Skip to main content

VERDT Å VITE PÅ TUREN

Reiseforsikring

Vi anbefaler alle våre reisende å ha tegnet en helårs reiseforsikring ved bestilling av turen. En helårs reiseforsikring bør dekke alle utgifter i forbindelse med avbestillingsforsikring, skader, ulykker, sykdom, hjemtransport og dødsfall.

 

Gyldig pass

Alle som reiser til land utenfor Schengen må ha et pass som er gyldig i minst seks måneder etter hjemkomst. Gyldig pass er også påkrevd innen EU da passet er det eneste dokumentet som beviser statsborgerskap. For EU/EØS medlemmer som reiser innen Schengen skal passet være gyldig under hele reisen. For land utenfor Schengen skal passet ofte være gyldig i minst seks måneder etter hjemkomst. Kontroller gyldighetstiden på passet ditt i god tid før avreise.

Vi anbefaler våre reisende å ta kopi av passet og ha dette på mobilen ogsom papirkopi i veska. Originalpasset bør under oppholdet oppbevares i safen på hotellet.

 

Europeisk helsetrygdekort

Ha alltid med deg europeisk helsetrygdekort! Dersom uhellet skulle være ute har du som borger i EØS-land rett til behandling av det lokale helsevesenet dersom du har med deg Europeisk Helsetrygdekort. Bestilles på www.helsenorge.no

 

Registrering av reiseinformasjon hos Utenriksdepartementet

Reiseregistrering.no er et tilbud til reisende om å registrere kontaktopplysninger hos Utenriksdepartementet. Dersom det skjer en alvorlig hendelse, har Utenriksdepartementet mulighet til å sende deg informasjon på SMS eller e-post. Registrer deg på www.reiseregistrering.no

 

Refusjon av mva

Nordmenn har krav på å få refundert utenlandsk merverdiavgift. Be om taxfree shopping i butikkene når du hander. Det kreves imidlertid ofte et miniumumsbeløp før refusjon gis. Mva fås tilbake på flyplassen. Ta med kvitteringer samt de fysiske varene.

Reisekalender
10/3Bli med til KrakowFra og med 11 100,-
10/3Bli med til KrakowFra og med 11 850,-
10/3Opplev Vestkysten USAFra og med 32 900,-
17/3Bli med Norske Trevarer til Fensterbau 2020Fra og med 13 140,-
17/3Hotellrom i Nürnberg under FensterbauFra og med 7 200,-
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
N-2022 Gjerdrum