Skip to main content

Blomstertur til Holland

Fra midten av mars og til mai er landskapet i Holland et fantastisk skue. Åkrene er dekt av tulipaner, perleblomst, svibler og liljer. I tillegg til hovedstaden Amsterdam får vi på denne turen oppleve blomsterparken Keukenhof, fiskerlandbyen Voolendam, en tulipanprodusent med mer enn 1 millioner blomsterløk og vi ser på tradisjonell  treskoproduksjon. Vi bor i blomsterbyen Haarlem, en kort kjøretur fra hovedstaden.

 

Turen går 30. mars - 2. april 2023

PROGRAMMET FOR TUREN

PROGRAMMET FOR TUREN

Torsdag 30.mars

Kl 08.20.       Avreise med SAS fra Oslo direkte til Amsterdam. Ankomst kl 10.00.      

På flyplassen i Amsterdam møtes vi av den norske guiden Knut Lyngstad som vil være med på hele turen.. Buss fra flyplassen og til sentrum av Amsterdam.

Lunsj cruise på kanalene i Amsterdam. Turen varer i 1½t og mens vi beskuer severdighetene i Amsterdam fra båtsiden, nyter vi en 2 retters lunsj.

Transport til Haarlem, kun 30 min å kjøre fra Amsterdam. Haarlem er en mellomstor by med 150 000 innbyggere beliggende ut mot kysten, vest for Amsterdam. Byen hadde sin storhetstid på 1600-tallet og var da et handelssentrum for tulipaner. I dag ansees byen som en av Nederlands beste shoppingbyer, i tillegg til et yrende kultur- og uteliv.

Innsjekking på Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Se www.amrathhotelhaarlem.nl Et 4 stjerners hotell med fantastisk beliggenhet midt i denne vakre middelalderbyen Haarlem. Det er kort avstand til alle severdigheter. Hotellet har en hyggelig bar og gratis wifi i alle rom. 

Velkomstmiddag på en restaurant i nærheten av hotellet.

Fredag 31.mars

Dagen starter i nordover for Haarlem i ostebyen Alkmaar hvor vi besøker det velkjente ostemarkedet. Hver fredag fra april til september avholdes her dette tradisjonelle ostemarkedet hvor menn i hvite drakter og stråhatter bærer de store ostene på bårer frem til vektskålene. Deretter besøker vi en av Nederlands største tulipanprodusenter hvor veksthusene prydes av mer enn 1 million tulipaner i ulike vekstfaser, typer og farger. Mer enn 8 millioner tulipaner leveres hvert år herfra. Her spiser vi også lunsj. Så fortsetter ferden til Volendam, en typisk fiskerlandsby beliggende ved kysten, nord for Amsterdam. Volendam er også kjent for å være det stedet hvor folk til daglig fremdeles bærer de hollandske folkedraktene.

Lørdag 01. april

Vi besøker verdens første flytende gårdsbruk, FLOATING FARM i Rotterdam. Her får vi et innblikk i fremtidens jordbruk, som ut i fra et bærekraftperspektiv er plassert så nær konsumentene som mulig. Det blir guidet omvisning på farmmen med smaksprøver på meieriprodukter

Sjømannskirken ligger også i Rotterdam og vi gjør et raskt besøk for en vaffel etter lunsjen på en av byens vel kjente cafèrestaurant. 

Etter dagsutflukten er det god tid til å utforske Harlem. En totur til Amsterdam sentrum er også en mulig og den varer bare i 15 minutter

Avskjedsmiddag på en restaurant i Haarlem. Ikke inkludert i programmet

Søndag 02. april

Besøk i blomsterparken Keukenhof.

Keukenhof er verdens største blomsterhage. Nærmere 7 millioner tulipaner blir hvert år plantet i denne parken som dekker et areal på 32 mål! Her kan man se tulipaner i alle slags farger og arter og dere vil få en lang og avslappende formiddag i en fredelig atmosfære. Vi starter med en orientering hvor guiden forteller og parkens utforming og hva som finnes her. Deretter brukes tiden på egen hånd i parken. Retur til Haarlem ca kl 13.00 Resten av dagen til fri disposisjon. Også mulig å ta toget, kun 15 min, inn til Amsterdam.

Kl 18:05      Avreise med Norwegian direkte til Oslo. Ankomst Oslo kl 19:50

Tilslutning til andre byer

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
30/3Oslo GardermoenAmrath Grand Hotel Franz Hals213 900,-Bestill
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
c/o Business Jessheim, Storgata 6
N-2050 Jessheim