Skip to main content

Høstweekend i Wien

Turen går 4. - 7. oktober

Wien representerer noe av det ypperste Europa har å by på når det gjelder kunst og kultur og byen preges av flotte plasser, staselige bygg og mange fantastiske kulturscener. På turen opplever vi bl a konsert i Musikverein og slottet Schönbrunn. Påmeldingsfrist: 20. august.

 

Programmet for turen

FREDAG 4. OKTOBER

OSLO – WIEN

På Gardermoen møtes dere av vår reiseleder som vil være med på hele turen.

Kl 11.50        Avreise fra Oslo med Norwegian direkte til Wien. Ankomst Wien kl 14.05.

Tilslutning til Oslo fra andre byer

Busstransport fra flyplassen og til hotellet sentralt i Wien, ca 25 min å kjøre. Innsjekking på Hotel Wandl, et 4 stjernes hotell som ligger i en sidegate bak Stephansdomen, midt i bykjernen. Shoppingmuligheter og restauranter rett i nærheten av hotellet. Hotellet har egen bar samt gratis WiFi. Se www.hotel-wandl.com/en/

Felles velkomstmiddag i en restaurant i nærheten av hotellet før vi rusler til Musikverein.

Wiener Mozart Orchester i Goldener Saal Musikverein

Den berømte nyttårskonserten fra Wien finner sted i Goldener saal i Musikverein. Wiener Mozart Orchester presenterer på denne konserten de vakreste verkene av Wolfgang Amadeus Mozart und Johann Strauss. Vi nyter skjønne overtyrer, arier og duetter fra Mozarts konserter og operaer, som fra Figaros bryllup, tryllefløyten og Don Giovanni. I tillegg opplever vi Strauss’ verker som flaggermusen, sigøynerbaronen, an der schönen blauen Donau og Radetzkymarsch, mm. Konserten slutter kl 22.05

 

LØRDAG 5. OKTOBER

Sightseeing i buss i Wien med svensk guide.          

Rundturen varer i 3 timer og vi får oppleve alle viktige severdigheter i tillegg til historie og arkitektur. Vi starter langs praktboulevarden Ringstraße som omkranser Wiens sentrum. Her finner man praktfulle bygninger som den verdens berømte statsoperaen, Hofburg, kommunehuset, og Burgtheater (Nasjonalteateret). Utenfor sentrum ligger flere moderne hus og bygninger som FN-Bygningen, Danube Tower eller kunstneren Hundertwassers kjente ”Kunsthaus”. I denne delen av byen får vi et glimt av det moderne Wien. Turen avsluttes med en times tur til fots i Wiens gamleby. Vi går forbi og innom Stephansdom, samt Graben og Kärntner Straße, som er meget populære shoppinggater.

Resten av dagen til fri disposisjon.

 

SØNDAG 6. OKTOBER

Omvisning i Slottet Schönbrunn                      

Schloss Schönbrunn står på UNESCO’s verdensarvliste og er en av de viktigste kulturskattene i Østerrike, og en av de største turistattraksjonene. Slottet består av nærmere 1000 rom hvorav 40 er åpne for publikum. Slottet er i rokokko stil og har aner tilbake til 1696. Turen gjennom slottet tar ca 45 min. Etter omvisningen kan man gå en tur i den 1,2 kvadratkilometer store barokke parken. Hagen ble anlagt på 1700 tallet og tanken var at hagens snorlige, symmetriske anlegg skulle gjenspeile de flotte rommene inne.

Turen avsluttes med 3 retters lunsj på Cafe Residenz Schönbrunn.

Bussen går fra hotellet kl 0900. Retur til hotellet ca kl 1300.

Resten av dagen til fri disposisjon

Avskjedsmiddag på en restaurant i nærheten av hotellet.

 

MANDAG 7. OKTOBER

Frokost og utsjekking

Kl 10.15        Avreise fra hotellet til flyplassen

Kl 12.25        Avreise med Norwegian direkte til Oslo. Ankomst kl 14.40

Tilslutning til andre byer

 

Reisekalender
10/3Bli med til KrakowFra og med 11 100,-
10/3Bli med til KrakowFra og med 11 850,-
10/3Opplev Vestkysten USAFra og med 32 900,-
17/3Bli med Norske Trevarer til Fensterbau 2020Fra og med 13 140,-
17/3Hotellrom i Nürnberg under FensterbauFra og med 7 480,-
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
N-2022 Gjerdrum