Blomstertur til Holland

Turen går 4. – 7. april 2018

Fra midten av mars og til mai er landskapet i Holland et fantastisk skue. Åkrene er dekt av tulipaner, perleblomst, svibler og liljer. I tillegg til hovedstaden Amsterdam får vi på denne turen oppleve blomsterparken Keukenhof, fiskerlandbyen Voolendam, en tulipanprodusent med mer enn 1 millioner blomsterløk og et ysteri som også har treskoproduksjon. Vi bor i blomsterbyen Haarlem, en kort kjøretur fra hovedstaden.

PROGRAMMET FOR TUREN

Torsdag 4. april

Kl 08.20.       Avreise med SAS fra Oslo direkte til Amsterdam. Ankomst kl 10.05

På flyplassen i Amsterdam møtes vi av den svenske guiden som vil være med på hele turen. Buss til sentrum av Amsterdam.

KANALCRUISE OG BYVANDRING

Lunsj cruise på kanalene i Amsterdam. Turen varer i 1½ t og mens vi beskuer severdighetene i Amsterdam fra båtsiden, nyter vi en 2 retters lunsj. Deretter tar guiden oss med på vandring langs kanalene, i trange smug og forbi gamle kirker. Vi får oppleve Damplassen med kongepalasset og nasjonalmonumentet, og mye, mye mer.

Transport til Haarlem, kun 30 min å kjøre fra Amsterdam. På vei til Haarlem stopper vi ved verdens største flytende blomstermarked.

Innsjekking på Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Se www.amrathhotelhaarlem.nl

Et 4 stjerners hotell med fantastisk beliggenhet midt i denne vakre middelalderbyen Haarlem. Det er kort avstand til alle severdigheter. Hotellet har en hyggelig bar og gratis wifi i alle rom. 

Velkomstmiddag på en restaurant i nærheten av hotellet

 

Fredag 5. april

OSTEBYEN ALKMAAR

Dagen starter i nordover for Haarlem i ostebyen Alkmaar hvor vi besøker det velkjente ostemarkedet. Hver fredag fra april til september avholdes her dette tradisjonelle ostemarkedet hvor menn i hvite drakter og stråhatter bærer de store ostene på bårer frem til vektskålene.

TULIPANPRODUSENT

Deretter besøker vi en av Nederlands største tulipanprodusenter hvor veksthusene prydes av mer enn 1 million tulipaner i ulike vekstfaser, typer og farger. Et fantastisk skue! Mer enn 8 millioner tulipaner leveres hvert år herfra. Her spiser vi også lunsj.

VOLENDAM

Så fortsetter ferden til Volendam, en typisk fiskerlandsby beliggende ved kysten, nord for Amsterdam. Volendam er også kjent for å være det stedet hvor folk til daglig fremdeles bærer de hollandske folkedraktene.

 

Lørdag 6. april

Dagen brukes på egenhånd.

Haarlem er en mellomstor by med 150 000 innbyggere beliggende ut mot kysten, vest for Amsterdam. Byen hadde sin storhetstid i middelalderen og var da et handelssentrum for tulipaner. I dag ansees byen som en av Nederlands beste shoppingbyer, i tillegg til et yrende kultur- og uteliv.  

Også mulig å ta toget, kun 15 min, inn til Amsterdam.

 

Søndag 7. april

Tidlig avreise fra hotellet

BLOMSTERPARKEN KEUKENHOF

Keukenhof er verdens største blomsterhage. Nærmere 7 millioner tulipaner blir hvert år plantet i denne parken som dekker et areal på 32 mål! Her kan man se tulipaner i alle slags farger og arter og dere vil få en lang og avslappende formiddag i en fredelig atmosfære. Vi starter med en orientering hvor guiden forteller og parkens utforming og hva som finnes her. Deretter brukes tiden på egen hånd i parken.

GÅRDSYSTERI

Deretter besøker vi et gård med melkeproduksjon og eget gårdsysteri med goudaostproduksjon. Som binæring har de også en liten håndverksbedrift som produserer tresko.

Deretter går turen til flyplassen for hjemreise.

Kl 19.05      Avreise med SAS direkte til Oslo. Ankomst Oslo kl 20.55. Evt tilslutning til andre byer.

PRISER

Pris pr pers i enkeltrom:   kr 14 200,-

Pris pr pers i dobbeltrom:  kr 11 900,-

I disse prisene er følgende inkludert:

  • Flyreise t/r Oslo – Amsterdam med SAS inkl flyskatter

  • 1 stk innsjekket bagasje

  • Overnatting 3 døgn inkl frokost på Amrâth Grand Hotel Frans Hals

  • Busstransport som beskrevet i programmet

  • Norsk guide som er med alle dager unntatt lørdag

  • 1 ½ t kanalcruise med lunsj inkl drikke

  • 2 timers byvandring i Amsterdam

  • Dagsprogram fredag 5. april inkl lunsj, inngang hos tulipanprodusent, buss, guide

  • Dagsprogram søndag 7. april inkl inngang til Keukenhof, guide, besøk hos osteprodusent inkl smaksprøver, kaffe og kake

  • Norsk reiseleder som møter på Gardermoen og som er med under hele reisen

 

PÅMELDINGSFRIST:        1. januar 2019

De oppgitte prisene krever 20 påmeldte og vi tar forbehold om tilstrekkelig antall påmeldte.

Last ned det komplette programmet som pdf fil

 

Meld deg på turen her

Webdesign levert av Zondo Norge AS