Skip to main content

Bli med til Nord-Italia! Opplev Venezia, Dolomittene og Verona

Bli med på denne fantastiske turen til Nord-Italia. Turen starter i Venezia, før ferden går innover det fruktbare området i Veneto regionen. Vi besøker Proesecco og i Dolomittene bor vi i det kjente vintersportsområdet Val di Fiemme. Turen inkluderer utflukt i buss i disse fantastiske fjellformasjonene. Vi besøker Valpolicella, Nord- Italias største vindistrikt, Sirmione, den sjarmerende byen sør i Gardasjøen, og Verona, en av Venetos vakreste byer.

Jeg ønsker å få tilsendt reisetilbudet så snart dette er klart

Programmet for turen

Mandag 16. september

OSLO – VENEZIA - TREVISO

På Gardermoen møtes dere av vår reiseleder som vil være med på hele turen.

Kl 0740. Avreise fra Oslo med Norwegian via København til Venezia. Tilslutning til Oslo fra andre norske byer. Ankomst Venezia kl 12.30.

På flyplassen i Venezia treffer vi den svenske guiden som vil være med på hele turen. Vi spaserer ned til kaia og tar båt ca 30 min inn til Hotel Al Sole. Dette er et 3 stjerners hotell beliggende ved kanalen i vakre omgivelser 5 minutters gange fra Piazzale Roma.

VENEZIA

Venezia er en av få byer i verden som virkelig kan beskrives som unik. Den har overlevd mot alle odds, bygd på mudderjord og utsatt for tidevann fra Adriaterhavet. Venezia er en by hvor kunst, arkitektur og ikke minst gondolene gir en uforglemmelig opplevelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Byvandring i Venezia. Varighet 1 1/2 time. Velkomstmiddag.

 

Tirsdag 17. september

VENEZIA – ALSOLO

Dagen brukes på egenhånd i Venezia. På ettermiddagen går turen fra Venezia og gjennom det flate landskapet på Venetosletten, til de sypresskledde åsene ved foten av Dolomittene. Her kommer vi til den lille middelalderbyen Asolo, kjent for sine trange gater og nydelige hus. Innsjekking og middag på hotellet i Asolo.

 

Onsdag 18. September

ALSOLO – VILLA SANDI - CAVALESE

Vi starter dagen med byvandring i Alsolo før ferden går til til Crocetta del Montello. Her ligger den utrolig vakre vingården Villa Sandi. Besøket starter med omvisning i den underjordiske vinkjelleren og den vakkert dekorerte villaen. Vi prøvesmaker gårdens egen Prosecco, og nyter en nydelig lunsj i de vakre omgivelsene.

 

Deretter går ferden nordover, gjennom grønne dalfører med høye fjell, små landsbyer og til provinsen Trentino i Syd-Tirol. Etter ca 2 1/2 timers kjøring kommer vi til dalstrøket Val di Fiemme og Cavalese som ligger 1000 moh. I Val di Fiemme ble VM på ski arrangert i 2003 og her arrangeres også det berømte Tour de Ski hvert år. I Cavalese skal vi bo de neste tre nettene. Innsjekking på Hotel La Stua i Cavalese. Et 4 stjerners hotell beliggende midt i Cavalese. Hotellet har egen spaavdeling med dampbad og sauna. Anerkjent restaurant.

 

Torsdag 19. september

CAVALESE –PORDOI – CAMPOLONGO - GARDENA – SELLA - CAVALESE

I dag skal vi bese oss i Dolomittene. Vi får oppleve denne fantastiske fjellkjeden via 4 fjellpass, den såkalte Sellaring turen. Ferden går først gjennom Fiemme dalen til Predazzo og deretter videre gjennom Val di Fassa til tettstedet Canazei. Herfra går turen oppover i fjellet til pass Pordoi som har den nest høyeste bilveien i Dolomittene på 2239 moh. Fra pass Pordoi snirkler veien seg videre til pass Campolongo 1875 moh. Så fortsetter turen til Gardena passet, før ringen sluttes over Sella passet, den høyste bilveien i Dolomittene, 2244 moh. Retur til Cavalese. Effektiv kjøretid er 3 ½ time, men det blir mange stopp underveis for å nyte utsikten, og for å forfriske seg.

 

 

 

Retur til hotellet på ettermiddagen. Kvelden til fri disposisjon i Cavalese.

 

Fredag 20. september

CAVALESE - VERONA

Dagen starter med besøk i et ysteri. Vi får se på produksjonen og prøvesmake ulike type oster. Vi får også informasjon om markedsføring, distribusjon og

merkevarebygging. Deretter besøker vi en av gårdene som leverer melk til ysteriet. Her drives det økologisk jordbruk og vi får informasjon om drifta og omvisning på gården. Så går turen til en liten kjøttforedlingsbedrift med egen griseproduksjon. De er en familiebedrift med 4 ansatte og slakter 2700 gris pr år som foredles til ulike kjøttprodukter.

Vi forlater Cavalese og vakre Dolomittene og returnerer sørover Adigedalen. Vi passerer byen Trento og kommer inn i Nord-Italias største vindistrikt Valpolicella. Her stopper på en vingård og smaker på denne velkjente vinen for oss nordmenn.

Så ankommer vi Verona, en av de vakreste byene i Veneto. Verona har sitt velkjente amfiteater Arena, og Shakespears drama Romeo og Julie utspilte seg her.

Innsjekking på Hotel Palace, et 4 stjerners hotell beliggende i utkanten av Verona. Felles middag på hotellet

 

Lørdag 21. September

VERONA - SIRMIONE

2 timers byvandring i Verona. Resten av dagen brukes på egenhånd i byen.

Tidlig kveld tar bussen oss til Sirmione, den vakre byen som ligger på den smale halvøya som strekker seg ut i sørenden av Gardasjøen. Byen har en sjarmerende nesten bilfri gamleby, og var kjent som turistmagnet allerde i antikken. Her spiser vi avskjedsmiddag og vandrer litt på egenhånd før vi returnerer til hotellet.

Søndag 22. september

VERONA – OSLO

Buss fra hotellet til flyplassen i Verona, kun 15 min å kjøre

Kl 11.10       Avreise med Norwegian direkte til Oslo. Ankomst kl 13.45. Evt tilslutning til andre byer.

Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
N-2050 Jessheim