Skip to main content

Bli med til sjarmerende Portugal

Med ryggen mot Europa og ansiktet mot havet, har Portugal mer enn andre sydeuropeiske land bevart sin ekte og naturlige sjarm og vennlige gjestfrihet. Her finner vi byer med minner fra en stormfull fortid med både maurere som invaderte landet og oppdagerne som seilte ut i verden. Vi skal bli bedre kjent med Portugals flotte hovedstad Lisboa, pittoreske landsbyer som Cascais og Sintra og mye mer.

Turen går 15. - 20. mai 2023

PROGRAMMET FOR TUREN

Mandag 15. mai

Avreise fra Gardermoen med TAP kl 12:50 direkte til Lisboa. Ankomst kl 15:55

Guide og reiseleder Nils E Aase møter dere på flyplassen. Sammen tar dere buss til den lille koselige byen Cascais som ligger kun ½ time å kjøre fra Lisboa.

Innsjekking på Hotel Baia. Et flott 3-stjerners hotell beliggende rett ved stranden i Cascais. Moderne innredede rom med air condition. Hotellet har egen restaurant og bar med utsikt mot havet. samt innendørs badebasseng. 

Vi tar en liten rundtur i Cascais etterfulgt av middag på en lokal restaurant. 

Tirsdag 16. mai

Lisboa

Vi tar buss fra Cascais til Lisboa, det tar ca.30 min. Lisboa er bygget på syv høyder ved munningen av elven Tejo. I dag får vi et inntrykk av byens mange flotte gater og bygg. Vi følger den vakre kysten, og stopper ved Belemtårnet som er byens stolte landemerke og Portugals vakreste festning. Vakttårnet fra 1521 er oppført i maurisk stil og er prydet med tauverk hogd i stein, og brystvern formet som skjold dekorert  med Kristusordenens kors. Deretter besøker vi Oppdagermonumentet som er viet de store erobrerne som dro ut herfra – Henrik Sjøfareren, Vasco da Gama og Magellan. Mosteiro dos Jerónimos i Belém ble påbegynt kort tid etter at Vasco da Gama kom tilbake fra sin første reise til India. En spennende verden finner vi også i maleriske Alfama som er Lisboas eldste bydel. Her snor de kronglete gatene seg oppover høyden under borgen São Jorge. Vi spiser lunsj i sentrum, og får litt tid på egenhånd før retur til hotellet.

På ettermiddagen er vi tilbake i Cascais hvor alle kan nyte et godt måltid blant alle de hyggelige restaurantene som byen tilbyr.

Onsdag 17. mai

I dag kan du utforske Cascais og Estoril. Cascais er både en vakker fiskerlandsby og en kosmopolitisk badeby. I dens små gater ligger flere flotte butikker og restauranter, side om side med at fiskerne auksjonerer over dagens fangst. Vil du bare ta det med ro og ha en avslappende dag, kan sikkert strendene i nærheten eller hotellets svømmebasseng friste mange.

Toget går stadig inn til Lisboa, så det er absolutt anledning til å avlegge hovedstaden et nytt besøk. 

Nabobyen Estoril er en eksklusiv ferieby som lenge har vært kjent som feriested for kongelige

Torsdag 18. mai  

Sintra og Cabo da Roca 

Vi begynner dagen med en spennende kjøretur mot Sintra, som i hundrevis av år var arabiske fyrsters og spanske kongers favorittlandsted. Omgitt av tett, grønn skog ligger den lille byen med sine slott og palasser på en bratt ås. På en av høydene rundt Sintra ser vi et eventyrslott med mange tårn og karnapper, Palácio da Pena. Vi forlater vår buss og går over i spesialbusser som tar oss opp til slottet. Etterpå drar vi til en koselig restaurant ute på landet og spiser en god lunsj. På vei tilbake mot Cascais stopper vi på Cabo da Roca, Europas ytterste punkt mot vest hvor Atlanterhavets bølger slår høyt og kraftig mot klippene. En særegen vegetasjon dekker bakken rundt fyrtårnet.

Fredag 19. mai       TILLEGGSARRANGEMENT  - Utflukt til Obidos     

I dag kan de som ønsker det bli med på en tur til eventyrbyen Óbidos. Byen ser ut som den har sovet sin Tornerosesøvn siden middelalderen, og ikke uten grunn hører  denne lille byen til en av de mest besøkte severdighetene i Portugal. Når man kommer inn bak de høye bymurene, føler man seg hensatt til en annen og meget sjarmerende verden. Denne gamle byen ble grunnlagt av maurerne og er i dag fredet av UNESCO. I 1282 fikk den åtteårige Isabel stedet i bryllupsgave av sin mann, kong Dinis. Og helt fram til   1833 gikk byen og dens innbyggere i arv til portugisiske dronninger! Vi starter spaserturen ved byporten og følger den smale hovedgaten inn til torget. Så blir det litt tid til å rusle rundt i byen på egenhånd før vi fortsetter turen til en vingård i landsbyen Bombarral. Her besøker vi vingården Quinta Do Sanguinhal. Vi smaker på vinene og spiser lunsj. Vinen som produseres her, blir eksportert til Norge.

Retur til Cascais og middag på egenhånd om kvelden.

PRIS: kr. 980,- pr.pers.   Inkludert i pris er: Transport, lunsj, vinsmaking og guiding.

Lørdag 20. mai

Avreise kl 10:55 med Norwegian direkte til Oslo. Ankomst kl 15:45.

Hotell

Hotel Baia Cascais
Hotel Baia Cascais
Et flott 3-stjerners hotell beliggende rett ved stranden i Cascais. Rommene har TV, gratis intrenett, air condition, hårføner m.m. Flott innendørs basseng, bar og egen restaurant med utsikt mot havet...
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
c/o Business Jessheim, Storgata 6
N-2050 Jessheim