Skip to main content

Rundreise i Sør-Norge

Image: Covid 19 i kjøkkenhagen på Hovelsrud, Helgøya
Image: Kvinner som bygger landet. Hege på Heidal Ysteri.
Image: Moderne setring i Jotunheimen
Image: Lovatn
Image: Turen inkluderer båtcruise på Lovatn
Image: Vi sirkler oss ned hårnålsvingene fra Gaularfjellet til Sognefjorden
Image: Fritjofstatuen i Vik i Sogn
Image: Historiske Stalheim Hotell på Voss
Image: Stalheim Folkemuseum - Om livet på Vestlandsgårdene
Image: Fjordcruise fra Gudvangen til Flåm
Image: Fruktproduksjon i Lærdal
Image: Omvisning i Borgund Stavkirke

Denne rundturen i buss i Sør-Norge inkluderer landbruket på Helgøya i Mjøsa, osteproduksjon i Heidal, stølsbesøk i Jotunheimen, moderne landbruk i Nordfjord og fruktdyrking i Lærdal. Vi opplever nydelige Lovatn, Kjenndalsbreen, spektakulære Stalheimskleiva og vakre Nærøyfjorden. Vi bor på kjente historiske hotell og nyter Norge på sitt vakreste.

PROGRAMMET FOR TUREN

Dag 1

OSLO – HELGØYA – HUNDORP                                               lunsj, middag

Kl 10.00      Avreise fra Oslo S. Mulig påstigning på Kløfta, Eidsvoll og Hamar.

På Nes-halvøya i Ringsaker, Viken ligger herregården Hoel. En idyllisk perle med praktfull utsikt over Mjøsa. Gården er en levende gård med egen produksjon av kylling, korn, frø og potet, men forvalter også arven i de historiske bygninger med å ønske gjester velkommen til konferanse, selskaper og overnatting. Omvisning og informasjon etterfulgt av lunsj. Deretter blir det rundtur på Helgøya, som er Norges største innlandsøy, et av Norges best bevarte kulturlandskap og Norges store kornkammer. Helgøya er godt forspent med velholdte storgårder og fram til 1202 var Helgøya krongods. Etter rundturen på øya går ferden oppover Gudbrandsdalen til Sør Fron. Innsjekking på Dale Gudbrands Gard på Hundorp. Middag og overnatting.

 

Dag 2

HUNDORP – LOEN                                                                            frokost, lunsj, middag

Dagen starter i fjellbygda Heidal på Heidal Ysteri hvor de produserer den velkjente Heidalsosten. Informasjon og omvisning på ysteriet. Så går ferden innover Jotunheimen til Griningsdalen hvor vi besøker en aktiv seter med geiter. Deretter går ferden til Lom og videre vestover, over fjellet til Loen. Middag og overnatting på Hotel Alexandra i Loen.

 

Dag 3

LOEN                                                                                        frokost, lunsj, middag

Formiddagen brukes på egenhånd, og de som ønsker kan ta den høythengende turistattraksjonen Loen Skylift, som på 5 min tar oss 1011 m fra fjorden og til toppen av Hovenfjellet. Billett kjøpes individuelt på stedet. På ettermiddagen går turen til Lovatn. Vi starter med båttur på Lovatn hvor vi får høre historien om de to rasene med påfølgende flodbølger som i sin tid raserte området og gjorde dalen ubeboelig. Deretter spiser vi lunsj på Kjenndalstova før vi drar inn til Lodalsbreen Middag på hotellet på kvelden. 

 

Dag 4

LOEN – BALESTRAND                                                               frokost, middag

Dagen starter i Breim hvor vi besøker et bruk som driver med samdrift melkeproduksjon. Deretter går turen til Skei før det blir omvisning og lunsj på Astruptunet ved Jølstervatn.  Vi fortsetter ferden over vakre Gaularfjellet. Vi gjør et stopp ved Likholefossen og nyter utsikten fra den flotte rasteplassen oppe på fjellet, før vi starter på hårnålsvingene ned mot Sognefjorden og Balestrand. Sen ettermiddag ankommer vi historiske Kviknes Hotel i Balestrand. Middag på hotellet.

 

Dag 5

BALESTRAND – STALHEIM – AURLAND                       frokost, lunsj, middag

Med ferge tas vi over fjorden fra Dragsvik til Vangsnes i Vik. Derfra går turen videre over Vikafjellet til Voss. På Stalheim starter vi med lunsj på hotellet mens vi nyter den storslåtte naturen og den fantastiske utsikten. Deretter blir det omvisning i museet. Her får vi høre om historien til postgården Stalheim på den Bergenske Kongevei, om celebre gjester som har vært her, om forfatteren Per Sivle, og om livet på de bratte vestlandsgardene. De som ønsker det kan gå ned bratte Stalheimskleiva på 1,5 km og nyte utsikten og de to utrolige fossefallene. Deretter går ferden til Gudvangen hvor vi med Visions of the Fjords fraktes fra Gudvangen til Flåm på den smale og UNESCO-beskyttede Nærøyfjorden og deretter Aurlandsfjorden. Båtturen tar 2 timer. Innsjekking på Aurland Fjordhotell. Middag på hotellet.

 

Dag 6

AURLAND – GOL – OSLO                                                                                  frokost

Fra Aurland går turen over Aurlandsfjellet, på en av våre nasjonale turistveier, til Lærdal. En kjøreopplevelse som er verdt å få med seg i fint vær. I Lærdal besøker vi en gard som driver stort med moreller, aprikos og bringebær. Deretter går ferden østover igjen langs Bergenske Kongevei. Det blir omvisning i Borgund Stavkirke før lunsjstopp på Gol og retur til Oslo. Ankomst Oslo Sentralstasjon ca kl 16.00.

 

 

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
20/7Rundreise i Sør-Norge Mer enn 814 500,-Bestill

Hotell

Rundreise i Sør-Norge
Rundreise i Sør-Norge
Vi bor på kjente historiske hotell 20. - 21. juli, Dale Gudbrands Gard i Sør Fron. 21. - 23. juli: Hotel Alexandra Loen 23. - 24. juli: Kviknes Hotel, Balestrand 24. - 25. juli: Hotel Aurlandsfjord...
Reisekalender
4/7FjordNorge og HardangerFra og med 10 700,-
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
N-2022 Gjerdrum