Skip to main content

Epleblomstring i Hardanger

Med Bergensbanen fra Oslo tas vi med tog til Myrdal. Vi overnatter i Flåm, drar på cruise på Nærøyfjorden og opplever spektakulære Stalheimskleiva. Derfra går turen til Voss før ferden går til vakre Hardanger. I Loftshus bor vi på fantastiske Ullensvang hotell og med båt tas vi ut på Hardangerfjorden og får oppleve epleblomstringen fra sjøsiden. Vi går i land på en av sidergårdene og får høre om historien og produksjonsprosessen til disse nye norske edle dråpene.  På vei tilbake til Østlandet stopper vi ved dramatiske Vøringsfossen. Siste natt tilbringes på Geilo før vi tar toget tilbake til Oslo.

 

PROGRAMMET FOR TUREN

Mandag 24. mai

OSLO – MYRDAL – FLÅM                                                                                  middag

Kl 08.25      Avgang med Bergensbanen fra Oslo S

Gjennom et unikt og varierende fjellterreng tas vi med Bergensbanen vestover til Myrdal. Ved ankomst Myrdal stasjon, bytter vi tog til den legendariske Flåmsbana som tilbyr en spektakulær utsikt på sin ferd fra Myrdal på 867 moh til Flåm ved havnivå. De bratte fjellsidene er noe av det villeste og råeste norsk natur kan vise frem. Togturen med Flåmsbanen tar 50 min. Ankomst Flåm kl 15.30. Middag og overnatting på historiske Hotell Fretheim i Flåm.

 

Tirsdag 25. mai

FLÅM – GUDVANGEN – VOSS – ULLENSVANG                                              frokost – lunsj - middag

Vi sjekker ut fra hotellet og starter dagen på cruise med Vision of the Fjords. Fra Flåm går cruiset gjennom idylliske Aurlandsfjorden. Så fortsetter turen videre gjennom den smale og vakre Nærøyfjorden før ankomst Gudvangen, helt innerst i Nærøyfjorden. Cruiset tar cirka to timer. I Gudvangen møtes vi av buss som tar oss den korte turen opp til Stalheim. Her starter vi med lunsj på hotellet mens vi nyter den storslåtte naturen og den fantastiske utsikten. Deretter blir det omvisning i museet. Vi får høre om historien til postgården Stalheim på den Bergenske Kongevei, om celebre gjester som har vært her, om forfatteren Per Sivle, og om livet på de bratte vestlandsgardene. De som ønsker kan gå ned igjen bratte Stalheimskleiva på 1,5 km, nyte utsikten og lyden av de to utrolige fossefallene. Så går ferden videre via Voss til Ullensvang i vakre Hardanger. Middag og overnatting på flotte Hotel Ullensvang

 

Onsdag 26. mai

ULLENSVANG - HARDANGERFJORDEN - GEILO                                           frokost – lunsj - middag

Fruktbygda Lofthus kan by på noe av det mest nasjonalromantiske som Norge har. Her preges dalsidene av epletrær, moreller, plommer og andre frukttrær. Vi går ombord i Visions of the Fjords og tar båten over til Aga på andre siden av Hardangerfjorden. Vi besøker Aga sider som driver stort med eplemost, cider og brennevinproduksjon. Turen går så til Eidfjord og videre til Norsk Natursenter i Øvre Eidfjord. Dette er et opplevelsessenter for norsk natur, klima og miljø. Senteret har en spektakulær panoramafilm regissert av Ivo Caprino og tre etasjer bygd som ei tidsreise fra 2,9 milliarder år siden og fram til i dag. Lunsj på senteret. Ferden går videre langs Nasjonal turistvei opp trange og ville Måbødalen. På toppen ligger Hardangervidda foran oss og ikke minst imponerende Vøringsfossen. Fossen er Norges mest kjente foss med et totalt fall på 182 m. Her stopper vi for å forevige de voldsomme naturkreftene. Så fortsetter turen over Hardangervidda, Nord-Europas største høyfjellsplatå. Sen ettermiddag ankommer vi Geilo. Effektiv kjøretid fra Måbødalen til Geilo er 1 1/2 time. Avskjedsmiddag og overnatting på Dr Holms Hotell Geilo. 

 

Torsdag 27. mai

GEILO – OSLO                                                                                              frokost

Kl 10.45      Avgang med Bergensbanen. Ankomst Oslo S kl 15.45

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
24/5Fjordnorge og HardangerMer enn 89 000,-Bestill

Hotell

Fjordnorge og Hardanger
Fjordnorge og Hardanger
Vi bor på kjente historiske hotell: Dag 1 Fretheim Hotel Flåm Dag 2 Hotell Ullensvang Lofthus Dag 3 Dr Holms Geilo...
Reisekalender
16/4Vinterweekend på SpidsbergseterFra og med 5 205,-
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
N-2022 Gjerdrum