Skip to main content

Landbruksrelatert studietur til Irland

Irland er et fascinerende land med alt fra storbyer med sjarm og kultur til små landsbyer med en spennende historie og flott natur. Det milde klimaet sørger for at jorden er grønn og fruktbar og jordbruket preges av framtidstro med høye priser på meieri- og kjøttprodukter.

Programmet for turen

Mandag 21.oktober

Kl 09.30        Avreise fra Oslo med SAS direkte til Dublin. Ankomst kl 10.55.

Fra flyplassen går ferden til Dublin sentrum. Vi starter med sightseeing før vi sjekker inn på Camden Court Hotel, et 4 stjerners hotell i sentrum av Dublin, 10 min å gå til Grafton Street, den store shoppinggaten. Hotellet har egen bar og restaurant samt fitnessavdeling med badebasseng.

Etter noen timer på egenhånd i Dublin møtes vi for middag og kveldsunderholdning på Johnny Fox pub. Jonny Foxs Pub er kjent som Irlands eldste og høyest beliggende pub. Puben ligger ca 30 min kjøretid fra Dublin sentrum i byen Glencullen. Vi overværer The Hooley Experience show som er viden kjent for sin originalitet og unike atmosfære. Gjestene serveres en 3 retters middag som ledsages av live irsk musikk, alt fra tradisjonell folkemusikk til ballader og sing-along-songs. Musikken følges av et spektakulært danseprogram, omtalt som en av de beste kulturelle show i hele Irland.

   

 

Tirsdag 22. oktober

Vi forlater Dublin og setter kursen sørover mot Cashel, Ballinoma. I 2,5 time kjører vi gjennom vakkert landskap. Under turen får vi informasjon om historien, kulturen og dagens Irland. Vi starter med besøk hos en av Irlands største produsenter av sauemelk. Det blir informasjon om drifta og om landbruket generelt på Irland, omvisning på gården med en kort filmfremvisning og smaksprøver på egenprodusert ost og is laget på sauemelk.

Fra Cashel går ferden videre sørover til Fermoy, Kilwort og Glanwort,  hvor vi stopper på et melkebruk med 360 melkekyr av rasen NRF og melking foregår i karusell under vårt besøk. Informasjon og omvisning på gården. Vi ankommer til melking og får se melking i karusell. Fra Glanworth går ferden videre rett nordover til Tipperary hvor vi sjekker inn på Tipperary Aherlow Hotel for middag og hvile over natten.

 

Onsdag 23. oktober

Ferden går så videre nord-vestover, og mellom byene Limerick og Ennis finner vi landsbyen Bunratty. Vi stopper ved det historiske Bunratty Castle, med aner tilbake til år 970.

Etter lunch fortsetter turen til vestkysten og Cliffs of Moher som er en av Irlands fremste turistattraksjoner. Moher klippene ligger helt ute ved Atlanterhavet på Irlands vestkyst, er 8 km lang og ruver 214 m over havet. Fra klippene har man den mest imponerende utsikten på Irland, og på klare dager kan man se Aranøyene i Galwaybukten lenger nord, og man kan se berg og daler i Bonnemara, enda lenger nord.

Deretter går ferden langs kysten opp til Galway, Irlands 3. største by med 72 000 innbyggere. Byen er kjent som landets kulturelle hjerte med sine små smale gater og sjarmerende atmosfære.

Innsjekking på Victoria Hotel i Galway, et 3 stjerners hotell beliggende helt i sentrum av Galway. Hotellet har egen restaurant og bar. Middag på hotellet

 

Torsdag 24. oktober

Fra Galway settes kursen i dag i norvest retning Connemara, ca. 1 time å kjøre. Her besøker vi en sauebonde som er oppdretter av border collier gjeterhunder. Demonstrasjon og informasjon om driften her ute på kysten og fjellene. Deretter går ferden tilbake til Galway via Kylemore Abbey, et benediktinerkloster med storslagen beliggenhet ved Kylemore Lough og med utsikt til Twelve Bens. Klosteret driftes i dag av nonner. Huset og den innmurte hagen er nydelig og det blir omvisning og informasjon her.

Retur til hotellet tidlig ettermiddag.

Reisen avsluttes med felles middag på hotellet

 

Fredag 25. oktober

Frokost og utsjekking

Kl 08.00        Avreise fra hotellet til flyplassen i Dublin, ca 2 1/2 t å kjøre. Avreise med SAS direkte til Oslo kl 12.55. Ankomst kl 16.10

 

 

 

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
21/10Oslo GardermoenCamden Court Hotel212 600,-Bestill

Hotell

Camden Court Hotel
Camden Court Hotel
På denne turen bor vi på følgende hoteller: Dublin, Camden Court Hotel Tipperary, Aherlow Hotel Galway, Victoria hotel...
Reisekalender
21/10Irland, den grønne øya!Fra og med 12 600,-
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
N-2022 Gjerdrum