Opplev Færøyene

Turen går 1. – 4. april 2019

 

Bli med til Færøyene, denne gresskledde og forblåste øygruppen midt i Nordsjøen. På turen får vi oppleve øyene Vágar, Streymoy og Eysturoy. Vi besøker bonden på kongsgården på Kirkjubøur, i tillegg til en melkeprodusent og et sauebruk. Bli med til et samfunn som består av et folk som er kultivert, høyt utdannet og svært gjestfrie.

 

PROGRAMMET FOR TUREN

 

Mandag 1. April

Kl 10:40        Avreise fra Bergen med Atlantic Airways til Færøyene .

Tilslutning til Bergen fra andre byer

Kl 11:00 (Lokal tid)  Ankomst Færøyene

 

På flyplassen på Færøyene møtes vi av en norsktalende guide.

Vi starter med en runde i buss i bygdene Bøur og Gàsadalur.

Bøur er en liten bygd på det vestlige Vãgar som har beholdt de tradisjonelle færøyske husene med gresskledde tak. Fra Bøur er det flott utsikt mot Tindholmur. Så besøker vi Gásadalur, et lite samfunn vest på Vágar, adskilt fra havet med høye klipper, allikevel med fantastisk utsikt over havet og Mykines.

 

Deretter går ferden til Torshavn for innsjekking på Hotell Hafnia. Dette er et 4 stjerners hotell beliggende midt i Torshavn sentrum.  Se www.hafnia.fo

 

Sightseeing i Torshavn

Torshavn ligger på sørøstkysten av hovedøya Streymoy og er en av verdens minste hovedsteder. Byen vokste fra 1500-tallet opp som handelssted omkring Tinganes som hadde vært tingsted siden de norrøne landnåmsmennene kom dit på 800-tallet. Torshavn består av en unik trehusbebyggelse som stammer tilbake til 1500 tallet. Vi får informasjon om historien til byen og livet i Torshavn i dag.

 

Tirsdag 2. April

KIRKJUBØUR

Ferden går til Kirkjubøur på sørvestkysten av Streymoyøya. På Kirkjubøur finnes historie som går helt tilbake til vikingtiden. Her finnes Magnuskatedralen, en gotisk katederal som landet har bedt om å få på UNESCOs verdensarvliste, Ólavskirkjan, landets eldste kirke som fremdeles er i bruk, og kongsgården Kirkjubøargarður, som regnes som et av verdens eldste fortsatt bebodde trehus.

På kongsgården besøker vi Bonde Jóannes Patursson som har studert landbruk i Norge og som nå driver med sau og kjøttfe. Han vil fortelle om historien til gården, og om landbruket generelt på Færøyene.

Deretter går turen til Nordadalur med besøk bonden Olavur Andreassen som har aner fra Norge. Han driver med ku og sau. Omvisning på gården.

Retur til Torshavn ca.kl.13. Resten av dagen på egenhånd i Torshavn.

 

Onsdag 3. April

Dagen starter med et besøk hos Páll Djóni Steinum i Havnadalur. Han er deleier i Færøyenes største samdriftsfjøs med melkekyr.

Sightseeing på øyene Streymoy og Eysturoy

Færøyene består av totalt 18 øyer. De to største er Streymoy og Eysturoy. På Streymoy bor det 22000, omtrent halvparten av befolkningen på Færøyene. På Eysturoy bor det 10000 innbyggere.

Vi starter med gamle fjellvei fra Torshavn til Kollafjørður. På veien passerer vi den gamle NATO stasjonen som i dag brukes som fengsel. Vi passerer også den gamle hvalstasjonen “við Áir” hvor man fremdeles kan se de gamle bygningene og maskineriet. Så forsetter ferden til Tjørnuvik, den vesle idylliske bygda på nordenden av Streymoy. Her ser vi også noen fantastiske fjellformasjoner ute i havet. Vi spiser lunsj i Gjógv og får se øygruppens høyeste fjell Slættartindur på 882 moh.

 

TILLEGGSARRANGEMENT

De fantastiske fuglefjellene ved Vestmanna                         a kr 650,-

Fra Vestmanna drar vi på en to timers båttur langs de bratte klippene, gjennom smale smug og om været tillater det, inn i mørke grotter. Vær med og opplev lyden av hekkende fugler, sauer som beiter i stupbratt terreng og nærheten til de bratte klippene. Turen er væravhengig.

Inkluderer 2 timers tur. Buss t/r. Krever min 15 deltakere.

 

Torsdag 4. April

Kl 14:30        Avreise med Atlantic Airways til København. Ankomst kl 17.35.

Direktefly fra København til mange norske byer.

 

PRISER

Pris pr pers i enkeltrom:  kr 13.900,-

Pris pr pers i dobbeltrom: kr 12 800,-

Tillegg i pris for utreise og retur til Oslo:                  kr 1 600,-

Vennligst forespør om pris for avreise fra andre destinasjoner.

 

I prisene er følgende inkludert:

  • Flyreise Bergen – Færøyene, Færøyene – København med Atlantic Airways.

  • Flyskatter

  • 1 stk innsjekket bagasje

  • Overnatting 3 netter inkludert frokost på nevnte hotell.

  • Transport og sightseeing i hht program

  • 3 gårdsbesøk

  • 1 stk 2 retters lunsj

  • 2 stk 2 retters middag

  • Norsktalende guide i 3 dager

  • Norsk reiseleder som er med under hele reisen

PÅMELDINGSFRIST:  Omgående

Begrenset antall plasser til dagens billettpris

Last ned det komplette programmet for turen her

 

Med deg på turen her

 

Hotellrom
EnkeltromDobbeltromDobbeltrom med separate senger

Deltakerliste
Vi ønsker å stå på deltakerlisteVi ønsker ikke å stå på deltakerliste

 

Webdesign levert av Zondo Norge AS