Skip to main content

FjordNorge og Hardanger

Med Bergensbanen fra Oslo tas vi med tog til Myrdal. Vi overnatter i Flåm, drar på cruise på Nærøyfjorden og opplever historiske Stalheim hotell. Derfra går turen til vakre Hardanger. I Loftshus bor vi på fantastiske Ullensvang hotell. Vi besøker de flotte fruktgardene i Hardanger, prøvesmaker cider og får høre om historien og produksjonsprosessen til disse nye norske edle dråpene. På vei østover igjen krysser vi Hardangervidda og tilbringer siste natt på Geilo før vi tar toget tilbake til Oslo.

 

PROGRAMMET FOR TUREN

Dag 1

OSLO – MYRDAL – FLÅM                                                                                  middag

Kl 08.25      Avgang med Bergensbanen fra Oslo S

Gjennom et unikt og varierende fjellterreng tas vi med Bergensbanen vestover til Myrdal. Ved ankomst Myrdal stasjon, bytter vi tog til den legendariske Flåmsbana som tilbyr en spektakulær utsikt på sin ferd fra Myrdal på 867 moh til Flåm ved havnivå. De bratte fjellsidene er noe av det villeste og råeste norsk natur kan vise frem. Togturen med Flåmsbanen tar 50 min. Ankomst Flåm kl 15.30. Middag og overnatting på historiske Hotell Fretheim i Flåm.

 

Dag 2

FLÅM – GUDVANGEN – VOSS – ULLENSVANG                                              frokost – lunsj - middag

Vi sjekker ut fra hotellet og starter dagen på cruise med Vision of the Fjords. Fra Flåm går cruiset gjennom idylliske Aurlandsfjorden. Så fortsetter turen videre gjennom den smale og vakre Nærøyfjorden før ankomst Gudvangen, helt innerst i Nærøyfjorden. Cruiset tar cirka to timer. I Gudvangen møtes vi av buss som tar oss den korte turen opp til Stalheim. Her starter vi med lunsj på hotellet mens vi nyter den storslåtte naturen og den fantastiske utsikten. Deretter blir det omvisning i museet. Vi får høre om historien til postgården Stalheim på den Bergenske Kongevei, om celebre gjester som har vært her, om forfatteren Per Sivle, og om livet på de bratte vestlandsgardene. De som ønsker kan gå ned igjen bratte Stalheimskleiva på 1,5 km, nyte utsikten og lyden av de to utrolige fossefallene. Så går ferden videre via Voss til Ullensvang i vakre Hardanger. Middag og overnatting på flotte Hotel Ullensvang

 

Dag 3

ULLENSVANG - HARDANGERFJORDEN - GEILO                                           frokost – lunsj - middag

Fruktbygda Lofthus kan by på noe av det mest nasjonalromantiske som Norge har. Her preges dalsidene av epletrær, moreller, plommer og andre frukttrær. Vi går ombord i Visions of the Fjords og tar båten over til Aga på andre siden av Sørfjorden, en arm av Hardangerfjorden. Her blir det sidersmaking. Deretter går ferden til Agatunet, Norges eldste klyngetun. Omvisning og lunsj før ferden går tilbake til Lofthus. På vei østover følger vi Nasjonal turistvei opp trange og ville Måbødalen. Vi stopper ved ville Vøringsfossen. Dette er Norges mest kjente foss med et totalt fall på 182 m. Så fortsetter turen over Hardangervidda, Nord-Europas største høyfjellsplatå. Tidlig kveld ankommer vi Geilo. Effektiv kjøretid fra Måbødalen til Geilo er drøye 2 timer. Avskjedsmiddag og overnatting på Dr Holms Hotell Geilo. 

 

Dag 4

GEILO – OSLO                                                                                              frokost

Kl 10.45      Avgang med Bergensbanen. Ankomst Oslo S kl 15.45

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
4/7Oslo SentralstasjonFjordnorge og HardangerMer enn 810 700,-Bestill
22/8Oslo SentralstasjonFjordnorge og HardangerMer enn 810 700,-Bestill

Hotell

Fjordnorge og Hardanger
Fjordnorge og Hardanger
Vi bor på kjente historiske hotell: Dag 1 Fretheim Hotel Flåm Dag 2 Hotell Ullensvang Lofthus Dag 3 Dr Holms Geilo...
Reisekalender
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
N-2022 Gjerdrum