Skip to main content

Solkystens hovedstad Malaga

Malaga - solkystens hovedstad byr på mer enn sol og varme. Omringet av fjell har Málaga mye historikk å fortelle med forskjellige herskere og kulturer opp igjennom årene, noe flere mektige historiske byggverk bærer preg av. Pablo Picasso, en av de største kunstnerne på 1900-tallet, er født i Málaga, hvor det også er et museum av kunstneren. Historiefortellinger og opplevelser står rett og slett i kø i denne vakre byen. Turen inneholder dagsutflukter til bland annet Córdoba, Granada og Gibraltar.

PROGRAMMET FOR TUREN

Mandag 12.februar

Avreise fra Oslo/Gardermoen med Norwegian kl.19:15 med ankomst Malaga 23:30.

Guide og reiseleder Nils E Aase møter dere på flyplassen. Sammen tar dere buss til Hotel Don Curro.

Tirsdag 13.februar

Dagen brukes i Malaga med lokal guide slik at vi blir kjent med byen. Deretter tid på egenhånd før velkomstmiddag på kvelden. 

Onsdag 14.februar

Hele dagen på egenhånd i Malaga. De som ønsker kan bli med Nils på en fin spasertur til Pedrogalejo, en tidligere fiskelandsby som ligger i det tidligere svært så populære og trendy området. På 1980 og 90-tallet var det yrende liv med mange nattklubber og barer her. Nå er fiskelandsbyen et sted med vakker strandbukt og med herlig atmosfære omgitt av fjellene i bakgrunn.

Torsdag15.februar

Dagsutflukt med buss til Granada som er kjent for sine mange viktige historiske bygninger fra den mauriske perioden, samt fra gotikken og renessansen. Byen er også verdensberømt for sine mange gitarmakere. Vi besøker Alhambra- "den Røde", et av de viktigste renessansebyggene i Spania, bygget i det 13. og 14. århundre som residens for de mauriske kongene i Naṣrid-dynastiet.Her blir det omvisning med en lokal guide som forteller historien om maurerne. Felles lunsj og retur til hotellet ca. kl.18:30

Fredag 16.februar 

TILLEGGSARRANGEMENT

Heldagsutflukt med buss til Córdoba med lokalguide.Córdoba er hovedstaden i provinsen Córdoba i Sør-Spania og den tredje største byen i Andalucía. Byen, hvis forløpere dateres tilbake til romersk antikk, er preget av sin historiske arv og mange bygninger fra perioden med maurisk styre. Den gang var Córdoba sentrum for regjeringen og læring på den iberiske halvøy og en av de største byene i verden. 

Felles lunsj og retur til hotellet ca.kl.18:00

Lørdag 17.februar

Det er mye å oppleve i Málaga og idag har vi en hel dag på egenhånd til å utforske byen. Vi kan anbefale en vadretur i det historiske sentrum, besøk i katederalen, museer, eller avlegge de koselig butikkene i gatesmugene et besøk.

Søndag 18.februar

UTFLUKT TIL GIBRALTAR

Dagsutflukt til "Gib", "the Rock" eller "Tariks fjell". Kjært barn har mange navn. Ved Gibraltar lever det villaper som eneste sted i Europa. Her er det også et meget stort antall fuglearter i trekksesongene. Gibraltar har siden 1713 vært et britisk oversjøisk område, og ble i 1830 en britisk kronkoloni. Beborere spores helt tilbake til neandertalerne som bodde i grotter. Vi tar en tur i grottene og besøker nasjonalparken. En busstur rundt på klippen skal vi også få med oss. Historien får vi fortalt av en lokal guide.

Mandag 19.februar

Formiddagen brukes på egenhånd.

Kl 14:25 Avreise fra Malaga til Oslo/Gardermoen.

 

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
12/2Oslo GardermoenHotel Don CurroMer enn 815 700,-Bestill
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
c/o Business Jessheim, Storgata 6
N-2050 Jessheim