Skip to main content

Bli med til sjarmerende Portugal

Portugal var lenge sett på som bakgården til Europa, og portugiserne var selv mer opptatt av å utforske hva havet hadde å tilby enn hva Europa bød på. Dette er sannsynligvis en av grunnene til at dette landet har bevart sin naturlige sjarm med innflytelse fra oppdagerne som seilte ut i verden. Man vil også se hvordan den mauriske perioden etterlot seg tydelig spor i dette landet.

Vi skal bo i den pittoreske landsbyen Cascais, deretter utforske og bli bedre kjent med kanskje Europas flotteste hovedstad Lisboa, fjellandsbyen Sintra som står på UNESCO's verdensarvliste og mye mer.

 

Turen går 20.april - 25.april 2024

PROGRAM FOR TUREN

Lørdag 20. april

Avreise fra Gardermoen med Norwegian kl 07:00 direkte til Lisboa. Ankomst kl 10:10

Guide og reiseleder Nils E Aase møter dere på flyplassen. Sammen tar dere buss til den lille koselige byen Cascais som ligger kun ½ time å kjøre fra Lisboa.

Innsjekking på Hotel Baia. Et flott 3-stjerners hotell beliggende rett ved stranden i Cascais. Moderne innredede rom med air condition. Hotellet har egen restaurant og bar med utsikt mot havet. samt innendørs badebasseng. 

 

Søndag 21. april

LISBOA

Vi tar buss fra Cascais til Lisboa, det tar ca.30 min. Lisboa er bygget på syv høyder ved munningen av elven Tejo. I dag får vi et inntrykk av byens mange flotte gater og bygg. Vi følger den vakre kysten, og stopper ved Belemtårnet som er byens stolte landemerke og Portugals vakreste festning. Vakttårnet fra 1521 er oppført i maurisk stil og er prydet med tauverk hogd i stein, og brystvern formet som skjold dekorert  med Kristusordenens kors. Deretter besøker vi Oppdagermonumentet som er viet de store erobrerne som dro ut herfra – Henrik Sjøfareren, Vasco da Gama og Magellan. Mosteiro dos Jerónimos i Belém ble påbegynt kort tid etter at Vasco da Gama kom tilbake fra sin første reise til India. En spennende verden finner vi også i maleriske Alfama som er Lisboas eldste bydel. Her snor de kronglete gatene seg oppover høyden under borgen São Jorge. Vi spiser lunsj i sentrum, og får litt tid på egenhånd før retur til hotellet.

På ettermiddagen er vi tilbake i Cascais hvor alle kan nyte et godt måltid blant alle de hyggelige restaurantene som byen tilbyr.

 

Mandag 22. april

I dag kan du utforske Cascais og Estoril. Cascais er både en vakker fiskerlandsby og en kosmopolitisk badeby. I dens små gater ligger flere flotte butikker og restauranter, side om side med at fiskerne auksjonerer over dagens fangst. Vil du bare ta det med ro og ha en avslappende dag, kan sikkert strendene i nærheten eller hotellets svømmebasseng friste mange. Toget går stadig inn til Lisboa, så det er absolutt anledning til å avlegge hovedstaden et nytt besøk. Nabobyen Estoril er en eksklusiv ferieby som lenge har vært kjent som feriested for kongelige

 

Tirsdag 23. april 

SINTRA OG PENA - PALASSET

Sintra en en arkitektonisk perle som ligger i Sintrafjellene, ca 25 km nordvest for Lisboa Fjellandsbyen står på UNESCO’s verdensarvliste for sitt vakre kulturlandskap og inviterer til storslåtte opplevelser. Byen byr på fantastisk arkitektur, historiske bygninger, og flott natur. Det er ikke uten grunn H. C. Andersen beskrev Sintra  som “det vakreste stedet i Portugal”. Byen huser en rekke unike mauriske slott, fantastiske palasser og historiske monumenter.

Nasjonalpalasset er imidlertid langt fra det eneste palasset i Sintra og faktisk heller ikke det mest interessante. Fra sentrum av Sintra kan man se det Disneyaktige Palacio Nacional da Pena (Pena Nasjonalpalass) liggende oppe på en bakketopp. Slottet er bare litt over 150 år gammelt (ferdigstilt i 1854) og var et prosjekt startet av Kong Ferdinand II som ønsket å bygge en sommerresidens for den portugisiske kongefamilien. Ferdinand var opprinnelig tysker og han engasjerte derfor en tysk arkitekt for å tegne slottet i romantisk stil med innslag av mange andre stilarter.

På vei tilbake mot Cascais stopper vi på Cabo da Roca, Europas ytterste punkt mot vest hvor Atlanterhavets bølger slår høyt og kraftig mot klippene. En særegen vegetasjon dekker bakken rundt fyrtårnet.

 

Onsdag 24. april

TILLEGGSARRANGEMENT  - Utflukt til Obidos     

I dag kan de som ønsker det bli med på en tur til eventyrbyen Óbidos. Byen er en av Portugals perler og må sees hvis man er i Midt-Portugal. Òbidos ligger malerisk på en bakke som reiser seg fra et vakkert slettelandskap bestående av vinmarker, gammeldagse vindmøller og små landbruk. Òbidos er omkranset av en imponerende mur og består av snevre, gamle gater som slanger seg mellom tradisjonelle portugisiske hus med de karakteristiske hvite fasadene. Den imponerende bymuren er i utrolig flott stand i og med at den er blitt restaurert i løpet av tiden etter jordskjelvet i 1755.

Etter besøket i Óbidos besøker vi vingården Quinta Do Sanguinhal i landsbyen Bombarral. Vi smaker på vinene og spiser lunsj. Vinen som produseres her, blir eksportert til Norge. Retur til Cascais og middag på egenhånd om kvelden.

PRIS: kr. 980,- pr.pers.   Inkludert i pris er: Transport, lunsj, vinsmaking og guiding.

 

Torsdag 25. april

Avreise kl 12:50 med Tap direkte til Oslo. Ankomst kl 17:10.

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
20/4Oslo lufthavn GardermoenHotel Baia CascaisMer enn 816 300,-Bestill

Hotell

Hotel Baia Cascais
Hotel Baia Cascais
Et flott 3-stjerners hotell beliggende rett ved stranden i Cascais. Rommene har TV, gratis intrenett, air condition, hårføner m.m. Flott innendørs basseng, bar og egen restaurant med utsikt mot havet...
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
c/o Business Jessheim, Storgata 6
N-2050 Jessheim