Kalenderen for 2019 er nå klar, og vi har flere nye og spennede destinasjoner Programmet for turene vil bli lagt ut fortløpende når de er klare. (Vi tar forbehold om noe endringer i datoene)

 

 

21. – 24. januar

Messetur til Grüne Woche i Berlin

Bli med til Grüne Woche, en av verdens største messer for næringsmidler, gartneri og landbruk. På nasjonale paviljonger presenterer Grüne Woche matkulturer fra nærmere 60 land. Turen inkluderer mottakelse på den norske paviljongen.

24. – 27. februar

Landbruksutstillingen SIMA og SIA i Paris

SIMA er en av verdens største messer for landbruket, med nesten 1400 internasjonale utstillere innen landbruksteknikk. Se www.simaonline.com Samtidig arrangeres SIA på messeområdet Versailles, en stor nasjonal messe innen mat og landbruk. Næringsmidler og husdyrhold. Nasjonale spesialiteter. En opplevelse verdt. Se www.salon-agriculture.com

12. – 17. mars

Studietur til Polen inkl besøk på Agrotech i Kielce.

I tillegg til dagsbesøk på landbruksutstillingen Kielce besøker vi polske gårdsbruk. Turen inkluderer også de storslagne saltgruvene i Wieliczka, og om ønskelig utflukt til konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau. Se www.agrotech.pl

1.– 4. april

Studietur til Færøyene

Bli med til Færøyene, denne gresskledde og forblåste øygruppen midt i Nordsjøen. På turen får vi oppleve øyene Vagar, Streymoy og Eysturoy. Vi får høre om historien og livet på øyene i dag. I tillegg besøker vi en melkeprodusent og et sauebruk. Selv om Færøyene først og fremst er et fiskerisamfunn, er det færøyske landbruket fullt modernisert og melkeproduksjon er den viktigste inntektskilden.

8. – 12. april

Studietur til Island

Island gir assosiasjoner om vill og vakker natur, aktive vulkaner og varme kilder. På studieturen besøker vi melkeprodusenter, grønnsaks- og sauebruk i tillegg til hovedstaden Reykjavik.

26. april – 5. mai

Opplev New York med Nils E Aase

Vår fantastiske guide og reiseleder Nils E Aase bor halve året i New York City. På denne turen tar Nils dere med til alle de kjente severdigheter og andre steder som han har oppdaget de siste 10 årene i til Big Apple. Dere bor på Manhattan og kommer dere rundt med undergrunnsbanen.

 

22. – 26. mai

Studietur til England inkl Chelsea Flower Show

Turen starter med en av verdens mest kjente hageutstillinger, the Chelsea Flower Show i London. Deretter går ferden nordover til Warwickshire hvor vi bor i Wroxall. Vi besøker gårder som driver med melk og kjøttproduksjon, sau og vannbøffel. I tillegg besøker vi Land Rover fabrikken i Solihull,

 

25. – 28. juni

Studietur til Litauen

Endringer i lovverket har satt størrelsesbegrensninger på litauisk landbruk. Dette har ført til at utenlandske aktører i stor grad har trekt seg ut. I tillegg har de private familiedrevne brukene vært gjennom store omstillinger subsidiert av EU midler. Vi besøker både korn og melkeprodusenter og har med oss en guide på turen som på nært hold har studert samfunnsutviklingen i Litauen og spesielt landbruket.

 

Siste uke i juni

5 dagers fjellvandring i Sveits

Vår spreke reiseleder Paul Rief har bodd 45 år i Norge, men er født og oppvokst i Einsiedeln i Sveits. Han elsker å gå turer i fjellet, og kjenner de sveitsiske fjellene svært godt. Med utgangspunkt Einsiedeln drar dere på lengre og kortere dagsturer.

 

5. – 8. august

Studietur til Færøyene

Bli med til Færøyene, denne gresskledde og forblåste øygruppen midt i Nordsjøen. På turen får vi oppleve øyene Vagar, Streymoy og Eysturoy. Vi får høre om historien og livet på øyene i dag. I tillegg besøker vi en melkeprodusent og et sauebruk. Selv om Færøyene først og fremst er et fiskerisamfunn, er det færøyske landbruket fullt modernisert og melkeproduksjon er den viktigste inntektskilden.

 

12.- 15. august

Studietur til Riga

De siste årene har det vært oppsving i landbruket i Latvia, takket være effektivisering og EU sibsidier. På denne studieturen besøker vi både gårdsbruk med korn og melkeproduksjon, skogdrift og en planteskole.

 

Siste uke i august

5 dagers fjellvandring i Sveits

Vår spreke reiseleder Paul Rief har bodd 45 år i Norge, men er født og oppvokst i Einsiedeln i Sveits. Han elsker å gå turer i fjellet,og kjenner de sveitsiske fjellene svært godt. Med utgangspunkt Einsiedeln drar dere på lengre og kortere dagsturer.

 

19. – 22. september

Landbruksfaglig studietur til Bosnia

Turen går til Kozarac lengst nord i Bosnia. Her besøker vi Jusuf Arifagic som kom til Norge som flyktning fra Bosnia i 1992. I 2013 bestemte han seg for flytte tilbake og bygge opp hjemlandet igjen. Med seg på lasset tok han 96 kyr av rasen Norsk Rødt Fe for å bygge opp en bosnisk stamme av denne rasen. Vi besøker et mønsterbruk av de sjeldne.

 

22. september – 5. oktober

Midtvesten USA inkl Norsk Høstfest

Rundreise i Minnesota og Nord-Dakota. Delstatene med høyest andel norskættede amerikanere. Reisen går gjennom historiske indianer og cowboy områder, og toppes med besøk på Norsk Høstfest i Minot. Vi besøker amerikanske gårdsbruk som driver med korn, melk, kjøtt, sau og eggproduksjon og vi drar på en ekte amerikansk dyreauksjon.

 

24. – 29. september

Opplev Nord-Italia, inkl Venezia og Dolomittene

Turen starter i Venezia, før ferden går innover det fruktbare området i Veneto regionen. I Dolomittene bor vi i det kjente vintersportsområdet Val di Fiemme og drar på utflukter i fjellene derfra. Turen avsluttes i Verona.

 

2.- 6. oktober

Sommet Elevage, Clermont Ferrand

SOMMET DE L’ELEVAGE er et fesjå som arrangeres hvert år i Clermont Ferrand i fjellmassivet Massif Central midt i Frankrike, et området som betegnes som Europas største for kjøttfeproduksjon. Se www.sommet-elevage.fr

 

13. – 18. oktober

Studietur til Sveits

Norge og Sveits kan sammenlignes på mange måter. Ingen av landene er medlemmer av EU, lønningene er høye, kvaliteten på matproduksjonen er høy, og begge landene har stort innslag av fjellandbruk. Turen går til Øst-Sveits og inkluderer Appenzell og St Gallen før ferden går til Einsiedeln og Luzern.

 

14. – 26. oktober

Rundreise i Mexico

Turen starter i Mexico City før vi flyr videre til Villa Hermosa. Herfra fortsetter turen i buss med overnattinger i Palenque, San Christophal de las Casas,Tehuantepec, Oaxaca og avsluttes i Puebla. Guide og reiseleder er Nile E Aase.

 

21. – 25. oktober

Bli med og opplev Irland, den grønne øya!

Denne rundturen går først sørover til Tipperary før ferden fortsetter til Galway på vestkysten, en av de mest irske av alle irske byer. Turen avsluttes i Dublin.

 

12. – 14. november

Messetur til Agritechnica i Hannover. Se www.agritechnica.de

Verdens største messe for landbruksteknikk.

 

17. – 27. november

Landbrukrelatert studietur til Canada inkl Agribition i Regina.

10 dagers rundreise i Canada inkludert Canadian Western Agribition er det største showet i Canada og den beste storfeutstillingen i Nord Amerika.

 

 

Webdesign levert av Zondo Norge AS