Skip to main content

Studietur til England inkludert Chelsea Flower Show

Turen starter med en av verdens mest kjente hageutstillinger, the Chelsea Flower Show i London. Deretter går ferden nordover til Warwickshire hvor vi bor i Stratford Upon Aven, byen hvor William Shakespeare er født og oppvokst. Vi besøker gårder som driver med melk og kjøttproduksjon, sau og vannbøffel. I tillegg besøker vi Land Rover fabrikken i Solihull.

Programmet for turen

Onsdag 22. mai

Kl 07 55        Avreise med SAS fra Oslo direkte til London Heathrow. Ankomst kl 09.20. 

Tilslutning til Oslo fra andre byer.

 

Etter ankomst London treffer vi guiden vår Turid. Turid har norsk mor, snakker perfekt norsk og har guidet norske turister i England i over 30 år.

Fra Heathrow går turen til The Chelsea Flower Show sentralt i London.

Chelsea Flower Show er en av verdens mest kjente blomster show og har helt siden 1912 hvert år blitt arrangert i mai på området til the Royal Hospital Chelsea i London. I løpet av 5 dager i mai kommer nærmere 170 000 besøkende fra hele verden til London for å se et vel av vakre blomster, plantetrender og hagedesign

Et bilde som inneholder tre, utendørs, blomst, bygning

Automatisk generert beskrivelse  Et bilde som inneholder tre, utendørs, himmel, stein

Automatisk generert beskrivelse

Vi tilbringer dagen på utstillingen før bussen frakter oss til hotellet sentralt i London for middag og overnatting.

Torsdag 23. mai

Fra London går ferden nordover til hjertet av Shakespeares England, til Warwickshire. Turen tar totalt ca 2 timer. På veien dit besøker vi først en ammekubesetning. Deretter besøker vi Mary Arden’s Farm, gården hvor William Shakespeare’s mor vokste opp. Ved siden av å få et autentisk innblikk i hvordan husene ble bygd og hvordan livet var her på 1500 tallet er dette en gård som i dag huser mange spesielle dyreslag og som drives slik de gjorde det på Tudortiden i England.

Reise videre til Stratford Upon Aven for innsjekking på hotellet. På dette hotellet vil vi bo de neste 3 nettene. Middag på hotellet.

STRATFORD UPON AVEN ligger kun 3 mil sør for Birmingham og er en sjarmerende by med godt bevarte bygninger i bindingsverk fra 1400 – 1600 tallet. Det meste i denne byen dreier seg om William Shakespeare, for her er han født, oppvokst og gravlagt. Hvert år besøker nærmere 4 mill turister byen.

Bilderesultat for stratford upon avon image  Relatert bilde

 

Fredag 24. mai

Formiddagen til fri disposisjon eller

TILLEGGSARRANGEMENT

Omvisning i Jaguar LandRover fabrikken i Sollihull. Pris kr 650,-

Jaguar fabrikken i Sollihull er en av verdens mest avanserte bilfabrikker. På et areal like stort som 22 fotballbaner får vi se hele prosessen fra formingen av metalldeler til siste finpuss. Vi får se hvordan dyktige teknikere arbeider sammen med sofistikerte roboter for å skape noen av Jaguar flotteste biler som Jaguar F og den innovative Jaguar XJ. Lunsj på fabrikken før retur til hotellet.

På ettermiddagen besøker vi en melkeprodusent som også produserer ost.

Kvelden til fri disposisjon i Stratford Upon Aven.

 

Lørdag 25. mai

Dagen vil bestå en full dag med gårdsbesøk. Vi starter på et bruk som driver med vannbøffel. Her produseres det melk og iskrem. Deretter går ferden til et åkerbruk som driver med sau før vi besøker et kommersielt bruk som har spesialisert seg på handel med embryo.

På kvelden drar vi på Båtcruise på River Avon. Fra sjøsiden får vi oppleve teateret, Holy Trinty Church hvor Shakespeare ligger gravlagt og mye mer. Vi får oppleve arbeidsbåtene på kanalen og vi får se fugllivet langs elven. Alt dette mens vi nyter en bedre middag.

 

Søndag 26. mai

Fra Stratford Upon Aven går ferden til parken Hidcote Manor Garden. Dette er en av de mest kjente og innflytelsesrike kunsthagene i England med alle sine hekker, sjeldne trær, busker og stauder. Lunsj på egenhånd i parken.

Deretter går ferden tilbake til London Heathrow for hjemreise.

Kl 17.30        Avreise med SAS direkte til Oslo. Ankomst kl 20.40. Evt reise videre til andre byer.

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
22/5FlySwan's Nest HotelMer enn 814 800,-Bestill
Reisekalender
12/3Vakre KrakowFra og med 11 400,-
Kontakt oss
Adresse:
Reisegleder c/o Internasjonale Messetjenester AS
Askheim 1F
2022 Gjerdrum