Skip to main content

Vakre Krakow

Denne turen kombinerer tur til en av Europas vakreste byer med innblikk i polsk landbruk. I tillegg til å få oppleve Krakow, besøker vi en grønnsaksprodusent og en fjellbonde med eget ysteri. Turen inkluderer de spektakulære saltgruvene i Wieliczka, dagstur til Zakopane og om ønskelig landbruksutstillingen Agrotech og konsetrasjoneleiren Auschwitz Birkenau. 

Programmet for turen

PROGRAM FOR TUREN

 

Tirsdag 12. mars

Kl 10:00        Avreise fra Oslo med Norwegian direkte til Krakow. Kl 12.15 Ankomst Krakow

På flyplassen i Krakow treffes vi av den svensktalende guiden som følger oss på bussen inn til sentrum, og er med oss det meste av turen.

Innsjekking på Hotel Campanile. Se www.campanile.com

Et 3 stjerners hotell beliggende i gamlebyen med gangavstand til mange severdigheter, restauranter og barer. Alle rom har gratis WiFi. Hotellet har egen restaurant og bar.
 

Sightseeing i Krakow

2-3 timers byvandring. Turen gir oss innføring i Krakows historie og arkitektur og inkluderer inngang i Mariakirken.

Velkomstmiddag på en restaurant i nærheten av hotellet.

Onsdag 13. mars

Dagen til fri disposisjon i Krakow, evt:

TILLEGGSARRANGMENT

BESØK I AUSCHWITZ BIRKENAU

50 km vestover for Krakow, ligger Auschwitz Birkenau, tyskernes største konsentrasjonsleir under 2. verdenskrig. Auschwitz er et bevis på grusomhetene som fant sted under Nazi-styret og det er et sted som absolutt bør besøkes for å se, lære og forstå grusomheten av det som foregikk her. Varighet: 3,5 timer Pris kr 500,- Inkluderer inngang, buss t/r samt skandinavisktalende guide. (krever min 15 pers

Torsdag 14. mars

Dagsutflukt med gårdsbesøk og besøk i saltgruvene i Wieliczka.

14,5% av arbeidsstyrken jobber i landbruket i Polen, mot 5,6% i hele EU. Bare Romania har flere jordbrukseiendommer. Frigjøringen fra kommunismen ga fallende jordbruksproduksjon i hele Øst-Europa, men Polen var unntaket. Landet hadde nemlig en selveiende bondestand gjennom hele kommunisttiden.

VI kjører en times tid nørdøstover, til Koniusza. Her besøker vi en grønnsaksprodusent som driver med hodekål, blomkål, paprika og selleri. Ved hjelp av EU midler har de moderniserte og gjort store investeringer i lager og produksjonsanlegg de siste årene. Etter besøket kjører vi sørover til til saltgruvene i Wieliczka, en av verdens mest kjente saltgruver. Vi spiser lunsj i nærheten før vi går flere titall meter under jordoverflaten. I 1978 ble Saltgruven Wieliczka oppført på UNESCOS liste over verdens kulturarv, og det er blitt hentet opp saltstein herfra helt siden 1200-tallet. Turen i gruvene tar oss gjennom små og store haller med gallerier fylt av kunst, hogget ut i saltstein. Turens høydepunkt er den rikt utsmykkede saltkatedralen «St. Kingas kapell» som ble laget mellom 1895 og 1928. Katedralen er 54 meter lang, 17 meter bred og 12 meter høy. I saltgruven finner man også noen innsjøer, samt verdens dypest plasserte kurbad. Omvisningen i gruven tar ca 2 timer. Retur til Krakow, kun 13 km å kjøre. Resten av dagen til fri disposisjon.

Fredag 15. mars

Dagen til fri disposisjon i Krakow, evt:
 

TILLEGGSARRANGEMENT
Besøk på Agrotech i Kielce,

Agrotech er Polens og hele Sentral- og Østeuropas største utstilling for maskiner og utstyr til landbruket. Messen arrangeres fra 15. – 17. mars og mer enn 750 utstillere fra 20 land og 80 000 besøkende kommer til Kielce i løpet av de tre messedagene. Se www.agrotech.pl Pris kr. 500,-  Inkluderer tog t/r Krakow - Kielce, inngang til messen, og reiseleder.
 

Lørdag 16. Mars
Dagsutflukt til Zakopane og gårdsbesøk

Zakopane er en av Polen største turistattraksjoner og kjent for sin spesielle og unike byggestil. Zakopane ligger i en stor dal mellom Tatra-fjellene og Gubałówka-høyden på 750 - 1000 meter over havet. Dette gjør den til Polens høyest beliggende by. Zakopane er Polens største vintersportssted, og landets viktigste senter for fjellklatring og skiidrett. På veien besøker vi en gård som driver med fjellandbruk. De har både ku og sau, produserer sin egen fjellost og driver med agroturisme.  Ca kl 17.00. Retur til Krakow

            Avskjedsmiddag i en restaurant i gamlebyen i Krakow

           Søndag 17. mars

           Kl 12.10      Avreise med Norwegian direkte til Oslo. Ankomst kl 14.15

Hotell

Campanile Hotel
Campanile Hotel
Et 3 stjerners hotell beliggende i gamlebyen med gangavstand til mange severdigheter, restauranter og barer. Alle rom har gratis WiFi. Hotellet har egen restaurant og bar. www.campanile.com...
Reisekalender
26/4Bli med og opplev New York CityFra og med 12 000,-
27/5Bli med Norske Trevarer og Reisegleder til Ligna 2019Fra og med 10 000,-
25/6Landbruksrelatert studietur til LitauenFra og med 11 400,-
2/7Setervandring i SveitsFra og med 10 700,-
5/8Opplev FærøyeneFra og med 15 200,-
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
2022 Gjerdrum