Med ExxonMobil til Madrid

Med beliggenhet 667 moh er Madrid den høyest beliggende hovedstaden i Europa. Med 3,3 mill innbyggere kan Madrid by på alt fra flott arkitektur, noen av verdens flotteste kunstsamlinger, museer, parker, spennende mat og gode shoppingmuligheter. I tillegg til å bli godt kjent i byen inkluderer denne 5 dagers byen utflukt til middelalderbyene Toledo og Segovia.

Turen går fra 12 - 16. september

Programmet for turen

Mandag 12. september

Kl 12.00                  Avreise fra Stavanger med Norwegian via Oslo til Madrid. Ankomst Madrid kl 19.00

Når dere ankommer Madrid treffer dere guide og reiseleder Nils E Aase. Han vil være med dere under hele oppholdet. Nils er fra Stavanger men bor store deler av året i Spania. 

Buss fra flyplassen til hotellet, Hotel Innside Madrid Gran via, et 4 stjerners hotell beliggende midt i Madrid, på Gran via med gangavstand til tapas-barer, restauranter og butikker. Velkomstmiddag.

Tirsdag 13. september

På formiddagen tar Nils dere med på sightseeing i sentrum av Madrid. Han vil fortelle mye om byens fascinerende historie og om spanjolenes hverdag. Ettermiddagen brukes på egenhånd til shopping, evt besøk i Reina Sofia. Museet som rom er de mest berømte bildene av Picasso.

Onsdag 14. september

DAGSUTFLUKT TIL TOLEDO

 San Servandoslottet i Toledo

7 mil sør for Madrid ligger Toledo, en av de viktigste byene i europeisk middelalderhistorie. Toledo var Spanias hovedstad helt frem til 1560, oger oppført på UNESCOs verdensarvliste. Byen er kjent for festningsmurene som stammer helt fra romertiden da goterne slo seg ned her. Toledo er også kjent som «de tre kulturers by», takket være mange århundrers sameksistens mellom kristne, arabere og jøder. Innenfor bymurene har Toledo bevart en rik kunst- og kulturarv i form av kirker, palasser, festninger, moskeer og synagoger. Dette enorme mangfoldet av stilarter gjør gamlebyen til et sant friluftsmuseum.

Torsdag 15. september

Dagsutflukt til Segovia

I dag drar dere på utflukt 1 1/2 time nordover for Madrid til Segovia, provinshovedstad i regionen Castille y Leon.  Også en by på UNESCOs verdensarvliste. Byen har nærmere 60000 innbyggere. Navnet Segovia stammer angivelig fra keltisk, med betydningen «festning». Byen har en veldig berømt og vakker romersk akvedukt, en borg kalt Alcàzar og forskjellige andre kirker bygd i romersk stil. Byen er nærmest omringet av murer bygd i det åttende århundret, sannsynlig på romersk fundament. En svært vakker by. Overalt hvor du ser har du noe fint å hvile øynene på. Retur til Madrid på ettermiddagen. 

Akvedukten i Segovia

Fredag 16. september

Kl 12.50  Avreise med KLM via Amsterdam til Stavanger. Ankomst kl 17.45.