Bli med til inkaenes hjemland Peru

Bli med vår fantastiske reiseleder og guide Nils E Aase til inkaenes hjemland Peru. Turen starter i hovedstaden Lima før ferden går opp i Andesfjellene og til den hellige Urubambadalen og den sagnomsuste ruinbyen Machu Picchu beliggende 2 200 moh. Et av verdens vidundere. Vi fortsetter ferden i fjellene og får et godt innblikk i Perus historie. Vi besøker byene Ollantaytambo og Pisac med markeder og inkaruiner, byen Cusco hovedstaden i inkariket, Coricancha tempeleet og det enorme fortet Sacsayhuaman. Reisen avsluttes ved majestetiske Titicacasjøen, et av Sør-Amerikas virkelige høydepunkter.

Sett meg på liste for å motta reisetilbudet for 2022 når dette er klart

Programmet for turen

Dag 1

OSLO – LIMA – VELKOMMEN TIL PERU

Avreise fra Oslo Kl 09.20 med KLM via Amsterdam til Lima. Ankomst kl 1905 lokal tid. Total reisetid 2 t 5 min + 15 timer og 45 min. Direktefly til Amsterdam fra andre norske byer. Buss fra flyplassen og til hotellet i Lima.

Innsjekking på Jose Antonio Lima, i Lima. Dette er et 3 stjerners superior hotell beliggende i den hyggelige bydelen Miraflores. Se Hotels Jose Antonio

Kvelden bruker vil til å venne oss til tidsforskjellen på 7 timer.

 

Dag 2

LIMA

Byrundtur i Lima.

Lima er hovedstaden i Peru og landet største by med litt over 8 mill innbyggere. Byen ligger ut mot Stillehavskysten. Rundturen omfatter først og fremst Limas gamle bydel oppført på UNESCOs verdensarvliste for sine velbevarte bygninger i kolonistil. Vi besøker de arkeologiske utgravingene i Hauca Pucllana, torget Plaza de Armas med regjeringspalasset, rådhuset og den vakre katedralen. San Francisco kirke med sine berømte katakomber som ble gjenoppdaget i 1943 og hvor det sies at over 25 000 mennesker ble begravd fram til Perus selvstendighet på begynnelsen av 1800-tallet. Rundturen omfatter også Museo Larco hvor vi får se den fantastiske keramikken og gullsmykkene til indianerne som levde her før inkaene. Mulighet for shopping i Larco Mar.

 

Dag 3

LIMA – CUSCO – PISAC – OLLANTAYTAMBO

Vi flyr fra Lima til Cusco som ligger på 3 400 moh. For å forebygge høydesyke kjører vi ned til Den hellige dalen – også kalt Urubambadalen, 2900 moh. En flott kjøretur! I byen Ollantaytambo bor vi de neste to dagene for at kroppen skal venne seg til høyden.

Innsjekking på Hotel Sol Natura i Ollantaytambo, et 3 stjerners hotell beliggende i den gamle bydelen hvor etterkommere av inkaene har bodd siden inkatiden.

 

Dag 4

OLLANTAYTAMBO – AGUAS CALIENTES – MACHU PICCHU

I dag drar vi på en enestående togreise nordover gjennom Urubambadalen til den historiske helligdommen Machu Picchu, inkaenes tapte by. Et av reisens virkelige høydepunkt. På en fjellrygg høyt over Urubamba-elven ligger denne inkabyen, omgitt av frodig, grønn Amazonasregnskog. Anlegget består av omkring 200 byggverk med en rekke funksjoner. Omvisningen og tid på egenhånd. Retur med toget til Ollantaytambo.

 

Machu Picchu

Dag 5

OLLANTAYTAMBO – CUSCO

Vi sjekker ut fra hotellet og fortsetter ferden sørøstover til Pisac, stedet hvor inkaene hadde et stort fort for å vokte inngangen til dalen. Her finnes noen av de mest imponerende terrasseanleggene fra inkariket. Deretter går ferden til Cusco, den tidligere hovedstaden og sentrum I inkaenes hellige dal. Byen ligger eventyrlig vakkert til I Andesfjellene. Her skal vi bo de neste 2 nettene. Byen står på UNESCOs verdensarvliste og preges av hvitkalkede spanske bygninger, storslåtte byggverk og fargerike hus. Vi besøker byens store torg og katedralen med alle sine kunstskatter.

Cusco

Innsjekking på Hotel Casa Andina Standard San Blas i Cusco

Ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon til å utforske byen på egenhånd. Gode muligheter for shopping.

 

Dag 6

CUSCO – CORANCHA – SACSAYHUAMAN – QENQO - CUSCO

I dag skal vi besøke inkaenes viktigste tempel Coricancha, inne i Santo Domingo kirken. Coricancha betyr den gylne gårdhage, og tempelets vegger var i sin tid dekt av tunge gullstykker. Gullstykkene har blitt røvet og det eneste som er igjen er steinarbeidet, noe av det mest perfekte i hele Peru. Deretter går ferden til festningen Sacsayhuaman, litt utenfor Cusco. Steinene herfra ble brukt til å bygge hus i Cusco. Imidlertid ble de største etterlatt, skjært til og satt sammen som et puslespill. En utrolig skue. Retur til Cusco og resten av dagen til fri disposisjon.

 

Dag 7

CUSCO – PUNO

Vi forlater Cusco og starter på en begivenhetsrik tur over høylandet i Andesfjellene. Dette er turens lengste kjøredag, men svært begivenhetsrik gjennom små autentiske landsbyer, inkaruiner og jorder med gressende alpakkaer og lamaer. Vi stopper ved Raqchi, kontrollposten på vei ut av den hellige dalen. Her finner vi det enorme Wiracocha templet. Vi besøker også Pukara museum før vi ankommer Puno sent på ettermiddagen. Puno er en by beliggende sørøst i Peru, ved bredden av Titicacasjøen på 3 800 moh.

 

Innsjekking på Hotel Jose Antonio, et 4 stjerners hotell beliggende helt nede ved Titicacasjøen.

 

Dag 8

PUNO - UROS – TAQUILE – PUNO

I dag drar vi på båttur på Titicacasjøen som fungerer som bindeledd mellom Cusco og Bolivias hovedstad La Paz. Vi nyter dette vakre landskapet i den klare luften, det sterke sollyset og det dypblå sjøvannet. VI tar båten ut til Urosfolkets flytende sivøyer. På disse øyene lever urbefolkningen i små tradisjonelle hus og livnærer seg på fiske, håndverk og turister. Å bevege seg på disse sivøyene er som å gå på vannsenger.

Deretter fortsetter båtturen til Taquile øya. Øya på 4000 meters høyde hvor alle menn går rundt og strikker! Folket på øya er Sør-Amerikas beste vevere. Men det mest spesielle er at alle menn går rundt og strikker. Alle holder på med håndarbeid: Menn lager skjørtet til kona. Kona lager beltet til mannen. Vi nyter lunsj på øya og returnerer med båten til Puno sent på ettermiddagen.

 

Dag 9

PUNO – JULIACA - LIMA

Etter frokost går bussen til flyplassen i Julianca. Derfra flyr vi til Lima 1 ½ time.. Innsjekking på hotellet i Lima. Resten av dagen til fri disposisjon.

 

Dag 10

LIMA - AMSTERDAM

Formiddagen til fri benyttelse i Lima. Transport til flyplassen for reise hjem.

Kl 21.05 Avreise med KLM til Amsterdam

 

Dag 11

AMSTERDAM - OSLO

Ankomst Amsterdam på ettermiddagen. Videre reise til Oslo, evt til andre norske byer hvor KLM har direktefly

 

 

Verdt å vite ved reise til Peru

Klima

Det er store temperaturforskjeller mellom natt og dag. Når solen skinner på dagen er det ofte 20-25 plussgrader, mens temperaturen kan synke 10 grader ved litt overskyet vær. Generelt er været uberegnelig i fjellene, så man bør alltid være forberedt på all slags vær, selv om regntiden er november til mars.

 

Penger

Lokalvalutaen heter Sol, og vi veksler til oss dette i Peru. 10 sol er ca 25 norske kroner. US dollar er den mest gangbare utenlandske valutaen. Med Visakort kan du lett få ut penger, både Sol og USD i minibanker som er lette å finne. Oppbevar pengene i et pengebelte innenfor buksene.  Kredittkort (Visa, Mastercard, Diners og American Express) kan brukes i de fleste "litt bedre" restauranter og butikker.

 

Tid og tidssoner

Det er 7 timer tidsforskjell mellom Norge og Peru i oktober.. Når klokken er 12:00 i Peru er den 19:00 i Norge.

 

Pass, visum og tillatelser

Du trenger ikke visum til Peru. Det er lurt å ta med seg en kopi av passet (eller lagre en kopi av passet på mailen din) i tilfelle det skulle bli borte under reisen.

 

Vaksinasjoner og helse

Uavhengig av destinasjon bør alle reisende ha oppdaterte grunnvaksinasjoner i henhold til anbefalinger fra folkehelseinstituttet. Ut over det er det Hepatitt A og Gulfeber sykdommer som man evt må vaksineres mot ved reise til Peru. Imidlertid bor dere under gode hygieniske og sanitære forhold under hele oppholdet og har ikke nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. Høydesyke er den vanligste utfordringen helsemessig, og for å forebygge bor vi i høyden først. Ta kontakt med ditt legesenter for ytterligere informasjon om vaksinasjoner, eller sjekk www.vaksine.no

 

Forsikring

Du må ha en fullgod syke og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen på reisen. Noen generelle ting å være oppmerksom på: Enkelte forsikringsselskaper bruker antall meter over havet som et kriterium for hva forsikringen dekker, Vær sikker på at forsikringen dekker det valgte geografiske område. Noen forsikringsselskap har en øvre beløpsgrense på sin avbestilling - og sykeforsikring.

 

Avbestillingsforsikring - må tegnes samtidig med at reisen bestilles. Sjekk at totalsummen i avbestillingsforsikringen dekker totalsummen på turen din. Gjør den ikke det bør du kjøpe en tilleggs avbestillingsforsikring som dekker det øvrige beløpet. 

 

Forbehold - Vi tar forbehold om endringer i priser. Dag til dag programmet er veiledende og endringer kan forekomme.