Skip to main content

Opplev Svalbard - et av verdens mest eksotiske reisemål

Med beliggenhet kun 1 333 km fra Nordpolen har Longyearbyen på Svalbard en av verdens nordligste bosetninger med sine 2400 innbyggere. I begynnelsen av september begynner den milde polarsommeren å gå over til gylden høst med vakre farger på Svalbard.  Landskapet endrer nå raskt karakter, midnattssola har sagt takk for seg og kveldene begynner å bli mørkere. Bli med til Svalbard i september!

PROGRAMMET FOR TUREN

Fredag 4. september / 16. oktober

Kl 09.45        Avreise med SAS fra Oslo, Gardermoen. Ankomst Longyearbyen kl 12.40 Buss fra flyplassen til hotellet.

Innsjekking på Radisson Blu Polar Hotel, et 4 stjerners hotell beliggende midt i Longyearbyen, kun 100 m fra handlegata og 3 km fra flyplassen. Hotellet har bar, restaurant og boblebad.

Kulturhistorisk møte med Longyearbyen

En lokalkjent guide tar oss med gjennom Longyearbyen og stedets spennende historie. På turen besøker vi Svalbard Museum og Galleri Svalbard. VI får informasjon om historie, geologi, flora, fauna og dagens samfunn. Dette er en innendørsaktivitet og sightseeingen gjennom Longyearbyen foregår i buss. Inklduert i prisen er guide, busstransport samt nødvendige inngangsbilletter.

Middag på hotellet. Ikke inkludert i prisen.

Lørdag 5. september / 17. oktober

Dagen til fri disposisjon. Mulig å melde seg på ulike aktiviteter. Informasjon sendes de påmeldte. 

Villmarksaften – Varighet 3 timer

Vi kjører ut til Camp Barentz i Adventdalen, ca 9 km utenfor Longyearbyen. Vertskapet serverer varm mat, bålkaffe og dessert mens de byr på foredrag og bilder. Dette er en innendørsaktivitet, men vi anbefaler behagelige varme friluftsklær og varme sko da det kan trekke litt kaldt fra gulvet. Prisen inkluderer transport, varm middag, fri drikke, kaffe, hjemmelaget kake og foredrag.

 

Søndag 6. september / 18. oktober

Båttur til Esmarkbreen og Barentsburg         Heldagsutflukt, varighet 9 timer

Barentsburg er et russisk kullgruvesamfunn som ligger ved Grønfjorden. Her finnes det hotell, restaurant, museum, butikk, idrettsanlegg og andre tilbud. Det finnes imidlertid ikke vei mellom Longyearbyen og Barentsburg, så med båt krysser vi fjorden og seiler opp mot brefronten til Esmarkbreen. Varm lunsj serveres på vei mot Grønfjorden og Barentsburg. Engelsktalende guiding og tid på egenhånd i Barentsburg. Retur langs fuglefjell og de nedlagte russiske bosetningene i Colesbukta og Grumant på veien tilbake. Ullundertøy, varme og vindtette klær, lue, votter og skjerf anbefales. Inkludert i denne utflukten er transport t/r kaia, varm lunsj om bord, omvisning i Barentsburg med engelsktalende guide, samt guide på båten. Start fra hotellet kl 0900. Retur til kl 1800

Mandag 7. september / 19. oktober

Buss fra hotellet til flyplassen.

Kl 14.45        Avgang med SAS direkte til Oslo. Ankomst kl 18.55

 

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
16/10OsloRadisson Blu SvalbardMer enn 811 300,-Bestill

Hotell

Radisson Blu Svalbard
Radisson Blu Svalbard
Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen er et 4 stjerners hotell beliggende midt i Longyearbyen kun 100m fra handlegata og 3 km fra flyplassen. Hotellet har bar, restaurant og boblebad...
Reisekalender
12/10Opplev IslandFra og med 13 700,-
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
N-2022 Gjerdrum