Skip to main content

Blomstertur til Holland

Fra midten av mars og til mai er landskapet i Holland et fantastisk skue. Åkrene er dekt av tulipaner, perleblomst, svibler og liljer. I tillegg til hovedstaden Amsterdam får vi på denne turen oppleve blomsterparken Keukenhof, fiskerlandbyen Voolendam, en tulipanprodusent med mer enn 1 millioner blomsterløk og vi ser på tradisjonell  treskoproduksjon. Vi bor i blomsterbyen Haarlem, en kort kjøretur fra hovedstaden.

Vi tar forbehold om endringer i programmet

Turen går 11. - 14. april 2024

Program for turen

Program for turen

Torsdag 11.April

Kl 08.05       Avreise med SAS fra Oslo direkte til Amsterdam. Ankomst kl 10.00.      

Mulig å fly direkte tur/retur Amsterdam fra Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund, Trondheim og Sandefjord. 

På flyplassen i Amsterdam møtes vi av en norsktalende guide som vil være med på hele turen. Buss fra flyplassen og til sentrum av Amsterdam. Lunsjcruise på kanalene i Amsterdam. Turen varer i 1½ t, og mens vi beskuer severdighetene i Amsterdam fra båtsiden, nyter vi en 2 retters lunsj.

Transport til Haarlem, kun 30 min å kjøre fra Amsterdam. Her skal vi bo under hele oppholdet.

Haarlem er en mellomstor by med 150 000 innbyggere beliggende ut mot kysten, vest for Amsterdam. Byen hadde sin storhetstid på 1600-tallet og var da et handelssentrum for tulipaner. I dag ansees byen som en av Nederlands beste shoppingbyer, i tillegg til et yrende kultur- og uteliv.

Innsjekking på Carlton Square Hotel,  Et 4 stjerners hotell med fantastisk beliggenhet midt i denne vakre middelalderbyen Haarlem. Det er kort avstand til alle severdigheter. Hotellet har en hyggelig bar og gratis wifi i alle rom. 

Velkomstmiddag på en restaurant i nærheten av hotellet.

Fredag 12.april

Dagen starter med et besøk hos en av Nederlands største tulipanprodusenter hvor veksthusene prydes av mer enn 1 million tulipaner i ulike vekstfaser, typer og farger. Mer enn 8 millioner tulipaner leveres hvert år herfra. Etter besøket går turen tilbake til ostebyen Alkmaar hvor vi besøker det velkjente ostemarkedet. Hver fredag fra april til september avholdes her dette tradisjonelle ostemarkedet hvor menn i hvite drakter og stråhatter bærer de store ostene på bårer frem til vektskålene. 

Lørdag 13. april

Dagen tilbringes på egenhånd, evt:

TILLEGGSARRANGEMENT

Besøk til verdens første flytende gårdsbruk, FLOATING FARM i Rotterdam.

Her får vi et innblikk i fremtidens jordbruk, som ut i fra et bærekraftperspektiv er plassert så nær konsumentene som mulig. Det blir guidet omvisning på gården med smaksprøver av meieriprodukter. Turen inkluderer også et besøk i Sjømannskirken i Rotterdam og lunsj på en av byens velkjente cafèrestaurant. Retur til Haarlem ca kl 14.00. 

Avskjedsmiddag på en restaurant i Haarlem. Ikke inkludert i programmet

Søndag 14. april

Frokost og utsjekking

Besøk i blomsterparken Keukenhof.

Keukenhof er verdens største blomsterhage. Nærmere 7 millioner tulipaner blir hvert år plantet i denne parken som dekker et areal på 32 mål! Her kan man se tulipaner i alle slags farger og arter og dere vil få en lang og avslappende formiddag i en fredelig atmosfære. Vi starter med en orientering hvor guiden forteller og parkens utforming og hva som finnes her. Så brukes tiden på egen hånd i parken. På ettermiddagen går turen til flyplassen for hjemreise. 

Kl 18:05      Avreise med Norwegian direkte til Oslo. Ankomst Oslo kl 19:50. Evt tilslutning til andre byer

Hotell

Carlton Square Hotel
Carlton Square Hotel
Et 4-stjerners hotell beliggende sentralt i Harlem. Hotellet har egen bar og internett tilgjengelig. Egne sykler lånes ut til hotellets gjester på forespørsel.
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
c/o Business Jessheim, Storgata 6
N-2050 Jessheim