Skip to main content

Langhelg i Riga

Latvias hovedstad, Riga, også kalt Baltikums Paris er den største byen i Baltikum med sine 750.000 innbyggere. Byen har en gammel og en ny bydel som byr på middelalderbygninger i det historiske sentrum, og jugendstilen eller art nouveau, som stilen også kalles. Turen inkluderer besøk i en gammel sovjetisk bunker samt besøk i Slottet Rundale, Latvias lille Versailles. 

 

Turen går 20. - 23. august 2020

PROGRAMMET FOR TUREN

Torsdag 20.august

På Gardermoen møtes dere av vår reiseleder som vil være med på hele turen.

Kl. 11.20       Avreise fra Oslo med Norwegian direkte til Riga. Ankomst kl 13.50 lokal tid.

På flyplassen i Riga treffes dere av den norsktalende guiden som er med på hele turen. Buss til sentrum, ca 25 min å kjøre.

Innsjekking på Semarah Grand Poet Hotel, et 5 stjerners helt nytt designhotell åpnet januar 2018 midt i sentrum i den historiske delen av Riga. Hotellet har egen restaurant og bar og stor velværeavdeling med innendørs badebasseng, jacuzzi, saunaer og terapibehandlinger.

Byvandring i Gamlebyen med skandinavisk guide. Vandringen varer i 3 timer og dere får høre om historien til byen og folket. Dere besøker House of Blackheads, Riga slott, den gamle bymuren, svenskegaten og mye mer. 

 

Fredag 21. august

Besøk i en hemmelig Sovjetisk bunker

9 m under jordoverflaten finnes her en 2000 kvadratmeter stor underjordisk bunker bestående av mange små rom med up to date teknikk fra den gangen. I 2003 ble bunkeren gjort kjent og ikke klassifisert som «top secret» lenger. Under Sovjet tiden var denne bunkeren en av de viktigste lokasjonene for nuklær krigføringsstrategi.  

  

Deretter lunsj og ølsmaking i et lokalt ølbryggeri. Retur til Riga og resten av dagen til fri disposisjon.

Lørdag 22. August

Dagen til fri disposisjon eller

TILLEGGSARRANGEMENT

Besøk i Slottet Rundale

Vi besøker Latvias lille Versaille som Rastrelli startet å bygge i 1736. Det storslåtte Rundale Manor ble etablert allerede på 1400-tallet og tilhørte Grothus-familien fra 1505 til 1681. I det 17. århundre bygges slottet i dagens fasong. Her er saler i hvitt, gull og sølv og vegger full av historie om en storhetstid. Den mektige franske haven, rosehaven og labyrinter er et vakkert skue og gir slottet den perfekte rammen. Omvisning i slottet og hagen etterfulgt av lunsj satt sammen av lokale råvarer.

    

Retur til hotellet. Ca. 1 time å kjøre

 

Søndag 23. august

Formiddag til fri disposisjon

Kl 16.05.     Avreise med Norwegian direkte til Oslo. Ankomst Oslo Lufthavn kl 16.40. Evt tilslutning til andre byer.

 

 

 

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
20/8OsloSemarah Hotel Grand PoetMer enn 87 860,-Bestill
Reisekalender
12/7FjordNorge og HardangerFra og med 9 200,-
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
N-2022 Gjerdrum