Skip to main content

Hardanger

Med Bergensbanen fra Oslo tas vi med tog til Myrdal. Vi overnatter i Flåm, drar på cruise på Nærøyfjorden og opplever spektakulære Stalheimskleiva. Derfra går turen til Voss før ferden går til vakre Hardanger. Vi besøker fruktgarder i Ulvik, Norsk Natursenter i Eidfjord og dramatiske Vøringsfossen. Fra Geilo tar vi tog tilbake til Oslo.

 

PROGRAMMET FOR TUREN

Søndag 12. juli

OSLO – MYRDAL – FLÅM                                                                                  middag

Kl 08.25      Avgang med Bergensbanen fra Oslo S

Gjennom et unikt og varierende fjellterreng tas vi med Bergensbanen vestover til Myrdal. Ved ankomst Myrdal stasjon, bytter vi tog til den legendariske Flåmsbana som tilbyr en spektakulær utsikt på sin ferd fra Myrdal på 867 moh til Flåm ved havnivå. De bratte fjellsidene er noe av det villeste og råeste norsk natur kan vise frem. Togturen med Flåmsbanen tar 50 min. Ankomst Flåm kl 15.30. Middag og overnatting på historiske Hotell Fretheim i Flåm.

 

Mandag 13. juli

FLÅM – GUDVANGEN – VOSS – ULVIK                                     frokost – lunsj - middag

Vi sjekker ut fra hotellet og starter dagen på cruise med Vision of the Fjords. Fra Flåm går cruiset gjennom idylliske Aurlandsfjorden. Så fortsetter turen videre gjennom den smale og vakre Nærøyfjorden før ankomst Gudvangen, helt innerst i Nærøyfjorden. Cruiset tar cirka to timer. I Gudvangen møtes vi av buss som tar oss den korte turen opp til Stalheim. Her starter vi med lunsj på hotellet mens vi nyter den storslåtte naturen og den fantastiske utsikten. Deretter blir det omvisning i museet. Vi får høre om historien til postgården Stalheim på den Bergenske Kongevei, om celebre gjester som har vært her, om forfatteren Per Sivle, og om livet på de bratte vestlandsgardene. De som ønsker kan gå ned igjen bratte Stalheimskleiva på 1,5 km, nyte utsikten og lyden av de to utrolige fossefallene. Så går ferden videre ned til Voss. Her bruker vi tiden på egenhånd på Vossevangen før vi kjører videre inn i vakre Hardanger og til Ulvik. Middag og overnatting på Brakanes Hotell til Ulvik, innerst i Hardangerfjorden.

 

Tirsdag 14. juli

ULVIK – ØVRE EIDFJORD - GEILO                                           frokost – lunsj - middag

Fruktbygda Ulvik kan by på noe av det mest nasjonalromantiske som Norge har. Her preges dalsidene av epletrær, moreller, plommer og andre frukttrær. Vi besøker Hardanger Saft og Ciderfabrikk som driver stort med eplemost, cider og brennevinproduksjon. Deretter besøker vi barndomshjemmet til dikteren Olav H Hauge, en typisk vestlandsgard i bratt terreng som driver aktivt gardsbruk med bringebær og sauehold. Så forlater vi Ulvik og krysser Hardangerfjorden over Hardangerbrua, Norges lengste hengebru. Turen går så til Eidfjord og videre til Norsk Natursenter i Øvre Eidfjord. Dette er et opplevelsessenter for norsk natur, klima og miljø. Senteret har en spektakulær panoramafilm regissert av Ivo Caprino og tre etasjer bygd som ei tidsreise fra 2,9 milliarder år siden og fram til i dag. Lunsj på senteret. Ferden går videre langs Nasjonal turistvei opp trange og ville Måbødalen. På toppen ligger Hardangervidda foran oss og ikke minst imponerende Vøringsfossen. Fossen er Norges mest kjente foss med et totalt fall på 182 m. Her stopper vi for å forevige de voldsomme naturkreftene. Så fortsetter turen over Hardangervidda, Nord-Europas største høyfjellsplatå. Sen ettermiddag ankommer vi Geilo. Effektiv kjøretid fra Måbødalen til Geilo er 1 1/2 time. Avskjedsmiddag og overnatting på Dr Holms Hotell Geilo. 

 

Onsdag 15. juli

GEILO – OSLO                                                                                              frokost

Kl 10.45      Avgang med Bergensbanen. Ankomst Oslo S kl 15.45

Hotell

Fjordnorge og Hardanger
Fjordnorge og Hardanger
Vi bor på kjente historiske hotell: Dag 1 Fretheim Hotel Flåm Dag 2 Brakanes Hotell i Ulvik Dag 3 Dr Holms Geilo...
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
N-2022 Gjerdrum