Bli med til Selma lagerløfs rike i Sverige

Image: Hembygdsården Karmenkynna. Museum med 18 bygninger som stammer fra finske innvandrere på 16oo-tallet.

Turen går til Sunne i Sverige. Dere får oppleve Mårbacka, Selma Lagerløfs hjem, et ikon i svensk kulturhistorie. I tillegg får dere oppleve Rottenros Skulpturpark, Karmenkynna i Torsby og museene i Arvika. Dere bor på herlige Selma Spa hotell og kan nyte alle fasilitetene der.

PROGRAMMET FOR TUREN

Søndag 28. august 

Gardermoen - Torsby- Sunne             lunsj og middag

Kl.09:00 Avreise fra Oslo lufthavn Gardermoen   

Vi besøker hembygdsgården Karmenkynna ved Lekvattnet i TorsbyHer finnes 18 finske bygninger som innvandrende finner fra 1600-tallet bygde opp etter deres kultur. Vi får omvisning og avholder lunsj før reisen går videre til Sunne hvor vi sjekker inn på det flotte Selma spa hotellet og har god tid til å utforske vakre Sunne sentrum før middag i byen. 

Mandag  29. august 

MÅRBACKA OG ROTTENROS                 frokost, lunsj, middag 

Mårbacka er stedet forfatteren Selma Lagerlöf ble født og vokste opp. Hun kjøpte gården tilbake 18 år etter at den ble solgt og levde sine leveår som berømt forfatter der. Vi får guidet tur i hjemmet til forfatteren. Deretter fortsetter turen til Rottenros park. En unik skulpturpark i Sunne med flotte naturparker og nyskapende hageformasjoner i spennende kombinasjoner. Her blir det lunsj før en guidet omvisning og tid på egenhånd. Tid for avslapping i spa og felles middag på hotellet på kvelden.

Tirsdag  30. August 

SUNNE - ARVIKA - CHARLOTTENBERG - GARDERMOEN   frokost, lunsj 

Her besøker vi Klesbo linveveri med lange tradisjoner og kongelig produksjoner av    duker, Arvikafordon med 3 museer i ett, gamle biler, mopeder og gode historier.  Lunsj avholdes i Arvika og det blir tid til å handle mat og drikkevarer før retur til  Gardermoen.

Ankomst gardermoen kl.19.00