Skip to main content

Landbruksrelatert studietur til Holland

En studietur til Nederland er et must for alle som arbeider innen landbruket. Dette lille landet som har nådd en unik stilling som verdens nest største mateksportør. Grunnene til det er mange. For det første er de et driftig folkeslag som utnytter det tilgjengelige arealet maksimalt. I tillegg har de bygd opp en optimal infrastruktur for på kortest mulig tid å få ut sine ferskvarer til hele verden. Turen inkluderer en melkeprodusent, verdens største innendørs grønnsaksprodusent, verdens første flytende gårdsbruk, en småskalabonde og blomsterparken Keukenhof.

PROGRAMMET FOR TUREN

Mandag 30. mars

Kl 08.05.       Avreise med SAS fra Oslo direkte til Amsterdam. Ankomst kl 10.05. Tilslutning til Oslo fra andre byer.

På flyplassen i Amsterdam møtes vi av den svenske guiden som vil være med på hele turen.

Allerede rett ved flyplassen starter første studiebesøk, på den biologiske farmen BG. I dagens multikulturelle Nederland der det stor etterspørsel etter et variert tilbud av kjøtt- og melkeprodukter. Gården har 30 kyr, svin og 125 geiter og eiernes visjon er at mennesker, dyr og natur skal leve i harmoni med hverandre. Vi spiser lunsj på gården av gårdens egne produkter.

Deretter blir det kanalcruise i Amsterdam. Turen varer i 1 time og vi får informasjon om byens mer enn 120 kanaler og 1500 broer, mens vi beskuer severdighetene i Amsterdam fra båtsiden.

Transport til Volendam hvor vi skal bo under oppholdet.

Volendam, en typisk fiskerlandsby beliggende ved kysten til den kunstige innsjøen Ijsselmeer, nord for Amsterdam. Volendam er også kjent for å være det stedet hvor folk til daglig fremdeles bærer de hollandske folkedraktene. Koselig liten by med mange restauranter og barer.

Innsjekking på Art Hotel Spaander i Volendam, Se www.spaander.com/

Et svært sjarmerende 3 stjerners hotell med fantastisk beliggenhet midt i sentrum av Volendam, helt inntil sjøen med fantastisk utsikt til bukta Markenmeer. Hotellet har velutstyrte rom, spaavdeling med svømmebasseng samt restaurant og bar.

Tirsdag 31. mars

I dag besøker vi verdens største innendørs grønnsaksprodusent. Her produseres tomater og paprika. Vi får se på energianlegget, vanningssentralen samt den geotermiske og biologiske avdelingen. En utrolig opplevelse å gå gjennom dette enorme veksthusområdet som omfatter 40 hektar.

Deretter besøker vi et gårdsbruk som driver med jersey ku og som har investert i helautomatisk robotdrift. I tillegg driver de sitt eget ysteri og er ledende innen nederlandske gårdsmeierier.

Onsdag 1. april

Dagen starter hos verdens største blomstereksportør Flora Holland. Hollenderne har en unik stilling som verdens største blomstereksportør og grønnsaksprodusent. Fra Flora Holland auksjoneres mer enn 20 mill blomster pr dag og det er utrolig imponerende å følge den intensive kommersen i auksjonshallene. Topp attraksjon.

Deretter går ferden til blomsterparken Keukenhof som er på sitt beste på denne tiden av året. Keukenhof er verdens største blomsterhage. Nærmere 7 millioner tulipaner blir hvert år plantet i denne parken som dekker et areal på 32 mål! Her kan man se tulipaner i alle slags farger og arter. Vi starter med en orientering hvor guiden forteller og parkens utforming og hva som finnes her. Deretter brukes tiden på egen hånd i parken.


Torsdag 2. april

I dag går ferden sørover til provinsen Syd Holland, som også er sentrum for landets enorme blomster- og grønnsaksproduksjon. Her skal vi besøke verdens aller første flytende bondegård. Vi får omvisning på denne gården som åpnet i 2019, midt i millionbyen Rotterdam i en av verdens mest tettbefolkede land. Gården gir et interessant innblikk i framtidens jordbruk, som helst skal plasseres så nære konsumentene som mulig for å slippe unødvendig lange transporter.

Deretter blir det guidet rundtur i millionbyen Rotterdam som ble nesten helt utradert under 2. verdenskrig men som er blitt bygd opp igjen etter moderne prinsipper. Lunsj og noe tid til shopping i en av verdens mest unike salgshaller, Markthal i Rotterdam. Retur til Volendam. 

Avskjedsmiddag i en restaurant i Volendam.

Fredag 3. april

Dagen starter i nordvestover for Volendam i ostebyen Alkmaar hvor vi besøker det velkjente ostemarkedet. Hver fredag fra april til september avholdes her dette tradisjonelle ostemarkedet hvor menn i hvite drakter og stråhatter bærer de store ostene på bårer frem til vektskålene.

Fra Alkmaar drar vi sørover til Amsterdam, til byens jødiske kvarter og får guided rundtur i en av verdens mest berømte diamantsliperier. Lunsj og tid på egenhånd. På vei til flyplassen stopper vi på gården Clara Maria som ved siden av tradisjonell gårdsdrift med egen osteproduksjon, også driver med treskoproduksjon. Vi bivåner hvordan disse treskoene blir produsert.

Kl 19.05        Avreise med SAS direkte til Oslo. Ankomst kl 20.55. Evt tilslutning til andre byer.

 

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
30/3OsloArt Hotel SpaaderMer enn 812 100,-Bestill

Hotell

Art Hotel Spaader
Art Hotel Spaader
Et sjarmerende 3 stjerners hotell med fantastisk beliggenhet midt i sentrum av Volendam, rett nord for Amsterdam. Byen ligger helt inntil sjøen med utsikt til bukta Markenmeer. Hotellet har velutstyrt...
Reisekalender
10/3Bli med til KrakowFra og med 11 100,-
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
N-2022 Gjerdrum