Skip to main content

Førjulsweekend på Svalbard

Med beliggenhet kun 1 333 km fra Nordpolen har Longyearbyen på Svalbard en av verdens nordligste bosetninger. Svalbard har totalt 2400 innbyggere, og Longyearbyen har den største befolkningen.

I november er det mørketid. Vinterlyset i nord er fascinerende, vakkert og dramatisk. Mørketida er også nordlystid, og den grønne sløret som danser over himmelen har bidratt til myter, sagn og historier opp gjennom historien. Ved siden av vintermørke gir også tussmørket (skumringen før mørket og demringen før lyset) en beroligende og avslappende stemning. I slutten av november varer tussmørket fra kl 10 til kl 14 i Longyearbyen.

PROGRAMMET FOR TUREN

Fredag 27. november

Kl 08.30        Avreise med Norwegian fra Gardermoen. Ankomst Longyearbyen kl 12.35.

Evt tilslutning fra andre byer til Gardermoen

Buss fra flyplassen til hotellet.

Innsjekking på Radisson Blu Polar Hotel, et 4 stjerners hotell beliggende midt i Longyearbyen, kun 100 m fra handlegata og 3 km fra flyplassen. Hotellet har bar, restaurant og boblebad.

Kulturhistorisk møte med Longyearbyen En lokalkjent guide tar oss med gjennom Longyearbyen og stedets spennende historie. På turen besøker vi bla Svalbard Museum. VI får informasjon om historie, geologi, flora, fauna og dagens samfunn. Dette er en innendørsaktivitet og sightseeingen gjennom Longyearbyen foregår i buss. Inkludert i prisen er guide, busstransport samt nødvendige inngangsbilletter.

3 retters middag på hotellet.

Lørdag 28. november

Dagen til fri disposisjon. Mulig å melde seg på ulike aktiviteter. (Se informasjon under)

Julebordsmiddag på hotellet. Variert julebordsbuffet inkl 1 stk drikkeenhet etterfulgt av musikk og dans

Søndag 29. november

Dagen til fri disposisjon. Mulig å melde seg på ulike aktiviteter (Se informasjon under)

Villmarksaften Vi kjører ut til Camp Barentz i Adventdalen, ca 9 km utenfor Longyearbyen. Vertskapet serverer varm mat, bålkaffe og dessert mens de viser bilder og forteller om det magiske nordlyset på Svalbard. Varighet 3 timer. Prisen inkluderer transport, middag, fri drikke, kaffe, hjemmelaget kake og foredrag.

Mandag 30. november

Kl 13.20        Avgang med Norwegian direkte til Gardermoen. Ankomst kl 17.20.

 

PÅMELDINGSAKTIVITETER I LONGYEARBYEN

Hundesledetur

En av de råeste opplevelse på Svalbard, der fantastisk natur er kombinert med enorm mestringsfølelse i det du styrer ditt eget hundespann ut i villmarken. Turen starter i hundegården ute i Bolterdalen, der hundene ivrig venter på å komme seg ut på tur. Du får låne varmedress, støvler og votter før du hjelper guiden med å sele på og gjøre klar hundene. Bjeffingen og hylingen vil sikkert kunne oppleves som lettere kaotisk. Men, plutselig skjer det en endring. I det hundene legger av gårde blir det helt stille. Hundene er fullt fokusert på oppgaven med å få sleden framover, så du kan fokusere på å ta inn over deg den fantastiske naturen rundt deg.

Turen følger elveleiet innover Bolterdalen, omkranset av flotte fjell. Inne ved morenen blir det litt fart og spenning opp og ned mellom morenehaugene. Møtet med Svalbardnaturen er en helt spesiell opplevelse for de fleste. Været kan være vilt og vakkert, og er noe vi ikke har råderett over, så du må være forberedt på at vi tilpasser turen etter forholdene. Føret kan være blankis eller dyp snø, det spiller ingen rolle for hundene som uansett elsker å være ute på tur, og de erfarne guidene gleder seg til å fortelle deg om polarhundene og deres levemåte, enten det er minusgrader eller pluss to ute. Ved morenen snur vi sledene og setter kursen tilbake mot hundegården. Her inviterer vi på noe varmt å drikke, og en kjeks før returen til Longyearbyen. Pris kr 1390,-

 

Besøk i kullgruve 3

Er du nysgjerrig på gruvedriften i Longyearbyen og historien bak hvorfor noen menn valgte å bosette seg akkurat her for over 100 år siden? Bli med på en tur i Gruve 3 og kjenn på arbeidslivet til «gruvebusene» i den siste lavdriftsgruven i Longyearbyen. Gruve 3 var driftet mellom 1971-1996 og arbeidshøyden var ikke mer enn 60-90 cm. Det ble derfor brukt gammeldagse metoder for å hente ut kullet. Da driften ble stanset i november 1996 ble alle maskiner og utstyr lagt igjen – det kunne nemlig ikke brukes i Gruve 7 eller Svea. Du vil derfor få en autentisk tur inn i daganlegget for Gruve 3 til vi vender inn i selve gruva mot slutten av turen. 

Spiss ørene og gled deg til en historisk og spennende tur i en av Longyearbyens gruver! Pris kr 720,-

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
27/11OsloRadisson Blu SvalbardMer enn 87 700,-Bestill

Hotell

Radisson Blu Svalbard
Radisson Blu Svalbard
Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen er et 4 stjerners hotell beliggende midt i Longyearbyen kun 100m fra handlegata og 3 km fra flyplassen. Hotellet har bar, restaurant og boblebad...
Reisekalender
25/11Førjul på SpidsbergseterFra og med 4 800,-
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
N-2022 Gjerdrum