Skip to main content

Blomstertur til Holland

Fra midten av mars og til mai er landskapet i Holland et fantastisk skue. Åkrene er dekt av tulipaner, perleblomst, svibler og liljer. I tillegg til hovedstaden Amsterdam får vi på denne turen oppleve blomsterparken Keukenhof, fiskerlandbyen Voolendam, en tulipanprodusent med mer enn 1 millioner blomsterløk og vi ser på tradisjonell  treskoproduksjon. Vi bor i blomsterbyen Haarlem, en kort kjøretur fra hovedstaden.

 

Turen går 16. - 19. april 2020

PROGRAMMET FOR TUREN

Torsdag 16. april

Kl 08.20.       Avreise med SAS fra Oslo direkte til Amsterdam. Ankomst kl 10.05.      

På flyplassen i Amsterdam møtes vi av den svenske guiden som vil være med på hele turen. Buss fra flyplassen og til sentrum av Amsterdam.

Lunsj cruise på kanalene i Amsterdam. Turen varer i 1½t og mens vi beskuer severdighetene i Amsterdam fra båtsiden, nyter vi en 2 retters lunsj.

Transport til Haarlem, kun 30 min å kjøre fra Amsterdam. Haarlem er en mellomstor by med 150 000 innbyggere beliggende ut mot kysten, vest for Amsterdam. Byen hadde sin storhetstid i middelalderen og var da et handelssentrum for tulipaner. I dag ansees byen som en av Nederlands beste shoppingbyer, i tillegg til et yrende kultur- og uteliv.

Innsjekking på Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Se www.amrathhotelhaarlem.nl Et 4 stjerners hotell med fantastisk beliggenhet midt i denne vakre middelalderbyen Haarlem. Det er kort avstand til alle severdigheter. Hotellet har en hyggelig bar og gratis wifi i alle rom. 

Velkomstmiddag på en restaurant i nærheten av hotellet.

Fredag 17. april

Dagen starter i nordover for Haarlem i ostebyen Alkmaar hvor vi besøker det velkjente ostemarkedet. Hver fredag fra april til september avholdes her dette tradisjonelle ostemarkedet hvor menn i hvite drakter og stråhatter bærer de store ostene på bårer frem til vektskålene. Deretter besøker vi en av Nederlands største tulipanprodusenter hvor veksthusene prydes av mer enn 1 million tulipaner i ulike vekstfaser, typer og farger. Mer enn 8 millioner tulipaner leveres hvert år herfra. Her spiser vi også lunsj. Så fortsetter ferden til Volendam, en typisk fiskerlandsby beliggende ved kysten, nord for Amsterdam. Volendam er også kjent for å være det stedet hvor folk til daglig fremdeles bærer de hollandske folkedraktene.

Lørdag 18. april

Besøk i blomsterparken Keukenhof.

Keukenhof er verdens største blomsterhage. Nærmere 7 millioner tulipaner blir hvert år plantet i denne parken som dekker et areal på 32 mål! Her kan man se tulipaner i alle slags farger og arter og dere vil få en lang og avslappende formiddag i en fredelig atmosfære. Vi starter med en orientering hvor guiden forteller og parkens utforming og hva som finnes her. Deretter brukes tiden på egen hånd i parken. Retur til Haarlem ca kl 13.00 Resten av dagen til fri disposisjon. Også mulig å ta toget, kun 15 min, inn til Amsterdam.

Avskjedsmiddag på en restaurant i Haarlem. Ikke inkludert i programmet

 

Søndag 19. april

På vei til flyplassen stopper vi på gården Clara Maria som ved siden av tradisjonell gårdsdrift med egen osteproduksjon, også driver med treskoproduksjon. Vi bivåner hvordan disse treskoene blir produsert.

Kl 12.40      Avreise med SAS direkte til Oslo. Ankomst Oslo kl 14.30

Tilslutning til andre byer

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
16/4OsloAmrath Grand Hotel Frans HalsMer enn 811 800,-Bestill

Hotell

Amrath Grand Hotel Frans Hals
Amrath Grand Hotel Frans Hals
Vi bor på Amrath Grand Hotel Frans Hals , et 4 stjerners hotell med fantastisk beliggenhet midt i denne vakre middelalderbyen Haarlem. Det er kort avstand til alle sverdigheter. Hotellet har en hyggel...
Reisekalender
10/3Bli med til KrakowFra og med 11 100,-
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
N-2022 Gjerdrum