Skip to main content

FjordNorge og Hardanger

Med Bergensbanen fra Oslo tas vi med tog til Myrdal. Vi overnatter i Flåm, drar på cruise på Nærøyfjorden og opplever historiske Stalheim hotell. Derfra går turen til vakre Hardanger. I Loftshus bor vi på fantastiske Ullensvang hotell. Vi besøker de flotte fruktgardene i Hardanger, prøvesmaker cider og får høre om historien og produksjonsprosessen til disse nye norske edle dråpene. På vei østover igjen krysser vi Hardangervidda og tilbringer siste natt på Geilo før vi tar toget tilbake til Oslo.

 

PROGRAMMET FOR TUREN

Dag 1

OSLO – MYRDAL – FLÅM                                                                                  middag

Kl 08.25      Avgang med Bergensbanen fra Oslo S

Gjennom et unikt og varierende fjellterreng tas vi med Bergensbanen vestover til Myrdal. Ved ankomst Myrdal stasjon, bytter vi tog til den legendariske Flåmsbana som tilbyr en spektakulær utsikt på sin ferd fra Myrdal på 867 moh til Flåm ved havnivå. De bratte fjellsidene er noe av det villeste og råeste norsk natur kan vise frem. Togturen med Flåmsbanen tar 50 min. Ankomst Flåm kl 15.30. Middag og overnatting på historiske Hotell Fretheim i Flåm.

 

Dag 2

FLÅM – GUDVANGEN – VOSS – ULLENSVANG                                              frokost – lunsj - middag

Vi sjekker ut fra hotellet og starter dagen på cruise med Vision of the Fjords. Fra Flåm går cruiset gjennom idylliske Aurlandsfjorden. Så fortsetter turen videre gjennom den smale og vakre Nærøyfjorden før ankomst Gudvangen, helt innerst i Nærøyfjorden. Cruiset tar cirka to timer. I Gudvangen møtes vi av buss som tar oss den korte turen opp til Stalheim. Her starter vi med lunsj på hotellet mens vi nyter den storslåtte naturen og den fantastiske utsikten. Deretter blir det omvisning i museet. Vi får høre om historien til postgården Stalheim på den Bergenske Kongevei, om celebre gjester som har vært her, om forfatteren Per Sivle, og om livet på de bratte vestlandsgardene. De som ønsker kan gå ned igjen bratte Stalheimskleiva på 1,5 km, nyte utsikten og lyden av de to utrolige fossefallene. Så går ferden videre via Voss til Ullensvang i vakre Hardanger. Middag og overnatting på flotte Hotel Ullensvang

 

Dag 3

ULLENSVANG - HARDANGERFJORDEN - GEILO                                           frokost – lunsj - middag

Fruktbygda Lofthus kan by på noe av det mest nasjonalromantiske som Norge har. Her preges dalsidene av epletrær, moreller, plommer og andre frukttrær. Dagen starter med hagevandring hos en av de storøste epleprodusentene i Ullensvang. Deretter blir det omvisning og prøvesmaking av de edle dråpene. Så forlater vi Ullensvang og forsetter ferden langs Hardangerfjorden nordøstover til Eidfjord. I Øvre Eidfjord besøker vi Norsk Natrusenter som er et opplevelsessenter for norsk natur, klima og miljø. På senteret får vi også se en spektakulær panoramafilm regissert av Ivo Caprino Se www.norsknatursenter.no Ferden går så videre langs Nasjonal turistvei opp trange og ville Måbødalen. På toppen ligger imponerende Vøringsfossen. Så fortsetter turen over Hardangervidda, Nord-Europas største høyfjellsplatå. Tidlig kveld ankommer vi Geilo. Effektiv kjøretid fra Vøringsfossen til Geilo er i underkant av to timer. Avskjedsmiddag og overnatting på Dr Holms på Geilo. 

 

Dag 4

GEILO – OSLO                                                                                              frokost

Kl 10.45      Avgang med Bergensbanen. Ankomst Oslo S kl 14.45

Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
c/o Business Jessheim, Storgata 6
N-2050 Jessheim