Skip to main content

Rundreise i Sør-Norge

Denne rundturen i buss i Sør-Norge inkluderer landbruket på Helgøya i Mjøsa, stølsbesøk i Heidal, spektakulære Lodalen med Kjenndalsbreen, moderne landbruk i Sogn og ciderproduksjon i Balestrand. Vi opplever spektakulære Stalheimskleiva og vakre Nærøyfjorden samt fruktdyrking i Lærdal. Vi bor på kjente historiske hotell og nyter Norge på sitt vakreste.

PROGRAMMET FOR TUREN

Dag 1

OSLO – HELGØYA – OTTA                                                                   lunsj, middag

Kl 10.00      Avreise fra Oslo S. Mulig påstigning på Kløfta, Eidsvoll og Hamar.

På Nes-halvøya i Hedmark ligger herregården Hoel. En idyllisk perle med praktfull utsikt over Mjøsa. Gården er en levende gård med egen produksjon av kylling, korn, frø og potet, men forvalter også arven i de historiske bygninger med å ønske gjester velkommen til konferanse, selskaper og overnatting. Omvisning og informasjon etterfulgt av lunsj. Deretter blir det rundtur på Helgøya, som er Norges største innlandsøy, et av Norges best bevarte kulturlandskap og Norges store kornkammer. Helgøya er godt forspent med velholdte storgårder og fram til 1202 var Helgøya krongods. Så går ferden oppover Gudbrandsdalen til Otta. Innsjekking på Thon Hotel Otta. Middag og overnatting.

 

Dag 2

OTTA – LOEN                                                                            frokost, lunsj, middag

Dagen starter i fjellbygda Heidal på Heidal Ysteri hvor de produserer den velkjente Heidalsosten. Informasjon og omvisning på ysteriet. Så går ferden til Vågå hvor vi besøker en gard som driver setring med stor kubesetning, før ferden går vestover over fjellet til Loen. Middag og overnatting på Hotel Alexandra i Loen.

 

Dag 3

LOEN                                                                                        frokost, lunsj, middag

Formiddagen brukes på egenhånd, og som ønsker kan ta den høythengende turistattraksjonen Loen Skylift som på 5 min før oss 1011 m fra fjorden og til toppen av Hovenfjellet. Herfra kan vi nyte den fantastiske utsikten. Billett kjøpes individuelt på stedet. På ettermiddagen går turen til Lovatn. Vi starter med lunsj på Kjenndalstova før det blir båttur på Lovatn. Så drar vi inn til Lodalsbreen hvor vi får høre historien om de to rasene med påfølgende flodbølger som i sin tid raserte området og gjorde dalen ubeboelig. Middag på hotellet

 

Dag 4

LOEN – BALESTRAND                                                               frokost, middag

Dagen starter i Breim hvor vi besøker et bruk som driver samdrift melkeproduksjon. Deretter blir det Lunsj i Skei med besøk i Audhild Vikens Vevstove, før ferden går til Fjærland og bremuseet der. Sen ettermiddag ankommer vi historiske Kviknes Hotel i Balestrand. Middag på hotellet.

 

Dag 5

BALESTRAND – STALHEIM – FLÅM – LÆRDAL                         frokost, lunsj, middag

Med ferge tas vi over fjorden fra Dragsvik til Vangsnes. Derfra går turen videre til Vik, Myrkdalen og Oppheim, midt i hjertet av Fjord-Norge, før vi kommer til Stalheim. På Stalheim starter vi med lunsj på hotellet mens vi nyter den storslåtte naturen og den fantastiske utsikten. Deretter blir det omvisning i museet. Her får vi høre om historien til postgården Stalheim på den Bergenske Kongevei, om celebre gjester som har vært her, om forfatteren Per Sivle, og om livet på de bratte vestlandsgardene. De som ønsker det kan gå ned bratte Stalheimskleiva på 1,5 km og nyte utsikten og de to utrolige fossefallene. Deretter går ferden til Gudvangen hvor vi med cruiseferge fraktes fra Gudvangen til Flåm på den smale og UNESCO-beskyttede Nærøyfjorden. Båtturen tar 2 timer. Fra Flåm går turen over Aurlandsfjellet, på en av våre nasjonale turistveier, til Lærdal. En kjøreopplevelse som er verdt å få med seg i fint vær. I Lærdal sjekker vi inn og spiser middag på Lærdal Hotell.

 

Dag 6

LÆRDAL – GOL – OSLO                                                                                  frokost

Vi starter dagen med besøk på en gard som driver stort med moreller, aprikos og bringebær, i tillegg til sau som stabiliseringsfaktor før ferden går turen tilbake til Oslo, ca 4 timer å kjøre. Lunsjstopp på Gol. Ankomst Oslo S ca kl 16.00.

 

 

Hotell

Rundreise i Sør-Norge
Rundreise i Sør-Norge
Vi bor på kjente historiske hotell 21. - 22. juli/ 6. - 7. august: Thon Hotel Otta 22. - 24. juli / 7. - 9. august: Hotel Alexandra Loen 24. - 25. juli / 9. - 10. august: Kviknes Hotel, Balestrand...
Reisekalender
12/10Opplev IslandFra og med 13 700,-
14/10Fargerike MexicoFra og med 23 300,-
16/10Opplev Svalbard - et av verdens mest eksotiske reisemålFra og med 11 300,-
29/10Bli med til inkaenes hjemland PeruFra og med 31 100,-
25/11Juleshopping i New YorkFra og med 16 560,-
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
N-2022 Gjerdrum