Fargerike Mexico

Bli med vår fantastiske reiseleder og guide Nils Aase til Mexico. Nils er 44 år fra Stavanger og har guidet turer i Mexico siden 2010. Han snakker flytende spansk og er svært godt kjent i landet.

I Mexico opplever vi enestående indianerkultur, templer og pyramider og sjarmerende byer fra kolonitiden. Turen starter i Mexico City før vi flyr sørover til Villa Hermosa. Herfra går det videre i buss til Palenque med sine mayatempler. Så fortsetter ferden videre til San Cristobal sør i Mexico, hvor vi besøker indianersamfunn. Vi drar på båttur i Sumiderokløften, og vi får se teppeproduksjon basert på gamle tradisjoner. Vi bestiger tempelfjellet Monte Alban, og vi besøker hyggelige Puebla, dette bysentrum med sin katedral, kirker og klostre i kolonistil som står på UNESCOs verdensarvliste.

 

PROGRAMMET FOR TUREN

PROGRAMMET FOR TUREN

Torsdag 10. oktober – Dag 1

OSLO – MEXICO CITY – VELKOMMEN TIL MEXICO

Avreise fra Oslo Kl 09 20 med KLM via Amsterdam til Mexico City. Ankomst kl 1855 lokal tid. Total reisetid 2 t 5 min + 11 timer og 50 min. Direktefly til Amsterdam fra andre norske byer

Buss fra flyplassen og til hotellet.

Innsjekking på Historico Central Hotel, et 4 stjerners hotell sentralt i Mexio City. Se www.centralhoteles.com/historico/home-en.html

Kvelden bruker vil til å venne oss til tidsforskjellen på 7 timer.

Fredag 11. oktober – Dag 2

MEXICO CITY

Byrundtur i Mexico City.

Mexico City er en av verdens største byer med 20 mill mennesker. Byen kan virke enormt overveldende til å begynne med, men de viktigste attraksjonene ligger i den historiske gamlebyen, og vi konsentrerer vår byvandring der. Vi besøker bl a Cortes’ Nasjonalpalass med de verdensberømte freskene som gir en fantastisk introduksjon til Mexicos historie fra 1521 – 1930. Deretter besøker vi det verdensberømte antropologiske museet, en imponerende opplevelse selv for den mest innbitte museumshater. Den enestående samlingen – og kanskje like enestående innredningen løfter museet opp i verdensklasse. Her får vi en innføring i den forestående rundreisen, og et overblikk over landets mange kulturer og deres særpreg.

Lørdag 12. oktober – Dag 3

MEXICO CITY

Vi begynner dagen med et besøk i kirken Basilica de Nuestra Señora de Guadelupe som årlig besøkes av ca 20 mill pilgrimmer. Dette er en romersk katolsk kirke, bygd på 1500 tallet, på stedet hvor man antok at Jomfru av Guadelope (jomfru Maria) 12 desember 1532 viste seg for indianeren Juan Diego. Jomfru av Guadelope er Mexico og hele Sentral-Amerikas skytsengel. På ettermiddagen går ferden til tempelruinene i Teotihuacàn, et av Latin-Amerikas største ruinkomplekser. Muligheter til å studere og bestige de mange praktfulle templene og pyramidene som er datert til rundt 200 år før vår tidsregning. Vi kan nevne Sol- og Månepyramidene, sommerfugltemplet, La Calzada de los Muertos ("de dødes aveny") og Quetzalcoatl-templet. Teotihaucàn hadde sin storhetstid mellom år 450 – 650 og var på den tiden muligens verdens største by.

Søndag 13. oktober – dag 4

MEXICO CITY - PALENQUE

Vi sjekker ut fra hotellet og drar til flyplassen for å fly sørover til byen Villahermosa. Flyturen tar 1 ½ time. Her venter buss som tar oss videre til Palenque med sine fantastiske Mayatempler. Bussturen tar ca 2 timer. Palenque er sannsynligvis den mest utforskede av Mayabyene, med denne kulturen som stammer tilbake til år 200, og som er kjent for allerede da å ha et fullt utviklet skriftspråk, samt matematiske og astronomiske systemer. Palenque er et svært spennende område hvor arkeologer de siste 50 årene har foretatt enorme utgravinger, men hvor de allikevel antar at kun en brøkdel av denne Mayabyen er gravd fram.

Innsjekking på Hotel Ciudad Real Palenque I Palenque. Se www.ciudadreal.com.mx/palenque/default-en.html

 

Mandag 14. oktober – dag 5

PALENQUE OG DE BERØMTE MAYARUINEN

I dag skal vi utforske disse enestående mayaruinene ved Palenque som ligger omgitt av jungel og regnskog I Chiapas provinsen. De første byggverkene ble gravd fram her I 1952, og fram til nå har funnet over 300 graver I Palenque. Den største bygningen I Palenque er Palasset som har utallige rom, flere innergårder og et tårn som ble brukt som observatorium. Denne byen var ikke blant mayarikets største men anses som et av de fineste eksemplene på mayaarkitektur og skulpturer som er bevart fra sin tidsepoke.

Tirsdag 15. oktober – dag 6

PALENQUE – SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS

Vi forlater lavlandet og den fuktige jungelen rundt Palenque og fortsetter ferden opp I fjellene, hvor veien snirkler seg gjennom vakre landskap og flere klimasoner til den hyggelige byen San Cristobal de las Casas, 2 200 moh. Turen dit tar 4 ½ time fra Palenque. Cristobal de Las Casas var en av de første byene som ble grunnlagt i den spanske kolonien Ny-Spania, og var hovedstad i i regionen Chiapas fra kolonitida fram til slutten av 1800-tallet. I dag regnes den som Chiapas' regionens kulturelle hovedstad, hvor de lokal tzotzil-stammen, chamulaer og zinacanteker lever sammen. Til tross for den lange spanske innflytelsen har stammene klart å beholde mange av sine egne tradisjoner. Etter ankomst og innsjekking tar vi en kort spasertur i byen for å bli kjent.

Overnatting på Hotel Ciudad Real Centro Historico. Se www.ciudadreal.com.mx/default-en.html

 

http://www.ciudadreal.com.mx/d/centro/media/Interior/HCRCH_Main_Patio_View.jpg    http://www.ciudadreal.com.mx/d/centro/media/Accommodations/RCH_Superior_Room_2_Double_II_7.jpg

Onsdag 16. oktober– dag 7

SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS

I dag bruker vi formiddagen til å besøke det lokale indianersamfunnet San Juan de Chamula og Zinacantan som ligger litt nord for byen. Vi besøker kirken i San Juan de Chamula hvor katolisme og gamle mayaritualer blandes på en fascinerende måte. Fra San Juan de Chamula fortsetter vi til Zinacantan dalen som er omgitt av åkre med krydder, blomster, squash og sitrusplanter. Her bor Zinacantan indianerne som også er kjent for sine håndverktradisjoner. Retur til San Cristobal de Las Casas og resten av dagen til fri disposisjon.

Torsdag 17. oktober– dag 8

SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS – TEHUANTEPEC

Vi forlater San Cristobal de Las Casas og fortsetter ferden sør-vestover. Etter ca 1 times kjøretid kommer vi til Sumiderokløften, en av Mellom-Amerikas mest fascinerende naturfenomener. Med stupbratte fjell på begge sider som naturen har brukt mer enn 36 millioner år å skape, drar vi på denne fantastiske båtturen som betegnes som en av de mest spektakulære naturopplevelsene i Mexico. Vi får oppleve det fantastisk fugl- og dyrelivet som finnes i området, og er vi heldige ser vi kanskje også alligatorer. Fra Sumidero Canyon fortsetter vi til Tehuantepec.

Innsjekking på Hotel BW Calli i Tehuantepec. Se www.hotelcalli.com

Fredag 18. oktober – dag 9

TEHUANTEPEC – OAXACA

Vi sjekker ut fra hotellet og fortsetter ferden innover i landet i Oaxaca provinsen. Vi nyter den fantastiske utsikten på disse fjellveiene som fører oss til byen Oaxaca. Vi besøker et destilleri som produserer brennevinen Meszal fra agaveplanten, og vi besøker et av håndverksbyene i området hvor de produserer tepper på gamle tradisjoner. Byen Oaxaca er en vakker by med typisk spansk kolonistil, med små gater og trange smug med mange interessante forretninger, kafeer og restauranter.

Innsjekking på Hotel Casa Conzatti sentralt i Oaxaca. www.casaconzatti.com.mx

 

http://www.casaconzatti.com.mx/imagenes_secciones/home/i-01.jpg  http://www.casaconzatti.com.mx/imagenes_secciones/cuartos/conzatti3.jpg

Lørdag 19. oktober – dag 10

OAXACA OG TEMPELFJELLET MONTE ALBAN

I dag besøker vi Zapotekernes hellige tempelfjell Monte Alban. Dette menneskeskapte platået på 2000 moh ble oppført over en periode på 2000 år, påbegynt av zapotekerne omkring år 900 f. Kr. På ettermiddagen er det tid til avslapping og tid på egenhånd i Oaxaca.

Søndag 20. oktober – dag 11

OAXACA – PUEBLA

Fra Oaxaca går ferden i retning Mexico City igjen. Vi stopper i storbyen Puebla de Zaragoza som ligger på høylandet øst for Mexico City. Pueblas gamle bydel er på UNESCO’s verdenarvliste på grunn av sin velbevarte renessansebyplan, og ellers er byen kjent for sin keramikktradisjon. Byvandring i Puebla.

Overnatting på Hotel Colonial de Puebla, se  www.colonial.com.mx

Mandag 21. oktober– dag 12

FRIDA KAHLOS HUS – MEXICO CITY

Etter en rolig morgen fortsetter vi ferden innover mot Mexico City. Vi stopper i forstaden Coyacan og besøker Frida Kahlo-museet. Frida Kahlo var en meksikansk maler, og museet, som er hennes barndomshjem rommer en interessant samling av meksikansk folkekunst og antikviteter. Deretter går turen til flyplassen for hjemreise.

Kl 21.05        Avreise med KLM til Amsterdam

Tirsdag 22. oktober– dag 13

AMSTERDAM – OSLO

Kl 14.40 lokal tid.  Ankomst Amsterdam.  Videre reise fra Amsterdam til Oslo kl 16.50. Ankomst Oslo kl 18.35 Total reisetid: 10t 35 min + 1t 45min.

Direktefly fra Amsterdam til andre norske byer

 

 

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
10/10OsloHistorico Central HotelMer enn 823 200,-Bestill
10/10StavangerHistorico Central HotelMer enn 823 200,-Bestill

Hotell

Historico Central Hotel
Historico Central Hotel
Under hele oppholdet bor vi på 4 stjerners hotell med bra standard. Frokost er inkludert i prisen på alle hotellene, og stort sett alle hotellene har svømmebasseng. I Mexico City bor vi på Historico C...