Skip to main content

Med ExxonMobil til Madrid og Baskerland

Denne turen kombinerer to av Spanias mest spennende regioner; Madrid og Baskerland. Vi starter i majestetiske Madrid, den høyest beliggende hovedstaden i Europa. Madrid kan by på alt fra flott arkitektur, noen av verdens flotteste kunstsamlinger, museer, parker, spennende mat og gode shoppingmuligheter. Deretter går tuen nordover til Baskerland til havnebyen Bilbao ved Biskayabukta. Herfra drar dere på utflukter i Baskerland. 

Programmet for turen

Mandag 12. september

Kl 12.00                  Avreise fra Stavanger med Norwegian via Oslo til Madrid. Ankomst Madrid kl 19.00

Når dere ankommer Madrid treffer dere guide og reiseleder Nils E Aase. Han vil være med dere under hele oppholdet. Nils er fra Stavanger men bor store deler av året i Spania. 

Buss fra flyplassen til hotellet, Hotel Innside Madrid Gran via, et 4 stjerners hotell beliggende midt i Madrid, på Gran via med gangavstand til tapas-barer, restauranter og butikker. Velkomstmiddag.

Tirsdag 13. september

På formiddagen tar Nils dere med på sightseeing i sentrum av Madrid. Han vil fortelle mye om byens fascinerende historie og om spanjolenes hverdag. Ettermiddagen brukes på egenhånd til shopping, evt besøk i Reina Sofia. Museet som rom er de mest berømte bildene av Picasso.

Onsdag 14. september

DAGSUTFLUKT TIL TOLEDO

 San Servandoslottet i Toledo

7 mil sør for Madrid ligger Toledo, en av de viktigste byene i europeisk middelalderhistorie. Toledo var Spanias hovedstad helt frem til 1560, oger oppført på UNESCOs verdensarvliste. Byen er kjent for festningsmurene som stammer helt fra romertiden da goterne slo seg ned her. Toledo er også kjent som «de tre kulturers by», takket være mange århundrers sameksistens mellom kristne, arabere og jøder. Innenfor bymurene har Toledo bevart en rik kunst- og kulturarv i form av kirker, palasser, festninger, moskeer og synagoger. Dette enorme mangfoldet av stilarter gjør gamlebyen til et sant friluftsmuseum.

Torsdag 15. september

MADRID – BILBAO Frokost og utsjekking

Fra Madrid går ferden nordover mot Biscaya bukta. Dere klatrer opp på Measen, det spanske høyplatået som kan være utsatt for snø om vinteren, og svært høy temperatur om sommeren. Dere stopper i byen Borgos, som var hovedstad i regionen Vsteilla i 500 år. Denne flotte byen oser av historie. Mange kjenner kanskje til El Cid, Spanias nasjonalhelt og den store Hollywood-filmen med samme navn. El Cid ligger begravd i byens flotte katedral som sies å være en av Spanias største gotiske katedraler. Vi spiser lunsj her før vi fortsetter i retning av Bilbao. Ankomst Bilbao mot kvelden. Innsjekking på Hotel Ercilla.

Fredag 16. september

BILBAO 

I dag utforsker dere Bilbao, Baskerlands største by. Dere starter med en spasertur i den sjarmerende gamle bydelen Casco Viejo med sine kronglete gater og smug. Turen går så videre med buss for å se på mange av de kjente severdighetene. Byen er et eldorado for dristige kjente arkitekter, med smale fotgjengerbroer over elven, frekke, grønne trikker som ligner romskip, og med en ny undergrunnsbane i glass, stål og betong. Dere passerer også det ultramoderne kongressenteret som har klart å symbolisere byens tilknytning til havet med formen av et enormt skip. Underveis besøker dere selve smykket i Bilbao, nemlig Museo Guggenheim. Eventyrlig og gigantisk, som et sølvskimrende besøk fra verdensrommet, ligger denne bygningen ved elven som renner gjennom Bilbao. Den ble innviet i 1997 og har blitt en formidabel suksess. Guggenheims samling representerer et spennende bredt utvalg av moderne kunst og samtidskunst.

Lørdag 17. september

SAN SEBASTIAN – Saint Jean de Luz

I dag går turen nordover til den vakre kystbyen San Sebastian. Byen har en historie som går tusen år tilbake i tid, men den ble stadig angrepet og til dels ødelagt av kriger. Hjertet i gamlebyen er den vakre Plaza de la Constitucion med bueganger og blå og oransje skodder, samt kirken Santa Maria del Coro med sine rikt utsmykkede barokkportaler. San Sebastian er preget av fiske og pittoreske havnekvarter, men der fiskebodene lå før finnes i dag eksklusive fisk- og skalldyrsrestauranter. På de store lokale fiskemarkedene vitner høye stabler med delikatesser om fiskens nøkkelrolle i byens liv. Byen er også kjent for sitt svært gode klima, og er et yndet feriemål. 

Søndag 18. september

TILLEGGSARRANGEMENT

UTFLUKT TIL LA RIOJA. Pris kr 1050,- pr person

La Rioja er Spanias mest kjente vinregion og ligger 2 timer å kjøre sørøst for Bilbao. I La Rioja besøker der den kjente bodegaen Baigorri. Her lærer dere mer om vinproduksjon, nyter det vakre landskapet og prøvesmaker Rioja vin. På vei tilbake til Bilbao stopper dere i den vakre landsbyen La Guardia, en av Spanias vakreste middelalderbyer.

  

Mandag 19. september

Dagen brukes på egenhånd i Bilbao. Om ønskelig viser Nils, som er veldig godt kjent i byen, dere gjerne rundt.

Tirsdag 20. september

BILBAO - STAVANGER

Utsjekking og hjemreise. Buss fra hotellet til flyplassen i Bilbao.

Kl 13.15        Avreise fra Bilbao med Norwegian via Oslo til Stavanger. Ankomst kl 16.40.

 

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
12/9Exxon Mobil Veteranklubb til Madrid og BaskerlandMer enn 817 350,-Bestill

Hotell

Exxon Mobil Veteranklubb til Madrid og Baskerland
12. - 15. september i Madrid Hotel Innside Madrid Gran Via , et 4 stjerners hotell beliggende midt i Madrid, på Gran Via og med gangavstand til tapasbarer, restauranter og butikker. 15. - 20. septemb...
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
N-2022 Gjerdrum