elva med samme navn og inn i distriktet Trentino i Syd Tirol. Etterhvert vil de karakteristiske Dolomittfjellene i øst åpenbare seg og etter ca 2 1/2 times kjøring ankommer vi Cavalese, hovedbyen i dalstrøket Val di Fiemme. Cavalese ligger 1000 moh og her skal vi bo de neste to døgnene. I Val di Fiemme har VM på ski blitt arrangert mange ganger og her arrangeres også det berømte Tour de Ski hvert år. 

Onsdag 2. oktober

I dag skal vi bese oss i Dolomittene. Vi får oppleve denne fantastiske fjellkjeden via 4 fjellpass, den såkalte Sellaring turen. Ferden går først gjennom Fiemme dalen til Predazzo og deretter videre gjennom Val di Fassa til tettstedet Canazei. Herfra går turen oppover i fjellet til pass Pordoi som har den nest høyeste bilveien i Dolomittene på 2239 moh. Fra pass Pordoi snirkler veien seg videre til pass Campolongo 1875 moh. Så fortsetter turen til Gardena passet, før ringen sluttes over Sella passet, den høyste bilveien i Dolomittene, 2244 moh. Retur til Cavalese. Effektiv kjøretid er 3 ½ time, men det blir mange stopp underveis for å nyte utsikten, og for å forfriske seg. Om været tillater det tar dere godol opp på Sass Pordoi, 2950 moh, og nyter den fantastiske utsikten derfra. Tillegg i pris for gondol. På vei tilbake til Cavalese gjør dere et stopp ved et familiedrevet slakteri. Her får dere informasjon om og smaksprøver fra familiens egen produksjon av skinke, salami, pølser m.m.

Torsdag 3. oktober

Dagen starter med besøk i et ysteri. Vi får se på produksjonen og prøvesmake ulike type oster. Vi får også informasjon om markedsføring, distribusjon ogmerkevarebygging. Deretter besøker vi en av gårdene som leverer melk til ysteriet. Her drives det økologisk jordbruk og vi får informasjon om drifta og omvisning på gården. 

Så forlater vi Val di Fiemme og retter nesa sørover gjennom Dolomittene. Vi passerer Manghen passet på over 2000 moh som forbinder Fiemmedalen og Suganedalen. Deretter fortsetter vi langs Brentaelven før vi svinger østover til Feltre og følger Pianeelven ut av Dolomittene og inn i det bølgete landskapet i foten av fjellene i Venetoregionen. Her er det igjen vinrankene som overtar synsinntrykkene, og vi besøker en svært vakker vingård som produserer dette områdets store stolthet, prosecco.

Innsjekking på et hotell i Mogliana Veneto, rett sør for Treviso.

Fredag 4. oktober

Besøk i Venezia

Venezia er en av få byer i verden som virkelig kan beskrives som unik. Den har overlevd mot alle odds, bygd på mudderbanker og utsatt for tidevann og flom fra Adriaterhavet. Byen var innfallsporten til Orienten allerede på 900 tallet noe som gav byen velstand og makt allerede fra før år 1000. Venezia er en by hvor kunst, arkitektur og ikke minst gondolene gir en uforglemmelig opplevelse. Fra Tronchetto tar vi båt inn til Markusplassen hvor en lokal guide møter oss for en times byvandring. Deretter brukes dagen på egenhånd i Venezia før vi tar båten tilbake til Tronchetto plassen hvor bussen venter og kjører oss tilbake til hotellet i Mogliana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lørdag 5. oktober

Frokost og utsjekking. Transport til flyplassen i Venezia, kun 30 min å kjøre.

Kl 14.00        Avreise med Norwegian fra Venezia til Oslo. Ankomst kl 16.40

 

Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
c/o Business Jessheim, Storgata 6
N-2050 Jessheim