Bli med og opplev landbruket i Canada

Canada, verdens nest største land forbindes først og fremst med vakker natur, enorme prærier, nasjonalparker, fjell og fossende elver. Men Canada er også kontrastfylte storbyer med moderne skylines og gamle bysentra. På denne turen får vi oppleve begge deler. Reisen starter øst med storbyen Toronto og Niagara Falls, før vi flyr videre til Regina for å oppleve landbruket der. Derfra flyr vi videre til Calgary. Vi følger Trans Canada Highway fra Calgary til Vancouver og får oppleve den fantastiske naturen i Rocky Mountains samt det fruktbare landskapet vest i British Colombia. Til slutt får vi oppleve storbyen Vancouver.

 

Programmet for turen

Lørdag 23. november

OSLO – REYKJAVIK – TORONTO                        

På Gardermoen møtes vi av reiseleder som vil være med under hele oppholdet og oversette alt til norsk.

Kl 13.00        Avreise fra Oslo med Icelandair via Reykjavik til Toronto. Ankomst Toronto kl 18.05. Her treffer vi den engelske guiden vår.

Innsjekking på et 4 stjerners hotell i sentrum av Toronto.

 

Søndag 24. november

TORONTO – NIAGARA FALLS - TORONTO                                                                                             

I dag drar vi på en heldagsutflukt til Niagara Falls, på grensen til USA. En av verdens mange undre. På nært hold får vi oppleve buldringen og vanndampen fra fallene som fører 5720 kubikkmeter vann per sekund, nesten seks ganger mer enn Viktoriafallene, ned det 54 m høye fallet. Høydepunkter på turen er den mektige fossen, vannkraftanlegget, Issac Brock monumentet og blomsterklokken. Tid på egenhånd for lunsj og avslapping ved fossen. Deretter går ferden gjennom Ontarios fruktbare vinregion, langs Niagara Parkway til den koselige lille byen Niagara on the Lake. Mulighet for vinsmaking.

Niagara Falls

 

Mandag 25. november

TORONTO – REGINA

Vi sjekker ut fra hotellet og starter dagen med sightseeing i byen. Toronto er den folkerikeste byen i Canada med 2,7 mill innbyggere. Byen ligger helt øst i landet, i det sørlige Ontario på nordvestbredden av Ontariosjøen. På ettermiddagen flyr vi videre fra Toronto til byen Regina i provinsen Saskatchewan. Her arrangeres Canadian Western Agribition, den ledende storfeutstillingen i Nord-Amerika.

Innsjekking på hotellet i Regina

 

Tirsdag 26. november

REGINA

Besøk på CANADIAN WESTERN AGRIBITION

Utstillingen består av 450 utstillere med livdyr og landbruksutstyr som tema. 2000 storfe fra landets beste besetninger og genetikk presenteres her, og i tillegg får du oppleve bison, sau, geit og hest. Utstilling, auksjoner og konkurranser.Se www.agribition.com På kvelden opplever vi et ekte canadisk rodeo show.

 

 

Onsdag 27. november

REGINA                                                                                           

Hele dagen er satt av til besøk på gårdsbruk. Prærielandet i Saskatchewan er blant de rikeste kornproduserende områder i verden, og Canadas produksjon av hvete, rug og bygg kommer hovedsakelig fra området rundt Regina. I tillegg er kjøttproduksjon den største industrien her. Dagen avsluttes på et ølbryggeri.

 

Torsdag 28. november

REGINA – CALGARY - BANFF                                                                                        

Fra Regina går ferden videre med fly til Calgary i Alberta. Fra flyplassen her kjører vi gjennom det skogkledde landskapet her og i retning fjellkjeden Rocky Mountains til Banff Nasjonalpark. Omgitt av høye fjell på alle kanter, bor vi de neste to nettene i den billedskjønne byen Banff, Canadas høyest beliggende by, 1400 moh.  Innsjekking på hotellet i Banff hvor vi skal bo de neste 2 nettene.

 

 

 

 

 

 

Banff

 

Fredag 29. november

BANFF – JASPER - BANFF

Dagens utflukt går gjennom Banff Nasjonalpark, forbi Lake Louise til Jasper og til Columbia Icefield, den største isbreen i hele Rocky Mountains. På veien tilbake til Banff kjører vi the Icefield Parkway, kåret av National Geographic til en av de vakreste kjørerutene i hele verden. Ruten er spekket med spektakulære innsjøer, isbreer og fosser. En fantastisk dag i vakkert landskap. Retur til Banff.

  

 

 

 

 

 

 

Lake Louise                                       

 

Lørdag 30. november

BANFF – LAKE LOUISE _ REVELSTOKE                                    

Dagen starter med gondol fra Banff til Sulphur Mountain 2 281 moh. Herfra nyter vi den fantastiske utsikten over området. Etter gondolturen forlater vi Banff og fortsetter ferden videre gjennom Rocky Mountains. Vi gjør et stopp i Lake Louise og fortsetter på Trans Canada Highway, gjennom Yoho og Glacier National park til Revelstoke ved Colombia River. Mange stopp underveis for å forevige den fantastiske naturen og dens mange undre her. Innsjekking på Sandman Hotel Revelstoke.

 

Søndag 1. desember

REVELSTOKE - KELOWNA                                               

Vi forlater Revelstoke og fortsetter ferden sørvestover til Okanagan Valley, også kalt British Colombias hage. Her dyrkes det frukt og vin i stort mon, i tillegg finnes det mange melkebruk her. Vi besøker en vingård samt et stort melkebruk. Deretter fortsetter ferden til Kelowna for overnatting. Innsjekking på Ramada Hotel Kelowna.

 

Mandag 2. desember

KELOWNA - VANCOUVER

Vi fortsetter vår ferd på Trans Canada Highway, og dagen i dag blir en transportetappe hvor vi forflytter oss fra Kelowna til storbyen Vancouver ved Stillehavskysten, fremdeles i provinsen British Colombia. Effektiv kjøretid er ca 5 timer, men vi gjør mange stopp underveis. Innsjekking på Executive Hotel Vintage Park i sentrum av Vancouver.

 

Tirsdag 3. desember

VANCOUVER

Sightseeing i Vancouver

Vancouver ligger helt ved Stillehavskysten og er den største av de vestlige Canadiske byene. Byen har i underkant av 700000 innbyggere. Rundturen inkluderer Stanly Park, Gracville Island, historiske Gastown, Chinatown, Robson street, English Bay, Canada Place Prospect Point og Lions Gate Bridge. Deretter går ferden til Capilano Suspension Bridge nord i Vancouver. Dette er ei 173m lang hengebru 70m over Capilanoelven. En av Vancouvers store attraksjoner. Så besøkes Grouse Mountain. Med skiheiser tas vi opp til 1200 moh. Her fra har man en fantastisk utsikt over hele Vancouver og området rundt. Avskjedsmiddag.

 

Onsdag 4. desember

Buss fra hotellet til flyplassen.

Kl 14.45        Avreise med Icelandair fra Vancouver til Reykjavik

 

Torsdag 5. desember

Kl 06.00        Ankomst Keflavik. Kl 07.50; Fly fra Keflavik til Oslo. Ankomst kl 11.30. Evt tilslutning til andre byer

 

 

 

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
23/11OsloToronto Don ValleyMer enn 836 370,-Bestill

Hotell

Toronto Don Valley
Toronto Don Valley
Under hele oppholdet i Canada bor vi på 4 stjerners hotell: I Toronto fra 23. - 25. november: Toronto Don Valley Hotel I Regina fra 25. - 28. november: Comfort Inn Regina I Banff fra 28. - 30. novembe...